Kend de forhold, der kræver øredråber

Jakarta - Ikke kun øjnene, der kræver behandling med dråber. Tilsyneladende laves dråber også som behandling for lidelser, der opstår i øret. Normalt bruges dette lægemiddel til at behandle sygdomme forbundet med infektioner eller blot til at rense ørerne for irriterende snavs.

Du skal dog vide, at bruge øredråber bør ikke bruges bare sådan. Tidligere skulle du forstå, hvilke betingelser der kræves for at bruge disse dråber. Her er nogle af dem:

  • Kronisk mellemørebetændelse

Denne øresygdom er karakteriseret ved udflåd fra mellemøret, netop i trommehinden. Normalt forsvinder denne akkumulerede væske uden brug af medicin eller kræver særlig behandling, selvom den varer ved i uger, ja måneder. Men hvis det føles som om det ikke går væk i lang tid, bør du få det tjekket.

Læs også: Ringen for ørerne kan være tegn på mellemørebetændelse

Øregangen hos børn har en tendens til at være kort, og udviklingen af ​​immunitet er ofte forbundet med kronisk mellemørebetændelse. Derudover spiller irritation, infektioner i luftvejene og allergi en rolle som årsag til mellemørevand, der udløser betændelse og infektion.

  • Akut mellemørebetændelse

Øredråber kan også bruges til at behandle akut mellemørebetændelse. Men den vigtigste behandling er brugen af ​​orale antibiotika. Denne øresygdom er forårsaget af en virusinfektion, men bakterier spiller en rolle i nogle tilfælde, såsom mellemørebetændelse. Betændelse i mellemøret angriber ofte børn, der har influenza eller hoste, samt lukker det eustakiske rør. Ikke nok med det, problemer i luftvejene udløser denne akutte mellemørebetændelse.

  • Betændelse i det ydre øre

Betændelse i det ydre øre er kendt som otitis externa. Denne type infektion er ofte forårsaget af bakterier og svampe. Den del af øret, der er målrettet, er øregangen, som er mellem det ydre øre og trommehinden. Årsagen kan skyldes beskadiget øregang, som opstår ved at rense øret for hårdt eller forkert, det kan også skyldes snavset vand, der kommer ind i denne sektion.

Læs også: Rens dine ører med bomuldsknopper, kan dine trommehinder knække?

Vær forsigtig, brug ikke kun øredråber

Som med øjendråber kan du gå ud fra, at det ikke er svært at bruge øredråber. Det er ikke svært, men du skal være opmærksom på, hvordan du bruger det. Årsagen er, at misbrug kan gøre dit høretab værre.

Først skal du sikre dig, at doseringen er i overensstemmelse med behovene eller lægens anbefalinger. Hvis du har høretab på grund af en bakteriel infektion, skal de øredråber, du bruger, fungere som antibiotika. Med hensyn til dette lægemiddel, sørg for at få det fra en læge, vælg ikke bare.

Forskellige typer lægemidler har forskellige opbevaringsanbefalinger. Der er fx medicin, der skal opbevares i køleskabet, noget må ikke opbevares i køleskabet. Med hensyn til øredråber er den anbefalede opbevaring ved stuetemperatur. Udsæt det ikke for direkte sollys, og hvis du finder pletter på overfladen af ​​medicinen, må du ikke bruge det.

Læs også: 3 typer øresygdomme, du skal kende

Det var nogle af de forhold, du skal kende til brugen af ​​øredråber. Hvis din høresans forværres efter at have fået medicin, skal du gå tilbage for at se din læge igen. Du kan nemt bestille tid hos en læge på det sygehus, der er tættest på din placering her.