Ved, hvordan antistoffer virker i bekæmpelsen af ​​COVID-19-virussen

Jakarta - Spredningen og infektionen af ​​corona-virussen sker stadig. Faktisk bliver spredningen nu bare hurtigere uden at vise tegn på, hvornår den vil ende. Infektionsraten bliver højere, dødsraten er skyhøje. Ikke kun i Indonesien, men også over hele verden.

Alene i Indonesien er tilføjelsen af ​​nye tilfælde af COVID-19-sygdom hver dag nu nået op på mere end 6 tusind med et samlet tilfælde på mere end 600 tusind. Dette tal er beregnet ud fra den første opdagelse af corona-virussagen i marts.

Regeringen appellerer fortsat til alle niveauer i samfundet om at fortsætte med at implementere sundhedsprotokoller, mens de venter på, hvornår vaccinen er klar til at blive brugt, såsom at holde afstand, bære masker og vaske hænder. Ikke kun når du er aktiv udenfor, men også derhjemme. Årsagen er, at nu kommer den højeste overførselshastighed af tilfælde af denne dødelige sygdom fra familier.

Læs også: Corona-virus spreder sig meget, her er nogle symptomer

Hvordan antistoffer virker i bekæmpelse af vira

Når en virus kommer ind og inficerer kroppen, vil kroppen straks skabe antistoffer til at bekæmpe virussen. Så hvordan virker disse antistoffer egentlig med at beskytte kroppen og bekæmpe virusinfektioner, der kommer ind? Tjek diskussionen nedenfor, kom så!

Kroppens immunsystem er sammensat af flere dele. Dette inkluderer responsen fra vagten eller første linje, der involverer immunceller, som en påmindelse om kroppen af ​​den celle, der blev angrebet og udløser infektion. Denne nye reaktion fører til en aktiveringsproces kendt som det adaptive immunsystem. Dette system viste sig at være meget vigtigt for fremtiden.

Dette adaptive immunsystem viser sig at have egenskaber, som derefter bruges til fremstilling af vacciner. I mellemtiden virker adaptive immunceller ved at involvere to typer lymfocytter eller hvide blodlegemer, nemlig T-celler og B-celler.T-celler er ansvarlige for at dræbe kropsceller, der er inficeret af vira og producerer en type protein kaldet cytokiner. Mens B-cellerne, får til opgave at lave antistofproteiner, der kan binde sig til virussen, så den ikke kommer ind i cellen.

Læs også: Det er det, du skal være opmærksom på, når du isolerer hjemme i forbindelse med Corona-virussen

Ydermere vil cytokiner udføre deres pligter til at omdanne B-celler til celler med længere levetid og kan producere endnu bedre antistoffer. Senere vil disse B-celler blive hukommelsen om kroppens immunitet, så de vil hurtigt frigive specielle antistoffer, når kroppen igen udsættes for virussen.

Generelt vil B-celleimmunitet sammen med T-celleimmunitet og antistoffer arbejde sammen for at bekæmpe vira, der kommer ind i kroppen. Alligevel har undersøgelser fundet ud af, at ikke få mennesker, der er udsat for corona-virus, har T-celler og antistoffer mod denne virus. Desværre har andre undersøgelser vist, at kroppens antistoffer ikke er i stand til at fungere bedre hos mennesker med COVID-19-tilstande, vil forhindre symptomer i at forsvinde i uger eller endda måneder efter infektion. Denne tilstand er forårsaget, fordi proteinet forstyrrer forsvarsmekanismeprocessen, endda i stand til at angribe kroppens organer.

Hvad sker der så efter infektionen er overstået?

Når først infektion opstår, vil antistofniveauet begynde at falde, men T-celler og B-celler vil overleve længere. Anden forskning viser, at COVID-19-antistoffer vil falde i tre måneder. Faktisk bliver antistofferne under nogle forhold uopdagelige. Derefter var hastigheden og omfanget af faldet i disse antistoffer forskellig hos mænd og kvinder.

Læs også: Beskæftiger sig med Corona-virussen, disse er de, du må og ikke må

Niveauet af antistoffer, der dannes, og hvor længe de varer, er påvirket af, hvor alvorlig infektionen og eksponeringen er. Nye nyheder tyder dog på, at antistoffer mod COVID-19-sygdommen kun vil opleve et lille fald i seks måneder efter infektionen opstår. T-celler vil falde i tre til fem måneder og blive mere stabile efter seks måneder. I mellemtiden vil hukommelse B-celler være mere rigelige.

Også, hvis infektionen opstår igen senere, vil den sandsynligvis ikke være så alvorlig som da den første infektion, den kan endda forekomme uden symptomer, selvom dette ikke altid sker. Alligevel kan en person, der allerede er immun over for virussen, stadig give den videre til andre. Husk at alles immunforsvar er forskelligt.

Så du skal altid passe på dit helbred for ikke at blive udsat for corona-virussen. Spørg straks en læge, hvis du oplever usædvanlige symptomer, brug appen så spørgsmål og svar er nemmere og hurtigere.



Reference:
Kompas. Tilgået 2020. Hvordan virker antistoffer mod COVID-19?