Enkle måder at forebygge diarré på

, Jakarta - Et af de fordøjelsesproblemer, der er ret foruroligende, er diarré. Diarré er en tilstand, hvor hyppigheden af ​​afføring (BAB) er hyppigere end normalt, som er karakteriseret ved vandig afføring afføring som er udstedt. Normalt er årsagen til diarré forårsaget af indtagelse af mad eller drikke, der er forurenet med bakterier, vira eller parasitter. Generelt varer diarré kun få dage, men hos nogle mennesker kan diarré vare i uger.

Diarré bør ikke tages let på, selvom denne tilstand er almindelig. Fordi diarré kan være dødelig, hvis den ramte bliver dehydreret på grund af at miste en masse kropsvæsker. For at få mere at vide om denne fordøjelsestilstand er her de almindelige årsager til diarré.

Almindelige årsager til diarré

Årsagerne til diarré, der opstår hos børn og voksne, er forårsaget af tarminfektioner, der opstår, når du spiser mad eller drikke, der er snavset og forurenet med bakterier, parasitter eller vira som f.eks. norovirus og rotavirus. Diarré er også forårsaget på grund af faktorer som bivirkninger af visse lægemidler, overdreven indtagelse af alkoholiske drikkevarer og kaffe.

Sådan forebygger du diarré

Diarré påvirker ikke kun den syge, men kan også sprede sig, især til familiemedlemmer. Derfor bør diarré forebygges så tidligt som muligt. Sådan forhindrer du diarré fra kontaminering:

  1. Adskil rå mad fra kogt.
  2. Vask hænder før spisning.
  3. Hold dig væk fra mad med tvivlsom hygiejne og drik ikke postevand.
  4. Opbevar maden i køleskabet og undgå at efterlade maden i solen eller ved stuetemperatur.
  5. Prioriter at spise friske fødevarer.
  6. Hold dine negle rene, især hvis du har lange negle.

Sådan forhindrer du diarré i at inficere dine familiemedlemmer kan være ved at tage skridt som:

  1. Hvis du bor i samme hus, så undgå at dele håndklæder eller spiseredskaber med andre familiemedlemmer.
  2. Rengør altid toilettet med desinfektionsmiddel efter hver afføring.
  3. Vask altid dine hænder med sæbe og varmt vand, f.eks. før du spiser, før du laver mad, efter håndtering af råt kød, efter toiletbesøg og efter leg med kæledyr.
  4. Bliv hjemme i mindst 48 timer efter sidste diarréperiode.
  5. Hold altid køkken og badeværelse rene.
  6. Hvis årsagen til diarré kommer fra parasitter kryptosporidium Brug ikke svømmehallen først i to uger efter den sidste diarré.

Faktisk, hvordan man forebygger diarré afhænger af en persons disciplin i at opretholde mad- og drikkehygiejne. Du skal virkelig være opmærksom på, hvordan du håndterer mad og drikkevarer, fra hvordan du tilbereder det til opbevaringsprocessen. Således kan det minimere en person fra udviklingen af ​​mikroorganismer, såsom bakterier, der kan forårsage diarré. Så jo højere hygiejnestandard du har, jo mindre er risikoen for at få diarré.

Ud over at opretholde personlig hygiejne og det omgivende miljø, kan du sammen med eksperter og betroede læger i området bede om flere detaljer om, hvordan du forebygger diarré og andre sygdomme. . I denne sundhedsapplikation kan du tale med læger gennem kommunikationsmuligheder, nemlig: chat, stemme, og videoopkald hvad er på menuen Kontakt læge. Derudover kan du også prøve de nyeste funktioner, nemlig: Lab tjenester. Du kan også købe medicinske behov såsom medicin eller kosttilskud gennem menuen Apotek levering og tjek laboratoriet gennem Lab Service-menuen. Du kan bruge appen når som helst og hvor som helst, så længe du harHenti App Store eller Google Play.

Læs også: Regntiden, Pas på 4 årsager til diarré