6 Virkninger af at indtage for meget gluten for helbredet

, Jakarta - Det ser ud til, at vi på dette tidspunkt er nødt til at opretholde en diæt, så kroppen får det rigtige ernæringsindtag. Mange fødevarer indeholder i øjeblikket nok indhold, der er meget farligt, hvis det indtages i store mængder. En af dem er gluten. Gluten er en type protein, der normalt findes i hvede.

Gluten i sig selv indeholder peptider, som er en type protein, der kan sænke immuniteten. Dette vil især have indflydelse på mennesker med overvægt, kronisk træthed og fordøjelsesbesvær.

Læs også: Bliv bekendt med den glutenfri diæt, der gør slankekuren hurtig

Mange eksperter begynder at foreslå at undgå fødevarer, der indeholder gluten, fordi det kan skade dit helbred. Her er virkningerne af at indtage for meget glutenholdige fødevarer for dit helbred.

1. Fordøjelsesbesvær

Din fordøjelse kan blive forstyrret, hvis du spiser for mange fødevarer, der indeholder gluten. Peptidstoffer, der kommer ind gennem fødevarer, der indeholder gluten, gør faktisk din fordøjelse problematisk. Det er bedst at undgå eller reducere fødevarer med et højt indhold af gluten.

2. Oplever fejlernæring

Ikke kun dine fordøjelsesproblemer, når du spiser mad, der indeholder højt gluten, får du ingen næringsstoffer til din krops behov. Derfor kan du opleve underernæring. Værre, du kan opleve underernæring. Derudover bliver nogle organer i din krop også dysfunktionelle.

3. Mavesygdomme

Når du spiser meget gluten, vil dit mavesundhed blive forstyrret. At spise for mange fødevarer, der indeholder gluten, kan faktisk gøre dig dårlig i maven. Ikke kun det, fødevarer, der indeholder gluten, kan irritere og opflamme din mave. Dette vil selvfølgelig forstyrre din fordøjelse.

4. Halsinfektion

Et andet organ, der vil have en indflydelse, hvis du indtager for meget gluten, er halsen. Indholdet i gluten irriterer faktisk din hals, hvilket gør det svært for dig at spise mad.

5. Allergier

Du bør undgå at spise mad med højt indhold af gluten for at undgå allergier i din krop. Peptidforbindelserne i gluten kan faktisk få din krop til at nægte at optage indholdet i gluten, og dermed få din krop til at opleve allergi.

6. Åndenød

Ikke kun forstyrrelser i fordøjelsessystemet, gluten kan også forstyrre dit åndedrætssystem. En af dem er åndenød. Vi anbefaler, at du, der har astma eller åndenød, kan reducere forbruget af fødevarer, der indeholder gluten.

Fødevarer, der indeholder gluten

Fødevarer lavet af hvede har et meget højt glutenindhold, herunder:

1. Brød

Hvede er hovedingrediensen til at lave brød. Ikke kun brød, nogle andre fødevarer såsom pizza, muffins , burgere og croissant nogle gange lavet af hvede. For at undgå glutenindhold bør du vælge brød eller andre fødevarer, der kommer fra rismel eller kartofler.

2. Korn Granola

Gluten findes i hvede, havre og korn. Hvis du er en kornfan, bør du erstatte dit korn med majs- eller risbaserede kornprodukter.

Læs også: Glutenfri mad myter og fakta

Nå, hvis du har problemer med dit helbred, bør du straks spørge din læge. En måde er gennem ekspertlæger i Indonesien . Kom nu, Hent nu app i App butik eller Google Play lige nu!