Kend 6 sygdomme, som katte er sårbare over for

, Jakarta – Der er flere typer sygdomme, der er tilbøjelige til at angribe katte, herunder voksne katte. Generelt er sundhedsproblemer hos katte forårsaget af flere faktorer, lige fra alder, kropstilstand, indtaget mad og mentale eller psykologiske tilstande. Så hvad er de typer sygdomme, der kan angribe katte?

Ikke meget anderledes end andre kæledyr, katte kan også blive syge. Lige fra mild sygdom til svær sygdom, der kan dræbe liv. Hvis deres helbred ikke opretholdes, kan kæledyrkatte opleve sygdomme som kræft, diabetes, infektioner og endda rabies.

Læs også: Pas på 4 sygdomme, der er sårbare over for angribende killinger

Typer af sygdomme, der kan påvirke katte

Når en kat er syg, er det vigtigt at kende den type sygdom, der angriber, så den kan behandles hensigtsmæssigt. Her er nogle typer sygdomme, der kan angribe katte:

1.Kræft

Katte har en risiko for at udvikle kræft. Denne sygdom opstår, fordi der er ukontrolleret cellevækst og angriber vævet, indtil det spredes til andre dele af kroppen. Ikke meget forskellig fra menneskers, kræft hos katte kan også forekomme i et bestemt område eller spredes i hele kroppen.

2. Diabetes

Katte kan også lide af diabetes, som er en kompleks sygdom forårsaget af mangel på hormonet insulin eller kroppens reaktion på hormonet mindre end optimal.

3. Feline Immundefekt Virus (FIV)

Katte kan blive inficeret med vira, hvoraf den ene er feline immundefektvirus (FIV). Den dårlige nyhed er, at denne infektion ofte er for sent at genkende, fordi den kan dukke op uden at vise symptomer i årevis. Selvom den udvikler sig langsomt, kan denne sygdom forårsage, at en kats immunsystem bliver meget svagt. Som et resultat er katte modtagelige for sekundære infektioner. Der er også infektion med felin leukæmivirus (FelV). Ikke meget anderledes, denne infektion svækker også kattens immunitet og kan føre til døden.

4. Hjerteorme

Denne sygdom overføres af inficerede myg. Hjerteorm, også kendt som hjerteorm, er kendt for at forårsage sundhedsproblemer hos katte, især lungesygdomme. Katteejere, der bor i myggeudsatte områder, bør være opmærksomme på denne type sygdom.

5.Rabies

Rabies er forårsaget af en virus, der angriber hjernen og rygmarven. Denne sygdom kan forekomme hos alle pattedyr, inklusive katte, hunde og mennesker. Rabies hos katte bør slet ikke undervurderes. Lav straks en undersøgelse hos dyrlægen, hvis din kat viser symptomer på denne sygdom.

6. Øvre luftvejsinfektion

Infektioner kan forekomme i en kats øvre luftveje, herunder næse, svælg og bihuler. Der er forskellige vira og bakterier, der kan inficere og forårsage sygdom.

Læs også: Sådan forebygger du hudsygdomme hos katte

Holde hundekatte sunde

Det er meget vigtigt altid at bevare kæledyrkattes sundhed, hvoraf den ene er ved at opretholde sunde tænder og mund. Tilsyneladende har tilstanden af ​​tænder og mund stor indflydelse på kattens generelle helbred. Ligesom mennesker skal kattetænder også renses regelmæssigt.

Sørg også for, at katten spiser regelmæssigt, mindst 2 gange om dagen. Hos voksne katte er det tilstrækkeligt. Det er også vigtigt at være opmærksom på typen af ​​mad og ernæringsindtag, der modtages. Jo ældre katten er, jo mere forskelligartet er de næringsstoffer den har brug for. Sørg derudover for også at blive partner eller legekammerat for katten, så dens helbred altid bevares.

Læs også: 5 almindelige sundhedsproblemer, som katte oplever

Hvis katten viser symptomer på sygdom, kan du prøve at tale med dyrlægen på appen . Find ud af årsagerne og hvordan man håndterer sygdomme hos katte fra eksperterne. Hent Ansøgning her !

Reference
Proplan.co.id. Fået adgang i 2020. Hold voksne katte sunde og glade.
ASPCA. Tilgået 2020. Almindelige kattesygdomme.