Det er ikke søvnløshed, det er grunden til, at babyer har problemer med at sove om natten

, Jakarta – Søvnløshed er en almindelig tilstand og den mest almindelige årsag til, at nogen har problemer med at sove om natten. Men er søvnløshed også årsagen til, at babyer har problemer med at sove om natten? Svaret er nej. Så hvad er grunden til, at babyer har problemer med at sove?

I de tidlige dage af barnets fødsel kan mødre og fædre blive nødt til at "kæmpe" med deres lille, der er nøjeregnende og har svært ved at sove. Tilsyneladende er det ikke at vænne sig til det eksisterende søvnmønster en af ​​grundene til, at babyer ofte har problemer med at sove om natten. Derudover er babyens kropscyklus og hviletimer heller ikke regelmæssige. Der er dog visse tilfælde, hvor babyer kan opleve søvnforstyrrelser på grund af medicinske tilstande.

Læs også: 4 måder at få din baby til at sove på, som mødre har brug for at kende

Forskellige årsager til babys søvnbesvær

Det er normalt, at nyfødte har problemer med at sove om natten. Der er mange tilstande, der kan være årsagen, lige fra uregelmæssige søvncyklusser og timer til tidlige symptomer på visse helbredsforstyrrelser. Fædre og mødre bør være opmærksomme, hvis søvnproblemer hos babyer fortsætter, endda bliver mere alvorlige.

I en tidlig alder har babyer normalt brug for omkring 16-17 timers søvn på en dag. På det tidspunkt vil barnet normalt kun vågne i 1-2 timer. Efterhånden som han bliver ældre, vil varigheden af ​​søvnen begynde at falde. I en alder af 6 måneder og derover har barnet brug for omkring 12-16 timers søvn pr.

Varigheden af ​​barnets søvn plejer at være mere end det tidspunkt, hvor han vågner. Af og til kan barnet vågne i et par minutter og derefter falde i søvn igen. Søvnmønstre som dette vil normalt vare indtil barnet er 3 måneder gammelt eller mere. Men bare rolig, med tiden vil barnets krop begynde at tilpasse søvnmønsteret, så den lilles søvntimer bliver mere regelmæssige.

Selvom det er naturligt, bør fædre og mødre ikke ignorere søvnforstyrrelser hos babyer. Dette skyldes, at dette også kan være et tidligt symptom på visse helbredsproblemer. At have problemer med at sove om natten kan også være et tegn på, at din baby er i begynderfasen.

Læs også: Sover barnet ikke godt? Kom nu, identificer årsagen

Hvis disse symptomer fortsætter eller bliver mere alvorlige, rådes forældre til straks at tage barnet til hospitalet til undersøgelse. Som førstehjælp kan mødre også bruge applikationen at formidle de symptomer, som babyen oplever. Læger kan til enhver tid kontaktes via Videoer / Taleopkald eller Snak . Hent appen er nu på App Store og Google Play!

Der er nogle tips, som du kan prøve at anvende for at få din baby til at føle sig mere tilpas. På den måde kan din lille sove bedre. Blandt dem:

  • En behagelig madras, dette er vigtigt, fordi det anvendte sengetøj kan hjælpe børn med at føle sig mere komfortable og nemt falde i søvn. Sørg for at vælge en babymadras, der er blød og i den rigtige størrelse.
  • Lad ikke barnet sove på sulten mave, det kan være årsagen til barnets søvnbesvær. Gør det til en vane at give modermælk eller nok mad til barnet.
  • Komfortable værelser, herunder belysning, aircondition/varme, til mulige forstyrrelser såsom støj i rummet. Undgå for mange ekstra ting på madrassen, såsom puder, dukker eller legetøj.

Læs også: Hemmeligheden bag en babys gode søvn, mødre kan give denne mad

  • Babyens sovestilling skal også justeres, undgå at baby sover i liggende stilling, hvilket kan øge risikoen for pludselig død hos barnet. pludselig spædbørnsdødssyndrom/ SIDS). Hvis barnet har problemer med at sove om natten, kan moderen også forsøge at give en blid massage for at gøre ham godt tilpas.
Reference:
Bumpene. Hentet 2020. Problemer med at sove hos babyer.
Børnesundhed. Tilgået 2020. Søvn og din 8- til 12-måneder-gamle.
Meget vel familie. Hentet 2020. Hvorfor nyfødtsøvn er uforudsigelig, og hvad man kan forvente.