Smerte som nåle er et tegn på gigtgigt

, Jakarta – Gigt gigt eller bedre kendt som gigt kan ramme på uventede tidspunkter og forårsage ulidelige smerter i leddene, især i storetåen. Gigtartrit kan dog også nogle gange påvirke andre led, såsom knæ, ankler, albuer, tommelfingre eller fingre. Et af de symptomer, som syge normalt vil opleve, når gigtanfald er led, der føles meget smertefulde, som at blive stukket. Med korrekt behandling kan smerten og betændelsen fra urinsyregigt faktisk gå væk efter et par dage. Gigtanfald kan dog stadig dukke op igen når som helst.

Genkendelse af gigtgigt

Gigt er faktisk stadig en betændelsessygdom i leddene eller gigt. Denne tilstand er kroppens reaktion på tilstedeværelsen af ​​irriterende krystalaflejringer i leddene. Som følge heraf vil patienter, når gigtangreb angriber, opleve symptomer i form af rødme, hævelse og smerter i kroppens led, der kommer pludseligt.

Selvom urinsyregigt kan være meget smertefuldt, kan det normalt helbredes med den rigtige behandling. Mild gigt kan kontrolleres ved at undgå fødevarer, der udløser gigt. Men hvis gigtanfald gentager sig gentagne gange, anbefales patienten at tage medicin på længere sigt for at forhindre knogle- og bruskskader og nyreskader.

Læs også: Urinsyre kan virkelig undgås ved at være vegetar?

Gigt arthritis er mere almindelig hos mænd end hos kvinder. Hos mænd begynder gigt normalt at dukke op i en alder af omkring 30 til 50 år. Mænd, der er overvægtige eller har forhøjet blodtryk, har større risiko for at udvikle gigtanfald. Mens kvinder normalt oplever urinsyregigt efter overgangsalderen. Denne sygdom er meget sjælden hos børn og unge.

Symptomer på gigtgigt

Gigtgigt forårsager nogle gange ikke nogen symptomer i starten. Symptomer på gigt begynder faktisk først at vise sig, når den syge har oplevet en akut eller kronisk tilstand. Generelt er symptomerne på urinsyregigt som følger:

  • Smerten opstår pludseligt ganske alvorlig, normalt midt om natten eller tidligt om morgenen.
  • Leddet bliver hævet og ømt, nogle gange føles det også varmt at røre ved.
  • Rødlige eller lilla led.
  • Brændende fornemmelse omkring leddet.

De fleste af symptomerne på gigt varer normalt kun i et par timer og varer i 1-2 dage. Men når urinsyregigt er alvorlig, kan patienter opleve ledsmerter i ugevis. Føler du stærke ledsmerter, såsom stik, og ikke går over i flere uger, bør du straks besøge en læge for at få den rette behandling. Fordi denne tilstand indikerer, at den urinsyre, du har, er alvorlig nok.

Læs også: Smerter i leddene ved bevægelse, vær forsigtig med bursitis

Mens du venter på din læges tid, kan du også tage midlertidig behandling for at lindre gigt ved at komprimere smertefulde eller hævede led med isterninger og løfte kropsdelen lidt højere. Du kan lindre smerter, der opstår ved at tage anti-inflammatoriske lægemidler, som f.eks naproxen og ibuprofen. Du rådes også til at drikke rigeligt med vand og undgå alkoholholdige eller sukkerholdige drikkevarer.

Læs også: Rødt ansigt efter at have drukket alkohol, vær forsigtig med alkoholskyllereaktion

Du kan købe den medicin, du skal bruge på . Ingen grund til at bekymre sig om at forlade huset, bliv bestille blot gennem funktionerne Inter Pharmacy, og din ordre vil blive leveret inden for en time. Så hvad venter du på? Hent nu også i App Store og Google Play.