Dette er hvad der sker på grund af nyrefunktionsforstyrrelser

, Jakarta - Når en person lider af nyresygdom, kan de to organer, der er formet som røde bønner, ikke automatisk fungere korrekt. Nedsat nyrefunktion vil påvirke kroppens ydeevne i at filtrere affald, samt overskydende væske, der vil blive udskilt som urin. Her er nogle nyrefunktioner, som du har brug for at kende:

  • Filtrer affald fra kroppen i blodet. Ikke kun mad, det pågældende affald omfatter lægemidler samt farlige kemikalier.

  • Producerer et hormon, der spiller en vigtig rolle i dannelsen af ​​røde blodlegemer.

  • Oprethold en balance mellem vigtige stoffer i kroppen, såsom mineraler, salt, blodsyreniveauer og væsker i kroppen.

  • Producerer aktive forbindelser fra D-vitamin for at opretholde knoglesundhed i kroppen.

  • Producer enzymer, der spiller en vigtig rolle i at hjælpe med at regulere blodtrykket.

Læs også: Sund Livsguide til opretholdelse af nyrefunktion

Nyrerne er et af de organer, der spiller en vigtig rolle i kroppen, så når en person lider af nedsat nyrefunktion, vil affald og væsker i kroppen ophobes og forårsage en række helbredsproblemer. Hvad sker der med kroppen, når en person har nedsat nyrefunktion?

Få nyresten

Den første nedsatte nyrefunktion vil være præget af dannelsen af ​​krystaller i nyrerne, kendt som urinsten. Nyresten i sig selv er meget farlige, fordi de kan flytte til urinlederen, blæren og urinrøret. Hvis dette sker, vil nyrestenene skade væggene i urinvejene og få urin til at blande sig med blod. Nyresten vil være præget af smerter i taljeområdet.

Akut nyresvigt

Akut nyresvigt opstår, når nyrerne ikke er i stand til at filtrere affaldsstoffer fra blodet. Denne sygdom er en komplikation af nyresten, som er ledsaget af alvorlig dehydrering, såvel som traumer til nyrerne. Denne nyrefunktionsforstyrrelse er karakteriseret ved et fald i mængden af ​​urin, åndenød, hævede ben, angst, anfald og endda koma.

Læs også: Er det rigtigt, at nyrerne er sunde ved faste?

Glomerulonefritis

Glomerulonefritis er en betændelse i glomerulus, de små blodkar, der filtrerer blodet. Når der opstår betændelse, kan nyrerne ikke filtrere blod normalt, hvilket kan føre til nyresvigt. Denne nyrefunktionsforstyrrelse er karakteriseret ved blodig urin, forhøjet blodtryk, nedsat hyppighed af vandladning og hævelse i ansigt, hænder, fødder og mave på grund af væskeophobning i kroppen.

Uræmi

Uræmi er en samling af symptomer på alvorlige komplikationer af kronisk nyresygdom og nyresvigt. Når denne tilstand opstår, vil niveauet af urinstof i kroppen være meget højt, så det kan blive en gift, der skader kroppen. Opbygningen af ​​urinstof forårsager irritation af nervesystemet, hvilket resulterer i en række symptomer, såsom kramper i benene, tab af appetit, hovedpine, træthed, opkastning og koncentrationsbesvær.

Læs også: Sund livsstil kan forhindre Osteofit, følg trinene

Selvom det er livstruende, vil nyrefunktionsforstyrrelser normalt først ses, når det er kommet i et fremskredent stadium. Når det er alvorligt, vil symptomerne være præget af blod i urinen, ukontrolleret forhøjet blodtryk, hævede ben, elektrolytforstyrrelser i kroppen, hjertesygdomme og skader på nervesystemet, der får de syge til at opleve anfald. Når du finder symptomer, skal du straks søge læge på det nærmeste hospital, OK!

Hvis der er opstået alvorlig nyrefunktionsnedsættelse, kan patienten opretholde sit liv på to måder, nemlig dialyse og nyretransplantation. Nyrerne er meget vitale organer. Hold altid dit helbred ved at møde væsker i din krop, bevæge dig aktivt, vedligeholde blodtrykket, holde vægten, justere din kost, og tag ikke kosttilskud og medicin uden tilladelse fra din læge.

Reference:

National Kidney Foundation. Tilgået 2020. Nyresygdom: Årsager.
NCBI. Tilgået 2020. Kronisk nyresygdom og dens komplikationer.
Healthline. Tilgået 2020. Alt hvad du behøver at vide om nyresvigt.