Pas på, koldsved kan markere disse 5 sygdomme

, Jakarta - En person, der er syg, kan opleve koldsved. Dette sker, når nogen bare sveder, selvom den omgivende luft er ret kølig. Denne lidelse opstår generelt, når en person oplever en sygdom.

En person, der oplever koldsved, er generelt forbundet med pludselig stress. Stress kan være fysisk eller psykisk eller begge dele. Det er almindeligt, at en person oplever koldsved, når han er syg. Her er nogle sygdomme, der forårsager dette!

Læs også: Dette er årsagen til overdreven svedtendens om natten

Sygdomme, der har symptomer på koldsved

Kroppen udskiller sved, når den produceres af de ekkrine svedkirtler, som for det meste er vand. Det har til formål at afkøle kroppen. I mellemtiden udløser kropsvarme nogle gange apokrine svedkirtler, som aktiveres, når en person er stresset eller oplever hormonelle ændringer. Dette er stærkt forbundet med koldsved.

Koldsved opstår, når du mærker en pludselig kuldegysning i din krop, der kommer ud med sved. Denne forstyrrelse er ikke normal og påvirkes ikke af, hvordan luften er omkring dig. Det forekommer generelt på håndflader, armhuler og fodsåler.

Koldsved kan skyldes mange forskellige lidelser. Dette sker generelt, når kroppen er forvirret til at reagere på den sygdom, der opstår, uanset om den skal bekæmpe lidelsen eller skal lades alene. Her er nogle sygdomme, der får en person til at opleve koldsved:

  1. Chok

Denne lidelse opstår, når kroppen skal reagere på en ekstrem tilstand eller forekomsten af ​​alvorlig skade. Når din krop går i chok, modtager dine organer ikke ilt eller blod normalt. Chok, der opstår, forårsager symptomer på koldsved. Denne lidelse kan være dødelig, hvis den ikke behandles med det samme.

  1. Infektion og sepsis

En af de lidelser, der får en person til at opleve koldsved, er infektion. Dette er forårsaget af bakterier eller vira, der angriber kropsvæv. I de fleste tilfælde får en infektion din krops væv til at blive betændt, mens dit immunsystem bekæmper infektionen.

Du kan også opleve koldsved, når du har sepsis. Det opstår, når immunsystemet reagerer på en infektion i maven, lungerne, urinvejene eller andre vigtige kropsvæv. Sepsis kan få blod til at størkne, hvilket gør det svært for blod og ilt at komme ind og forårsage koldsved.

Læs også: Det er ikke altid sundt at svede, her er forklaringen

  1. Kvalme eller Vertigo

En person, der oplever koldsved ved kvalme og vil generelt føre til opkastning. Dette er dog ikke altid sikkert. Derudover kan personer med svimmelhed også forårsage denne lidelse. Lidelser, der forårsager svimmelhed, kan forårsage koldsved, når det opstår.

Hvis du oplever symptomer i form af koldsved, så prøv at spørge en ekspert. Læge fra kan hjælpe dig med at overvinde lidelsen bliver mere alvorlig. Den eneste måde er med Hent Ansøgning i smartphone du!

  1. Hypotension

Denne lidelse opstår, når blodtrykket falder drastisk. Dette blodtryksfald er normalt, når du sover eller laver lidt aktivitet. Men hypotension kan udvikle sig til en alvorlig lidelse, så hjernen eller andre vigtige organer ikke får nok ilt.

Læs også: Her er forskellen mellem panik-, mani- og psykosesymptomer

  1. Hypoglykæmi

Hypoglykæmi opstår, når dit blodsukker falder til under det normale. Dette kan få kroppen til at opleve mangel på blodsukker, hvilket resulterer i en nedsat ilttilførsel. Hvis dette sker, skal du formere dig ved at spise fødevarer, der indeholder høje glukoseniveauer.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Fået adgang til 2019. Hvad skal man gøre ved koldsved
Health Line. Tilgået 2019. Hvad forårsager koldsved, og hvad kan du gøre ved det?