Disse 6 sundhedsmæssige fordele ved Kombucha-te

, Jakarta – Har du nogensinde hørt om kombucha te? For befolkningen i Indonesien kan denne type te stadig lyde fremmed. Men ved du, at kombucha-te faktisk har været kendt og indtaget af verdenssamfundet i lang tid. Han sagde, at denne te har mange fordele for kroppens sundhed. Er det rigtigt? Hvad er de sundhedsmæssige fordele ved kombucha te?

Kombucha-te opnås ved en gæringsproces, hvor te, gær og sukker blandes og derefter fermenteres i en uge eller mere. Under gæringsprocessen vil te producere syrer, bakterier og en lille mængde alkohol. Denne kombination gør, at kombucha te har en unik smag, som er skarp, syrlig og har en eddikeagtig aroma.

Læs også: 5 effektive teer overvinder søvnløshed

Sunde fordele ved at indtage Kombucha-te

Kombucha-te er også kendt som svampete, for under gæringsprocessen vil bakterierne og gæren i teen samle sig på væskens overflade og ligne svampe. Denne type te menes at give forskellige sundhedsmæssige fordele og er blevet indtaget af det kinesiske folk i næsten 2000 år.

Der er forskellige fordele, der siges at være opnået ved at indtage kombucha-te, fordi denne te indeholder B-vitaminer, antioxidanter, probiotika, natrium og sukker. Hvis det indtages regelmæssigt, er der flere sunde fordele ved kombucha te, der kan opnås, herunder:

1. Sund fordøjelse

En af fordelene ved regelmæssigt at indtage kombucha-te er et sundere fordøjelsessystem. Årsagen er, at denne te har en masse probiotisk indhold, hvilket er godt for fordøjelsessystemet som helhed.

2. Forebyg sygdom

Udover probiotika er kombucha-te også rig på antioxidanter. Tja, antioxidanter kan faktisk hjælpe med at forhindre sygdom, fordi de kan booste immunsystemet, bekæmpe dårlige bakterier, der forårsager infektion, og reducere inflammation. Regelmæssig indtagelse af kombucha-te kan hjælpe med at reducere risikoen for infektion.

Læs også: Blandt de mange typer te, hvilken er sundere?

3. Oprethold leversundhed

En af de sundhedsmæssige fordele ved kombucha te er en sundere lever. Dette takket være indholdet af antioxidanter og probiotika, der kan hjælpe processen med at fjerne giftige stoffer i leveren. Således siges sundheden for dette organ at være mere tilbøjelig til at forekomme og undgå risikoen for sygdom.

4. Kontrollerede blodsukkerniveauer

Kombucha-te siges at være god for mennesker med type 2-diabetes, fordi denne type te siges at reducere blodsukkerniveauet, hvilket gør den mere kontrolleret. Kombucha-te siges at bremse fordøjelsen af ​​kulhydrater i kroppen.

5. Sundt hjerte og nyrer

Hjertet og nyrerne er heller ikke skånet for de sundhedsmæssige fordele ved kombucha-te. Indtagelse af denne te siges at være i stand til at holde hjertet og nyrerne sundere. Derfor kan indholdet i te hjælpe med at sænke det dårlige kolesterol (LDL) og øge det gode kolesterol (HDL). Derudover gør det høje indhold af antioxidanter kombucha-te rigtig godt for hjerte- og nyresundheden.

6. Sænker kræftrisikoen

Kombucha-te siges at forhindre vækst og spredning af kræftceller. Fordelene opnås fra indholdet af polyphenol-antioxidanter i te. Der er dog stadig brug for yderligere forskning for at bevise, at kombucha-te har anticancer-effekter.

Læs også: Bliv bekendt med Okinawan-diæten, der får dig til at leve længe

Er du syg og skal du på hospitalet med det samme? Brug appen for at finde en liste over nærliggende hospitaler og efter behov. kan også bruges til at bestille tid hos en læge på et hospital. Kom nu, Hent appen i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. 8 evidensbaserede sundhedsmæssige fordele ved Kombucha-te.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad er de sundhedsmæssige fordele ved kombucha?