Selleriblade sænker effektivt blodtrykket?

Jakarta- Bladselleri er synonymt med "komplementære ingredienser" i retter som suppe og soto. Normalt vil selleri blive skåret i små stykker. Selvom de er små, er ikke få mennesker forstyrrede og kan ikke lide tilstedeværelsen af ​​bladselleri i deres skåle.

Men du ved, bladselleri, som ofte bliver afvist, har et utal af sundhedsmæssige fordele. Kom nu, se, hvad der er fordelene ved denne grønne for kroppen.

1. Hypertension

Regelmæssigt indtagelse af bladselleri kan faktisk hjælpe med at reducere risikoen for forhøjet blodtryk, også kendt som hypertension. Indholdet af hexanekstrakt i bladselleri spiller en stor rolle for at sænke blodtrykket. Derudover indeholder selleri også methanol og ethanolekstrakt. Disse stoffer kan forbedre cirkulationen, reducere inflammation og hjælpe på blodtrykket.

Normalt indtager mennesker med hypertension bladselleri i form af juice. For at sænke blodtrykket indtager du regelmæssigt et glas bladsellerijuice hver dag.

2. Sænker kolesterol

En undersøgelse udført af Department of Pharmacology ved University of Singapore viste, at bladselleri kan hjælpe med at sænke kolesterolniveauet i kroppen. I undersøgelsen udsatte forskerne mus for en kost med højt fedtindhold i otte uger. Under undersøgelsen gav forskerne også bladselleriekstrakt for at se ændringer i kolesterolniveauet. Resultatet, den eksperimentelle gruppe, der fik selleriekstrakt, oplevede en reduktion i totalt kolesterol (TC), LDL-C kolesterol og triglycerider (TG).

3. Reducerer inflammation

Bladselleri indeholder antioxidanter og polysaccharider, der er kendt for at fungere som anti-inflammatoriske eller anti-inflammatoriske, især flavonoide antioxidanter og polyfenoler. Ved regelmæssigt at indtage bladselleri vil din krop blive beskyttet mod skader fra frie radikaler (eller oxidativt stress), der kan forårsage betændelse. Betændelse er ofte årsag til kroniske sygdomme som kræft, hjertesygdomme, gigt og mange flere.

Forskere har også identificeret, at der er mere end et dusin forskellige typer antioxidanter i bladselleri. Herunder phenolsyrer som f.eks caffeic og surt ferulic, og flavaols som quecetin. Dette gør selleri nyttig til behandling af forskellige tilstande, der forværres af betændelse, såsom ledsmerter (såsom fra gigt), gigt, nyre- og leverinfektioner, hudsygdomme, irritabel tyktarm og urinvejsinfektioner.

4. Reducer fedtopbygningen i leveren

En anden undersøgelse viste, at bladselleri kan hjælpe med at reducere fedtophobning i leveren. Forskere fra Institut for Ernæring og Fødevarevidenskab ved Helwan University i Egypten fodrede mus med selleri i kombination med cikorie, musene oplevede en reduktion i mængden af ​​skadeligt fedtophobning i leveren.

For at være præcis, da forskerne supplerede musenes højkolesterol-diæt med selleri, pulver cikorie og byg, observerede derefter en stigning i leverenzymfunktion og blodlipidniveauer. Resultatet, en kost med højt indhold af selleri og cikorie og byg, kan være nyttigt for mennesker med leversygdom.

For at få fordelene kan du prøve at indtage bladsellerijuice mindst en gang om dagen. Sørg for at vælge de bedste bladselleri, men overdriv det heller ikke. Undgå desuden tilstande, der kan udløse en stigning i blodtrykket, såsom stress og depression, vrede og indtagelse af for meget salt.

Hvis du eller nogen omkring dig oplever en pludselig stigning i blodtrykket, skal du straks søge lægehjælp, såsom at gå til det nærmeste hospital. Eller du kan stole på appen som en førstehjælp til at tale med lægen igennem Video/taleopkald og Snak. tilbyder også levering til hjemmet. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play.