Forkølelsesallergier kan forårsage bihulebetændelse

, Jakarta – Forkølelsesallergi og bihulebetændelse er to sygdomme, der begge forekommer i de øvre luftveje. Disse to typer helbredsforstyrrelser er faktisk forskellige, men tæt forbundet med hinanden. Dette skyldes, at forkølelsesallergier, der ikke håndteres korrekt, kan udløse bihulebetændelse. Kom nu, se mere forklaring her.

Forskellen mellem forkølelsesallergi og bihulebetændelse

Forkølelsesallergi er en type allergi, der er forårsaget af kolde temperaturer, og dermed udløser en allergisk reaktion i kroppen. Denne tilstand kan så give symptomer i næse, øjne og hud. Selv i visse tilfælde kan forkølelsesallergi forårsage astma.

Mens bihulebetændelse er en betændelse i en eller flere sinushuler i ansigtet, nemlig de frontale, ethmoidale, sphenoidale og maxillære bihuler. Denne betændelse er normalt forårsaget af obstruktion eller obstruktion af strømmen af ​​sinusvæske, hvilket forårsager infektion.

Selvom de virker ens, er disse to sundhedssygdomme faktisk forskellige. Forkølelsesallergi giver generelt symptomer i form af nysen, løbende næse og tilstoppet næse og kløe. Disse symptomer opstår oftest om natten til om morgenen, fordi lufttemperaturen normalt er køligere på det tidspunkt.

Derudover vil du, hvis du har allergi, finde nogle typiske tegn. Startende fra stregen på næsen, er området omkring øjnene sort, til ændringer i tungen kaldet udtrykket geografisk tungemål .

Læs også: Dette er kroppens generelle reaktion, når en forkølelsesallergi vender tilbage

Selvom bihulebetændelse også kan forårsage symptomer på nysen, tilstoppet næse og løbende næse, er bihulebetændelse normalt ledsaget af andre symptomer, såsom hovedpine eller svimmelhed, feber, ansigtssmerter og nogle gange dårlig ånde.

Til forskel fra forkølelsesallergier, der ofte opstår om natten til om morgenen på grund af kolde lufttemperaturer, kan bihulebetændelsessymptomer opstå når som helst uanset tid og kuldeforhold. Hvis du har bihulebetændelse, vil du også føle smerte, når du trykker på din pande, næse eller kinder. Fordi disse tre organer er en del af sinusområdet.

Læs også: 4 rigtige måder at diagnosticere bihulebetændelse på

Forkølelsesallergier kan udløse bihulebetændelse

Selvom de er forskellige, har forkølelsesallergier, der ikke håndteres korrekt, potentialet til at forårsage væskeophobning og kan ikke komme ud af sinushulerne. Denne tilstand gør til sidst bihulerne til et behageligt sted for mikroorganismer at formere sig, hvilket forårsager infektion eller bihulebetændelse.

Forkølelsesallergi kombineret med betændelse på grund af bihulebetændelse vil få patienter til at opleve symptomer i form af smerter og tryk i ansigtet. Andre symptomer på bihulebetændelse er også ofte klaget over, herunder tilstoppet næse, svimmelhed og lugtebesvær.

Sådan behandles bihulebetændelse på grund af allergi

For at håndtere bihulebetændelse på grund af forkølelsesallergier, er det, der skal gøres, at overvinde hovedårsagerne til forkølelsesallergi først. Her er de behandlinger, du kan lave:

  • Undgå luft, der er for kold. Hvis du ikke kan sove uden at bruge klimaanlæg (AC) om natten, kan du skrue ned for temperaturen på AC, så det ikke er for koldt. Når vejret er koldt, på grund af regn, for eksempel, kan du varme din krop ved at drikke varme drikke, såsom ingefærte eller varm te.

  • Indånd varm damp. For at fremskynde vejrtrækningen kan du også indånde damp fra en skål med varmt vand med et håndklæde, der dækker dit hoved. Denne indånding vil hjælpe med at tynde slim i næsen, hvilket gør det lettere at udstøde og ikke sætte sig i sinushulerne.

  • En anden måde at behandle bihuler på er at køre næsen med en saltvandsopløsning indsat i en næsesprøjte.

  • Nogle gange er du også nødt til at tage en antihistamin- eller dekongestantklasse af lægemidler for at håndtere klager over løbende næse, kløe og nysen på grund af allergi.

Læs også: 3 typer medicin til at overvinde forkølelsesallergier

Det er forklaringen på, hvorfor forkølelsesallergi kan forårsage bihulebetændelse. Du kan også købe den medicin, du har brug for, ved at bruge appen du ved. Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil via applikationen , og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.