Er regnvand sikkert at forbruge?

, Jakarta - Vand er en vigtig komponent for alle elementer af livet. Hele 60 procent af den menneskelige krop består af vand. Kroppen mister vand gennem forskellige naturlige biologiske processer som sved og affaldsbortskaffelse. Derfor hjælper det at drikke rigeligt med vand hver dag med at erstatte tabt væske og holde kroppen sund og fungere optimalt.

Mange mennesker er vant til at få drikkevand fra vandhaner, brønde, kilder, floder eller endda flasker. Af alle disse kilder er regnvand en, som folk sjældent bruger til forbrug. Så er regnvand sikkert til forbrug, eller er det omvendt? Tjek følgende forklaring.

Læs også: Drikker du 8 glas vand om dagen, myte eller fakta?

Er det sikkert at drikke regnvand?

Faktisk er mange samfund rundt om i verden afhængige af regnvand som deres vigtigste drikkevandskilde. Så regnvand er faktisk sikkert til forbrug, så længe vandet er rent. Du skal dog også vide, at ikke alt regnvand er sikkert at drikke. Flere fysiske og miljømæssige faktorer kan hurtigt gøre frisk, rent regnvand til en potentiel sundhedsfare. Vand kan indeholde parasitter, skadelige bakterier og vira.

Når regnvand falder på stærkt forurenede områder eller kommer i kontakt med forurenende stoffer, såsom animalsk affald eller tungmetaller, er sådant vand ikke egnet til konsum. Derfor kan det ikke anbefales at opsamle regnvand, medmindre du er hundrede procent sikker på, at vandet virkelig er rent og kan indtages. Ved opsamling af regnvand er det bedre at lave en beholder, der er langt fra andre genstande eller forurenende stoffer, så vandet falder direkte ned i reservoiret.

Læs også: Upopulære White Water Diverse

Tips, når du vil opsamle regnvand til forbrug

Der er en række faktorer, der kan påvirke renheden af ​​regnvand, herunder hvor ofte det regner i det område, hvor du bor, niveauet af luftforurening og de metoder og værktøjer, der bruges til at opsamle, behandle, teste og opbevare vand. Visse typer bakterier, vira eller parasitter udryddes generelt let ved kogende vand, men andre kan kræve kemisk behandling, før vandet er sikkert at drikke.

For at fjerne kemiske forurenende stoffer som tungmetaller skal du muligvis bruge et vandfiltreringssystem. Ifølge CDC skal regnvand opsamlet til drikkeformål filtreres, desinficeres og testes regelmæssigt.

Har regnvand sundhedsmæssige fordele?

Indtil videre er der ingen videnskabelig dokumentation, der viser, at regnvand er sundere til forbrug. Rent regnvand har sundhedsmæssige fordele, der ikke er meget anderledes end andre vandkilder. Lancering fra sundhedslinje, En almindelig påstand om regnvandssundhed er, at regnvand er mere basisk end postevand, hvilket øger blodets pH for at blive mere basisk.

Faktisk vil hverken det vand, du drikker, eller den mad, du indtager, ændre dit blods pH-værdi væsentligt. Kroppen har et effektivt system til at holde blodets pH på 7,4. Så du vælger den type vand, du vil forbruge, påvirker ikke rigtig denne funktion.

Læs også: Mellem varmt og koldt vand, hvad er sundere?

Regnvand er normalt heller ikke basisk. I modsætning hertil har det en tendens til at være let surt med en pH på omkring 5,0-5,5. Det kan være mere surt, hvis du samler det fra et miljø med meget luftforurening. Det er en forklaring om regnvand, som du skal kende. Har du andre spørgsmål om sundhed, kan du kontakte lægen via ansøgningen når som helst og hvor som helst.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Kan du drikke regnvand, og bør du?.
CDC. Tilgået 2020. Regnvandsopsamling.