Vær forsigtig, disse 7 sygdomme kan være præget af smerter i underlivet

Jakarta - Mange tror, ​​at smerter i nedre mave kun er relateret til fordøjelse eller menstruationsproblemer. Faktisk er det dog ikke sådan. Kort sagt er der flere sygdomme, der kan karakteriseres ved, at der opstår smerter i underlivet.

Sygdomme spænder fra Crohns sygdom til blindtarmsbetændelse. Så hvis smerter i nedre mave ikke forbedres, skal du straks søge læge for at få den rigtige behandling.

Nå, her er nogle sygdomme, der kan karakteriseres ved smerter i nedre mave.

Læs også: Dette forårsager venstre nedre mavesmerter hos kvinder

  1. Crohns sygdom

Har du nogensinde hørt om Crohns sygdom? Denne sygdom er en kronisk tarmbetændelse, der forårsager betændelse i slimhinden i fordøjelsessystemets væg (mund til anus). De fleste Crohns sygdom forekommer dog oftere i tyktarmen og tyndtarmen.

Ud over smerter i nedre mave, især til venstre, kan denne sygdom også være karakteriseret ved forskellige andre klager. For eksempel diarré, kvalme og opkastning, nedsat appetit, vægttab, til afføring blandet med blod.

2. Fordøjelsesforstyrrelser

Ud over de to ovenstående ting kan årsagen til smerter i nedre mave også udløses af fordøjelsesbesvær. På et mildt niveau er denne tilstand stadig ganske normal og vil komme sig af sig selv.

Men hvis den nederste mavesmerter, der opstår, er ledsaget af forskellige andre symptomer såsom opkastning, diarré og let træt, bør det ikke tages let på. Søg straks en læge for at få den rigtige behandling. Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen .

Læs også: Årsager til, at nogen kan have smerter i nedre mave

  1. Ovariecyste

Denne tilstand vil helt sikkert gøre kvinder bekymrede. Ovariecyster kan være forårsaget af unormal cellevækst (patologiske cyster). Nå, hvad der får mig til at krybe, er, at selvom de fleste af disse cyster er godartede, er der nogle få tilfælde, der er tankevækkende.

En kvinde, der har en ovariecyste, føler generelt smerter eller smerter i den nedre del af maven. Denne smerte kan komme og gå, lige fra mild til svær.

4. Betændelse i prostata

Betændelse i prostata kan også være årsag til smerter i underlivet. Denne tilstand opstår, når prostatakirtlen bliver inficeret. Symptomer, der almindeligvis opleves, når man rammes af denne sygdom, bortset fra smerter i den nederste del af maven, er smerter ved vandladning og smerter omkring testiklerne.

5. Bækkenbetændelse

I lighed med de fire ovenstående klager kan bækkenbetændelse også forårsage smerter i nedre mave. Bækkenbetændelse refererer til en infektion, der opstår i en kvindes indre organer. Netop omkring bækkenet, herunder livmoderen, æggelederne, æggestokkene og livmoderhalsen. Det første symptom forårsaget af denne sygdom er generelt udseendet af smerte i den nedre del af maven.

Læs også: 7 årsager til øvre mavesmerter

6. Nyre- eller blærelidelser

Klager eller sygdomme i nyrer og blære kan normalt også forårsage smerter i nedre mave. En af de mest almindelige typer af nyresygdomme forårsager denne tilstand, for eksempel nyresten. Nyresten kan forårsage smerter, der strækker sig til bagsiden af ​​den nederste del af maven. Derudover kan blærekarcinom og alvorlige urinvejsinfektioner også forårsage smerter i nedre mave.

  1. bilag

Smerter i underlivet er hovedsymptomet på blindtarmsbetændelse. Denne smerte er kendt som abdominal kolik. En person, der lider af blindtarmsbetændelse, føler generelt smerter i navlen og bevæger sig til den nederste højre del af maven. Men placeringen af ​​denne smerte kan være forskellig for hver patient. Det hele afhænger af blindtarmens placering og den syges alder.

Ud over tilstandene ovenfor er der også flere årsager til smerter i underlivet. For eksempel divertikulitis, endometriose, problemer med livmoderhalsen, æggelederinfektioner til kræft.

Har du mavesmerter, og det bliver ikke bedre? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Mavesmerter.
National Institutes of Health - Medline Plus. Tilgået 2020. Mavesmerter.
Medicin. Tilgået 2020. Mavesmerter.