Forskelle i åndenød hos mennesker med astma og COVID-19

Jakarta - Astma og COVID-19-infektion er to sygdomme, der angriber lungerne. Hos mennesker med corona-virus vil virussen angribe luftvejene og forårsage symptomer på åndenød. Det samme gælder mennesker med astma. Så hvad er forskellen mellem åndenød hos mennesker med corona-virus og astma? Her er forklaringen!

Læs også: 7 naturlige ingredienser til behandling af ondt i halsen

Forskelle i åndenød mellem mennesker med corona-virus og astma

Åndenød ved vejrtrækning er et af de symptomer, der opstår, når nogen er smittet med COVID-19. Dette giver anledning til overdreven bekymring, så alle lignende symptomer er direkte rettet mod corona-virusinfektionen. Faktisk har personer med astma også de samme symptomer. Så hvad er forskellen mellem åndenød med corona-virus og astma?

  1. Åndenød hos personer med astma er ledsaget af hoste og hvæsende vejrtrækning, mens symptomer på COVID-19 ikke er det.

  2. Forekomsten af ​​astmasymptomer skyldes normalt tilstedeværelsen, selve udløseren er normalt godt genkendt af mennesker med denne tilstand.

  3. Personer med COVID-19-infektion starter sjældent med åndenød, men feber, utilpashed, feber og smerter i leddene.

Hos personer med COVID-19-infektion vil der opstå en følelse af åndenød efter 5 dage efter de første symptomer. Dette opleves normalt af unge. Hvorimod hos ældre vil følelsen af ​​åndenød opstå inden for 2-3 dage efter de første symptomer viser sig. Åndenød vil lettere optræde end unge, fordi kroppens immunforsvar er nedsat.

Symptomer på astma vil normalt aftage af sig selv. Men hvis dine symptomer ikke bliver bedre inden for mere end en uge, kan du kontakte din læge på ! Årsagen er, at de symptomer, der ikke kontrolleres, vil blive værre og bringe dit livs sikkerhed i fare.

Læs også: 4 naturlige ingredienser til at kontrollere blodtrykket

Trin til at overvinde åndenød uafhængigt derhjemme

Under en pandemi som nu er det ikke nødvendigt at gå til den nærmeste lægefacilitet, undtagen i en allerede alvorlig tilstand. Når symptomer på åndenød, der ikke er fra en COVID-19-infektion, dukker op, kan du indtage følgende naturlige ingredienser som et forsøg på at helbrede selvstændigt derhjemme:

  • Hvidløg

Hvidløg er en af ​​de naturlige ingredienser, der kan lindre åndenød hos mennesker med astma. Hvidløg indeholder anti-inflammatoriske egenskaber, der kan reducere betændelse i luftvejene på grund af astma. Selvom det anses for effektivt, er der ingen gyldige beviser for denne opdagelse til dato.

  • Ingefær

Ingefær er anti-inflammatorisk, som kan lindre astmasymptomer. Ligesom hvidløg, selvom det anses for at være effektivt til at overvinde astmasymptomer, der opstår, er der behov for yderligere forskning.

  • Gurkemeje

Gurkemeje er et af de naturlige krydderier til behandling af astmasymptomer, der opstår. Gurkemeje har anti-allergiske egenskaber, der kan bekæmpe årsagerne til betændelse i kroppen.

  • Honning

Udover at være effektiv til at lindre ondt i halsen og hoste, er honning en af ​​de naturlige ingredienser til astmalindre. Tricket er at blande honning i varmt vand og derefter drikke det.

  • Koffein

Koffein anses for at kunne hjælpe med at kontrollere astmasymptomer, fordi det har en bronkodilaterende effekt, der kan hjælpe med at slappe af i luftvejsmusklerne, så du får lettere ved at trække vejret. I denne forbindelse kan du få dit koffeinindtag fra chokolade, kaffe eller te.

  • Omega 3

Indtil denne artikel blev offentliggjort, var det ikke kendt med sikkerhed om fordelene ved omega-3 til behandling af astma. Omega-3 er dog et indhold, der kan reducere betændelse i luftvejene og forbedre lungesundhedsfunktionen.

Læs også: Pas på, 5 kemikalier i disse kosmetiske produkter er farlige

Før du beslutter dig for at bruge naturlige ingredienser som en alternativ behandling, skal du først diskutere det med din læge. Især hvis du har visse helbredsmæssige forhold. Dette gøres, fordi naturlige ingredienser ikke altid er sikre til indtagelse.

Hos nogle mennesker kan brugen af ​​naturlige ingredienser til at lindre astmasymptomer, der opstår, ikke forårsage bivirkninger eller allergiske reaktioner. Men hos nogle mennesker, der har allergi over for visse fødevareingredienser, kan det forårsage symptomer på en allergisk reaktion, der kan bringe kroppens sundhed i fare.

Reference:

AAFA. Hentet 2020. Coronavirus (COVID-19): Hvad folk med astma har brug for at vide.
astma. Tilgået i 2020. Hvis du får COVID-19 og har astma.
Hverdagssundhed. Tilgået 2020. Naturlige muligheder for astmabehandling.