Dette er forskellen mellem rød ingefær og almindelig ingefær

Jakarta - Selvfølgelig er du allerede bekendt med ingefær. Ja, dette ene krydderi er faktisk berømt for sin krydrede smag og forskellige egenskaber, der uden tvivl er for sundheden. Ingefær bruges ikke kun til at forstærke smagen af ​​mad, men også som en drik til at varme kroppen op og afværge forkølelse.

Der er dog ikke kun én type ingefær i Indonesien. Hvid ingefær skal være meget velkendt og let at finde på traditionelle markeder. Denne type ingefær er mere udbredt til madlavning. Tilsyneladende er der en anden type ingefær, nemlig rød ingefær. Denne type ingefær bruges oftere som en blanding af drikkevarer.

Forskellen mellem rød ingefær og almindelig ingefær

Generelt har rød ingefær og almindelig ingefær det samme næringsindhold. De mineraler og vitaminer, der er til stede i ingefær, omfatter vitamin A, B1, B3 og vitamin C, jern, fosfor og calcium. Selvom de har samme næringsindhold, viser det sig, at rød ingefær og hvid ingefær har forskelle i deres egenskaber.

Læs også: 7 fordele ved ingefær for sundheden

  • Rød ingefær og dens fordele

Taler om rød ingefær, et krydderi, der bruges som drinksblanding, fordi det har en stærkere krydret smag, så dets fordele ved at varme kroppen bliver mere udtalte. Tilsyneladende er rød ingefær den mest overlegne ingefær fra andre typer ingefær, der vokser i Indonesien.

Ikke så mærkeligt, for rød ingefær indeholder flere æteriske olier samt indholdet af oleoresin, gingerol og zingeron-stoffer. Indholdet af æteriske olier i rød ingefær er effektivt til at lindre hoste, som er sikkert at indtage af alle, inklusive børn. Så er zingeron-stoffet i dette krydderi effektivt til at forhindre betændelse i tarmene ved at arbejde aktivt med at hæmme de enzymer, der udløser inflammation.

Ikke kun det, rød ingefær er sikkert til forbrug for gravide kvinder. Fordelene ved ingefær denne hjælper med at lindre kvalme og opkastning, som ofte opleves af gravide kvinder i første trimester. Men for at det ikke er for varmt i maven, kan ingefær blandes med te og yderligere honning. Rød ingefær er også god til at opretholde hjertesundheden ved at sænke triglycerider og kolesterolniveauer i blodet.

Læs også: Effekten af ​​ingefær til at lindre muskelsmerter, her er beviset

For dig, der er på slankekursprogram, kan rød ingefær være en af ​​de rigtige menuer, fordi det hjælper med at forbrænde kalorier og giver en følelse af mæthed i længere tid. Hvis du ofte oplever hovedpine, kan rød ingefær være et godt alternativ valg af urtemedicin til at lindre smerter og ubehag.

  • Hvid ingefær/Almindelig ingefær

Selvom det ikke er så kendt som rød ingefær, har hvid ingefær mange sundhedsmæssige fordele. Indholdet af gingerol i hvid ingefær menes at kunne være med til at forebygge infektioner, især bakterielle infektioner i munden som tandkødsbetændelse, samt infektioner i luftvejene. Hvid ingefær menes også at være i stand til at forbedre hjernens funktion og forebygge Alzheimers sygdom.

Oplever du muskelømhed efter træning, kan ingefær også hjælpe med at lindre det. Det helbreder ikke, men i det mindste kan de smerter du mærker mindskes lidt. Ikke at forglemme, hvid ingefær indeholder også stoffer, der er effektive til at bekæmpe kræft.

Læs også: Her er 7 almindelige symptomer på Alzheimers demens

Men ikke altid alle sygdomme kan kun helbredes ved at indtage ingefær. Men du har brug for lægehjælp, hvis de klager, du oplever, ikke aftager, selvom du har taget ingefær. Prøv at spørge lægen gennem appen , er ekspertlæger klar til at hjælpe med at finde løsninger på alle dine helbredsproblemer.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2019. Sundhedsmæssige fordele ved ingefær
Healthline. Tilgået 2019. 11 beviste fordele ved ingefær.
WebMD. Tilgået 2019. Ingefær: Anvendelser, bivirkninger, interaktioner, dosering og advarsel.