Har disse 5 tegn, pas på vandlopper

"Vandlus eller også kendt som tinea pedis er en infektion i huden på fødderne, der opstår på grund af svamp. Dette hudproblem starter normalt mellem tæerne og spreder sig derefter til hele fodområdet."

Jakarta – Det må være meget ubehageligt, når fødderne har vandlopper. Tinea pedis eller fodsvamp, det er et andet navn for sygdommen, der ofte angriber fødderne. Selvom navnet er relateret til lus, opstår dette sundhedsproblem på grund af en svampeinfektion. Ikke kun én, men der er tre typer svampe, der kan forårsage vandlopper og skade fødderne.

Vær forsigtig, vandlopper er en smitsom sygdom, du ved. Forekomst kan ske gennem direkte og indirekte kontakt. Som navnet antyder, opstår direkte kontakt bestemt, når du kommer i direkte kontakt med en smittet person. Mens transmission gennem indirekte kontakt berører genstande, der er blevet forurenet, såsom håndklæder eller sokker.

Vandlopper er meget almindelige hos alle, mænd og kvinder, unge og gamle og voksne og børn, selvom voksne i dette tilfælde er mere udsatte end børn. Denne hudsygdom er lettere at udvikle på våde og fugtige områder af fødderne, såsom hvis du ofte bærer sokker eller går barfodet i våde områder, såsom swimmingpools, omklædningsrum og badeværelser.

Læs også: Tinea Pedis Symptomer kan være forskellige, her er forklaringen

Hvordan er tegn på vandlopper?

Faktisk er tegnene på vandlopper, der forekommer hos nogen, ikke det samme som tegn på andre mennesker, der også er smittet. Der er dog nogle almindelige symptomer, som du kan genkende, såsom:

  • Kløende hud.
  • Der er en følelse, såsom svie, varme og svie i området mellem benene.
  • Revnet og afskallet hud, vabler og vabler.
  • Huden på siderne af fødderne og sålerne bliver tørrere end andre områder.
  • Der er en ændring i farven på tåneglen, teksturen bliver tykkere, men skør.

Hvis denne tilstand ikke kontrolleres, vil vandlopper få tæerne til at gøre ondt, kløe, skalle og forårsage irriterende smerter. Ikke kun mellem fingrene kan vandlopper sprede sig til neglene og få neglene til at gøre ondt og flytte sig ud af deres plads. Faktisk vil vandloppesåret i nogle tilfælde frigive væske, som gør, at fødderne bliver mere kløende og ømme.

Læs også: Faren ved vandlopper, der gør fødderne "ubehagelige"

Udviklingen af ​​denne svamp er mere almindelig hos mennesker, der kan lide at gå barfodet, når de går på fugtige eller våde offentlige steder, ofte iført sko, der er for smalle, komplet med sokker. Mennesker med svedige fødder er også i fare, især hvis de ikke tørrer deres fødder eller holder fødderne våde.

Behandling og forebyggelse

Der er flere behandlingsforanstaltninger, du kan tage for at reducere sværhedsgraden af ​​de tegn på vandlopper, der opstår. Du bør vaske dine fødder regelmæssigt med sæbe og vand og tørre dem perfekt. Hvis vandlopper har angrebet, læg dine fødder i blød i en fortyndet opløsning af eddike eller saltvand. Sørg for at tørre dine fødder med et rent og tørt håndklæde, OK!

Læs også: Får du en fodinfektion på grund af svampe? Måske er det et tegn på Tinea Pedis

I mellemtiden er den anbefalede forholdsregel at bruge fodtøj, når du går udenfor, især når du besøger områder som svømmebassiner eller omklædningsrum. Hvis det ikke er muligt, skal du vaske dine fødder grundigt efter at have interageret med området og tørre dem med et håndklæde eller serviet. Glem ikke, skift sokker hver anden dag eller hver dag, hvis dine fødder let sveder, og undgå at have stramme sko på.

Hvis tegnene på vandlopper forværres, spørger du bare lægen, hvordan medicinsk behandling kan gøres. Vær ikke skødesløs, vandlopper kan endda blive værre. Nu er det ikke svært at spørge lægen, det kan du Hent Ansøgning og straks vælge en hudlæge. Faktisk kan du også direkte købe lægemidler, der er ordineret af en læge uden at skulle på apoteket ved at bruge funktionen apoteksudbringning.

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Atlet's Foot (Tinea Pedis).
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Alt hvad du behøver at vide om fodsvamp.
Mayo Clinic. Tilgået 2021. Atlet's Foot.