6 måder at overvinde en oppustet mave under graviditeten

, Jakarta - Oppustet mave under graviditeten? Bare rolig, for du er ikke alene. En oppustet mave er et ret almindeligt graviditetssymptom. Dette sker, fordi produktionen af ​​hormonet progesteron bliver overdreven for at understøtte graviditeten. Som en bivirkning vil dette hormon slappe af musklerne i kroppen, herunder musklerne i tarmene. Som følge heraf vil tarmmusklerne bevæge sig langsommere og få fordøjelsen til at gå langsommere og til sidst ophobes der også gas i maven.

Desværre bør du under graviditeten ikke tage medicin uforsigtigt, så du skal muligvis gemme den medicin, du normalt bruger til at behandle flatulens. I stedet kan du følge nogle af følgende enkle måder at håndtere flatulens under graviditeten:

Læs også: 5 måder at overvinde oppustet mave under menstruation

Drik mere vand

United States National Academy of Medicine anbefaler, at gravide drikker omkring 10 kopper eller 2,3 liter vand om dagen. At drikke vand før eller efter måltider vil også hjælpe din mave med at fordøje maden. Enhver ufordøjet mad går til tyndtarmen, hvor bakterier nedbryder den, så der opbygges gas der. Derfor kan det at forblive hydreret hjælpe dig med at reducere gasopbygning.

Hydration kan også forhindre forstoppelse, en anden årsag til oppustethed. Når en person er dehydreret, bliver afføringen tør og hård. At drikke masser af vand gør afføringen blød og hjælper dem med at passere lettere gennem tyktarmen.

Træn regelmæssigt

Motion kan fremskynde fordøjelsen og lindre forstoppelse. En undersøgelse fra 2012 af 49 raske voksne fandt, at moderate og høje niveauer af fysisk aktivitet forbedrede kolontransit hos kvinder, men ikke hos mænd. Kolontransit er den tid, det tager for afføring at passere gennem tyktarmen.

Centre for Disease Control and Prevention (CDC) anbefaler også, at raske gravide får mindst 150 minutters aerob træning med moderat intensitet, såsom rask gang. CDC anbefaler også, at kvinder engagerer sig i højintensiv aerob aktivitet, såsom løb. Bed også din læge om at finde ud af, hvordan du justerer dit træningsmønster under graviditeten.

Du kan også spørge lægen kl om sikker træning under graviditeten. Læge ind vil give den rigtige sundhedsrådgivning, så din graviditet forbliver glat, og dit helbred altid bevares.

Læs også: Papaya kan virkelig hjælpe med at eliminere kvalme og oppustethed?

Undgå visse drikkevarer

Generelt vil de fleste mennesker opleve flatulens, når de drikker drikkevarer, der indeholder følgende ingredienser:

  • carbondioxid . Kuldioxid er en gas i mange typer drikke, herunder cola og andre sodavand, kulsyreholdige energidrikke, danskvand . Folk udviser det meste af denne gas gennem bøvs, men kuldioxid kan også forårsage flatulens.
  • Fruktose. Det er et naturligt sukker, der findes i de fleste frugter. Producenter tilføjer ofte fruktose til en række forskellige desserter og drikkevarer. Desværre kan nogle mennesker ikke fordøje fruktose. I dette tilfælde kan sukkeret gære i tyktarmen, hvilket forårsager gas og oppustethed. Den medicinske betegnelse for denne fordøjelsessygdom er fructosemalabsorption.
  • Sorbitol. Det er en sukkererstatning med lavt kalorieindhold. Men kroppen er ikke i stand til at fordøje sorbitol. Nogle mennesker oplever mavesmerter, oppustethed og gas som følge heraf.

Se Fiberforbrug

Under graviditeten vælger mange kvinder at spise sundere fødevarer. Mange sunde fødevarer er også rige på fibre. Men at tilføje det til kosten kan øge mængden af ​​gas på kort sigt. Nogle fiberrige fødevarer indeholder også komplekse kulhydrater kaldet oligosaccharider.

Når bakterier i tarmen nedbryder oligosaccharider, producerer de nitrogengas. Nogle mennesker er mere følsomme over for disse virkninger end andre. Nogle typer fødevarer, der indeholder oligosaccharider, er ærter, frø, kål, blomkål, rosenkål, asparges.

Læs også: Årsager til venstre mavesmerter, du bør kende

Brug behageligt tøj

Tøj, der er stramt om taljen, kan lægge ekstra pres på maven, hvilket igen kan øge gasopbygningen. Så tag løst graviditetstøj på, især i det sidste trimester for at undgå flatulens.

Håndter stress godt

Nogle gravide klager ofte over symptomer på luft i maven, som bliver værre, når de er stressede. Dette kan skyldes, at folk har en tendens til at sluge luft, når de er angste. Stressrelateret gas kan også være et symptom på irritabel tyktarm (IBS). IBS er en mave-tarmsygdom, der forårsager mavesmerter og ændringer i afføringsvaner.

Selvom den nøjagtige årsag til IBS er ukendt, viser forskning, at stress kan udløse symptomer. Kvinder, der oplever stress-induceret gas under graviditeten, kan drage fordel af stresshåndtering og afspændingsterapier, såsom meditation og yoga.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. 7 sikre hjemmemedicin mod gas under graviditeten.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hjemmemidler til at lindre gas under graviditeten.
Meget godt Familie. Tilgået 2020. Smertefulde gasårsager og forebyggelse under graviditet.