4 symptomer på mundkræft, der ofte ignoreres

, Jakarta - Symptomer på kræft i munden har tendens til at være svære at identificere, fordi de ofte ligner indikationer på andre sygdomme. Ligesom kræft generelt, forårsager mundhulekræft sjældent symptomer på et tidligt stadium, så det er ret svært at opdage.

Den manglende viden om tidlige symptomer gør, at kræft i mundhulen først opdages, når den er kommet i et fremskredent stadium. Derudover ved mange syge ikke, hvad de skal gøre. Mange ved heller ikke, at de skal diskutere med den rigtige læge, fordi tegnene på mundhulekræft er mindre kendte.

Alligevel skal du være på vagt, hvis du oplever tegn som:

  1. Symptomerne ligner Canker-sår

Det første symptom, der normalt opstår hos mennesker med kræft i munden, er forekomsten af ​​kræftsår. I modsætning til normale kræftsår har trøske i tilfælde af mundhulekræft ingen årsag. Kræftsår dukker bare op og forsvinder ikke i op til en måned. Hvis det ikke går væk i mere end en måned, bør du straks konsultere en oral specialist.

  1. Røde eller hvide pletter vises i munden

Hvis kræftsår vises som sår, røde eller hvide pletter som klumper, der vises i munden. Det kan være på tungen, tandkødet eller endda kindbenene.

  1. Klump i munden

Ud over kræftsår er pletter, klumper i munden også tegn på kræft i munden. Klump i munden uden at være ledsaget af smerte og går ikke væk.

  1. Tænderne føles løse uden grund

Et andet symptom er følelsen af ​​løse tænder uden grund.

Ud over symptomer, der er svære at opdage, er årsagen til kræft i munden ikke kendt med sikkerhed indtil nu. Visse risikofaktorer kan dog udløse udviklingen af ​​ondartede kræftceller i mundområdet. For eksempel dårlig mundhygiejne (mund og tænder), kronisk tandkødssygdom, ubehandlede hulrum, ryge- og drikkevaner, HPV-infektion, overdreven soleksponering og genetiske faktorer.

Læs også : 7 årsager til dårlig lugt i munden

Rygere har en 1,6 gange højere risiko for at udvikle kræft i munden. I mellemtiden steg risikoen for kræft i mundhulen hos personer, der ikke opretholdt en god mundhygiejne, med 2,34 gange end hos personer, der opretholdt en god mundhygiejne.

Fordi årsagen er ukendt, kan kræft i munden ikke helt forhindres. Du kan dog tage enkle trin for at reducere din risiko eller bremse den, nemlig:

  • Brug ikke tobak i nogen form, inklusive rygning.

  • Undgå at drikke spiritus.

  • Anvend en sund og afbalanceret kost, især ved at øge forbruget af grøntsager og frugter.

  • Oprethold mundhygiejne, f.eks. børste tænder flittigt.

  • Få regelmæssige tandeftersyn, mindst en gang om året.

Læs også: Hvad skal du vide om tungekræft

Hvert behandlingstrin har helt sikkert risici, såvel som behandlingen af ​​mundkræft. Synkebesvær og taleforringelse er de vigtigste komplikationer, der kan opstå efter operation og strålebehandling.

Synkebesvær er en alvorlig komplikation, fordi det kan føre til underernæring og udløse aspirationspneumoni. Dette sker på grund af tilstedeværelsen af ​​mad, der kommer ind i luftvejene og sætter sig fast i lungerne. Disse komplikationer vil normalt forbedres med helingsprocessen og terapien. Der er dog stadig en mulighed for, at din synkeevne ikke kommer sig helt.

Som med synke har strålebehandling og kirurgi også potentiale til at forårsage problemer med din tale. Derfor vil taleterapi være meget nyttig for at genoprette din taleevne.

Læs også: Pas på, at tungekræft kan angribe uden at være klar over det

Det er symptomerne på kræft i mundhulen, som du har brug for at kende, hvis du oplever nogen af ​​ovenstående symptomer, bør du straks diskutere det mundkræftproblem, du oplever, med din læge gennem ansøgningen. . Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Lægens råd kan i praksis accepteres af Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu.