Dette er funktionen af ​​vulva i det kvindelige reproduktive system

"Uden for den kvindelige reproduktive anatomi beskytter vulva - også kendt som pudendum - kønsorganerne, urinrøret, vestibulen og skeden. De indre og ydre dele er kendt som labia majora og labia minora."

Jakarta – Ligesom andre dele af kroppen kan dette organ også opleve forskellige sundhedsproblemer, herunder vulvacancer, bakterielle infektioner til seksuelt overførte sygdomme. Det vil sige, at det er meget vigtigt at forstå, hvordan denne del af kroppen fungerer og er forbundet med aspekter af det overordnede helbred.

Læs også: Tidlige symptomer på vulvacancer at passe på

Vulvaens funktioner i det reproduktive system

Vulvaen er primært optaget af seksuel funktion. Udover at være direkte involveret under samleje, producerer vulvaen også hormoner og fungerer som en beskytter af forplantningsbanerne samt er involveret i udskillelsen af ​​urin. Dette afsnit tjener til at rumme urinrøret, som driver urin fra blæren ud af kroppen.

Under seksuel aktivitet bliver flere områder rødlige i farven, herunder labia minora og majora, klitoris og vestibulær løg. Dette ændrer skedens form, stimulerer seksuel nydelse og tjener til at øge smøringen under samleje.

Ikke kun det, disse fysiologiske ændringer arbejder også for at øge chancerne for undfangelse. Derefter udskiller vulvaen også hormoner, der møder sæden og opbevares i skeden for at give mulighed for befrugtning.

Læs også: 3 behandlingsmuligheder til behandling af vulvacancer

Forskellige sundhedsproblemer, der kan opstå

Mange sygdomme kan påvirke vulvaen, men langt de fleste tilfælde er forårsaget af seksuelt overførte infektioner, herunder:

  • klamydia. Denne medicinske tilstand opstår på grund af en bakteriel infektion på grund af seksuel kontakt. Selvom det kan være asymptomatisk, kan denne sygdom også forårsage udflåd efterfulgt af svie, smerte og betændelse i urinrøret og livmoderhalsen. Hvis klamydia ikke behandles, kan det føre til bækkenbetændelse, som kan føre til ubehag, ektopisk graviditet eller infertilitet hos kvinder. Normalt involverer behandlingen brug af antibiotika.
  • Gonoré. Opstår ofte med klamydia, gonoré er forårsaget af en bakteriel infektion Neisseriagonoré. Symptomer er også ens, herunder udflåd, betændelse, smerter i livmoderhalsen og urinrøret og risikoen for at udvikle bækkenbetændelse. Behandlingen er også ved hjælp af antibiotika.
  • Syfilis. Opstår på grund af bakteriel infektion Treponemapallidum. Selvom de ofte er asymptomatiske i starten, kan de syge opleve feber, hududslæt og sår, kønslæsioner (svarende til vorter) og betændelse og hævelse af lymfeknuderne. Hvis den ikke behandles med det samme, er komplikationer mulige i form af læsioner i hjernen og forskellige andre neurologiske symptomer. Antibiotika bruges til at behandle denne tilstand.
  • Herpes simplex 1 og 2. Også kendt som genital herpes, forårsager denne tilstand dannelsen af ​​læsioner på vulva. Desværre kan dette helbredsproblem ikke helbredes, symptomerne vises og forsvinder. Men korrekt behandling kan reducere sværhedsgraden af ​​tilstanden.
  • Humant papillomavirus (HPV). HPV er tydeligt synligt som blomkålsformede læsioner på vulva eller kønsorganer. Det opstår på grund af en virusinfektion og går normalt over af sig selv. Men i nogle tilfælde bliver vorter kroniske og kan føre til kræft.
  • Humant immundefektvirus (HIV): Denne virusinfektion er i starten asymptomatisk, men kan blive meget farlig. Dette skyldes, at sygdommen angriber vigtige aspekter af immunsystemet og kompromitterer immunfunktionen. Hvis det fortsætter, vil HIV udvikle sig til AIDS, en tilstand karakteriseret ved tilstedeværelsen af ​​andre opportunistiske infektioner, hvoraf mange påvirker vulvaen. Der er endnu ingen kur mod hiv, men korrekt behandling kan forhindre virussen.

Læs også: 4 fakta om vulvaen, som kvinder bør forstå

Derfor skal du bevare vulvaens renhed og sundhed. Hvis du mærker nogle af de ovennævnte symptomer, skal du straks kontakte en læge. Nu er det ikke svært længere, du kan bruge applikationen hvor som helst og når som helst. Bliv Hentkun app på din telefon. Spørg lægen, køb medicin, for at lave en tid på hospitalet du kan!

Reference:

Meget godt helbred. Hentet 2021. Vulvas anatomi.