Hvor effektivt er det at forebygge graviditet med spiralprævention?

, Jakarta - For dem af jer, der bare vil bruge prævention, har du nogensinde kendt et værktøj, der hedder intrauterin enhed (IUD'er)? Hvis ikke, hvad med spiral KB? Spiral KB eller IUD er et af de almindeligt anvendte præventionsmidler, foruden kondomer og p-piller.

Denne svangerskabsforebyggende spiral virker ved at hæmme sædcellens bevægelse ind i livmoderkanalen. På den måde kan forekomsten af ​​befrugtning i ægget forhindres, så graviditet ikke opstår. Spørgsmålet er, hvor effektivt det er at forhindre graviditet med spiralprævention?

Læs også: Forstå 8 fakta om IUD-prævention

Spiral familieplanlægning effektivt forhindre graviditet?

Vil du vide, hvor effektiv præventionsspiralen er til at forhindre graviditet? Ifølge National Health Service (NHS) - Storbritannien, når den er korrekt indsat, er spiralen 99 procent effektiv. Meget, meget effektivt er det ikke? En anden fordel, denne spiral kan holde i lang tid, 5 til 10 år afhængig af typen.

Udover at være meget effektiv til at forhindre graviditet, har spiralen KB stadig flere andre fordele, såsom:

  • Når den er indsat, virker spiralen med det samme.
  • Kan blive gravid, så snart spiralen er fjernet.
  • De fleste mennesker, der har indhold, kan bruge det.
  • Spiralen er sikker til brug af ammende mødre.
  • Der er ingen hormonelle bivirkninger, såsom akne, hovedpine eller ømhed i brysterne.
  • Ikke påvirket af andre stoffer.
  • Forstyrrer ikke sex.
  • Der er ingen evidens for, at spiral påvirker vægten eller øger risikoen for livmoderhalskræft, livmoderkræft eller kræft i æggestokkene.

Husk, selvom det har forskellige fordele, har spiral KB også nogle ulemper. Derudover anbefales spiralprævention ikke til brug af alle grupper af kvinder.

Derfor bør du først rådføre dig med din læge til dig, der ønsker at bruge spiral KB. Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Læs også: Er det rigtigt, at spiral er bedre end injicerbare præventionsmidler?

Bliv ikke mere end 6 år

Selvom det kan bruges i op til 10 år (baseret på typen), bør det ikke være for længe, ​​især for par, der stadig er produktive og venter afkom. Spiralprævention, der bruges for længe, ​​kan udløse problemer for moderen senere i livet.

Lancering fra webstedet for Det Medicinske Fakultet, University of Indonesia - FKUI Health Info, kan brugen af ​​KB-spiraler lavet af cuprum eller kobber påvirke chancerne for at blive gravid eller blive gravid. tilbagevenden af ​​fertilitet .

"Hvis du installerer kobber T (CuT) IUD'en, bør den ikke være mere end 6 år gammel. Efter 6 år kan du skifte til anden prævention i henhold til dine ønsker og komfort," sagde fødselslæge Dr. Irvan Adenin, SpOG i sin doktorgradspromovering ved Det Medicinske Fakultet, University of Indonesia-Cipto Mangunkusumo Hospital (FKUI-RSCM).

Denne bivirkning blev afsløret i hans forskning med titlen The Relationship of Inflammatory Components With Glycodelin and Its Rolle as a Mechanism of the Lippes Loop IUD.

Ekspertens forskning sammenlignede virkningsmekanismen af ​​CuT-type intrauterin enhed (IUD), som er let at finde på markedet, og lippes loop (LL), som ikke har været brugt siden 1969. Hvad er resultaterne af forskningen?

Forskningen brugte rotteforsøgsdyr, som også producerer glycodelin. Dette protein kan forhindre sædceller i at møde ægget, i spiralens præventionsmekanisme kaldet sperm oocytbinding. Ifølge undersøgelsen øger CuT- og LL-typer begge glycodelinproduktionen, som forhindrer graviditet.

Læs også: 13 fakta om IUD-prævention, du skal vide

Dog kan brugen af ​​CuT-type præventionsspiraler forårsage død af endometrieceller eller slimhinder i livmoderen. I mellemtiden skete dette ikke ved brug af spiral type LL, som fortsatte med at blive brugt indtil overgangsalderen.

Kort sagt, jo længere en person bruger CuT-typen af ​​præventionsspiral, jo mindre er chancen for at blive gravid igen.

Så for dem af jer, der ønsker at bruge spiral familieplanlægning som præventionsmiddel, kan du tjekke med det hospital, du vælger. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet. Praktisk, ikke?



Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Intrauterine Devices (IUD'er).
NHS Choices UK. Tilgået i 2021. Intrauterin enhed (IUD).
FKUI. Tilgået i 2021. Vil du installere Spiral KB? Dette er den tidsramme, der anbefales af fødselslægen