Udløser alkalisk vand virkelig alkalose?

, Jakarta – Trenden med at indtage alkalisk vand begynder at blive svampe. Denne type vand er populær, fordi den siges at indeholde et højere pH-niveau og hævdes at være godt for kroppens sundhed. Faktisk siges regelmæssigt forbrug af alkalisk vand at hjælpe med at forhindre kræft og hjertesygdomme. I almindeligt drikkevand er pH-værdien neutral 7, mens den i alkalisk vand kan nå en pH-værdi på 8 eller 9.

Selvom det har et højere pH-indhold, betyder det ikke nødvendigvis, at forbruget af denne type vand bliver bedre. Grundlæggende kan alkalisk vand opnås naturligt, men på det seneste sælges mange flaskevandsprodukter på markedet og kaldes alkaliske. Forskellen er i processen med at få vand. Selvom det hævdes at være sundt, bør du være opmærksom på de risici, der kan opstå ved at indtage alkalisk vand, hvoraf den ene er alkalose. Kan?

Læs også: Vær forsigtig, alkalose kan forårsage alvorlige komplikationer

Risiko for alkalose på grund af forbrug af alkalisk vand

Mange mener, at alkalisk vand kan hjælpe med at stabilisere pH-niveauer i kroppen og har flere andre sunde fordele. Denne type vand siges at være i stand til at bremse aldringsprocessen, behandle forhøjet blodtryk, diabetes, nyresten, forebygge kræft, behandle hjertesygdomme og sænke kolesterolniveauet i blodet. Men husk, der er ingen forskning, der kan bevise denne påstand.

Faktisk siger nogle, at alkalisk vand kan udløse bivirkninger for kroppens sundhed. Faktisk har det intet at gøre med drikkevand, som siges at være højt i pH, hvilket forårsager alkalose. Ligesom folk, der ofte drikker appelsiner (vand med en sur pH), vil ikke udvikle acidose. Alkalose er mere almindelig hos personer med opkastning/diarré eller nyreskade. Hvis det er alkalose, betyder det, at kroppens pH er højere, fordi H+ ioner opbygges i blodet.

Alkalisk vand indeholder et højere pH-niveau end almindeligt drikkevand. Selvom risikoen er lille, siges det at drikke alkalisk vand at øge risikoen for at angribe alkalose. Denne type sygdom er tilbøjelig til at angribe mennesker med svær nyre- eller lungesygdom. Alkalose forårsager reducerede niveauer af calcium i kroppen, hvilket forårsager skade på knoglerne.

Læs også: Det tager ikke lang tid, det tager kun 2 timer at lave en sund krop

Denne sygdom opstår, når blodet i kroppen indeholder for meget base eller alkali. Der er flere tilstande, der kan få denne sygdom til at angribe, lige fra reducerede niveauer af syre eller kuldioxid i kroppen og nedsatte niveauer af elektrolytter chlorid og kalium i kroppen. Syre- og alkaliniveauer i blodet bestemmes ved at kontrollere pH-skalaen.

Den normale pH-værdi er omkring 7,4. Et lavere pH end normalt indikerer, at kroppen indeholder mere syre, mens en højere pH end normalt indikerer mere basisk indhold i kroppen. Derfor bør du være forsigtig med at indtage alkalisk vand.

Søg straks en læge, hvis du oplever symptomer på alkalose såsom kvalme og opkastning, muskeltrækninger, svaghed, forvirring, rysten og snurren. I stedet for at tvinge til at drikke alkalisk vand uden at vide med sikkerhed fordelene og bivirkningerne, bør du altid holde din krop sund ved at indtage nok vand. Dette er vigtigt for at undgå dehydrering alias mangel på væsker i kroppen, der kan udløse sygdom.

Læs også: Mangel på at drikke, genkend 5 tegn på dehydrering på huden

Har du et helbredsproblem og har brug for en læges råd? Brug appen lige. Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Sundhed. Hentet 2019. Hvad er alkalisk vand, og kan det virkelig hjælpe mod halsbrand?
Healthline. Tilgået 2019. Alkalisk vand: Fordele og risici.
Medscape. Tilgået i 2019. Drugs & Diseases. Metabolisk Alkalose.