Brystsmerter ved tryk? Vær forsigtig, kan du markere disse 10 betingelser

Jakarta - Brystsmerter er ikke en sjælden tilstand, fordi denne klage bliver en "nær ven" for nogle kvinder, når de nærmer sig deres menstruation eller menstruation. I den medicinske verden kaldes brystsmerter mastalgi.

Det, der skal understreges, er, at brystsmerter eller mastalgi ikke kun er relateret til menstruationscyklussen. Fordi der er flere andre tilstande, der kan udløse brystsmerter.

Nysgerrig? Her er 10 tilstande, der kan forårsage brystsmerter.

Læs også: Prutter ofte under menstruation, er det normalt?

1. Hormonudsving

Ifølge National Institutes of Health - MedlinePlus "brystsmerter", kan årsagen til brystsmerter udløses af menstruationscyklussen. Hvorfor? En kvindes menstruationscyklus forårsager udsving i hormonerne østrogen og progesteron. Begge disse hormoner kan forårsage, at en kvindes bryster føles hævede, tykke og nogle gange smertefulde, når de trykkes.

Hvis dine brystsmerter er forårsaget af hormonelle udsving, bliver det normalt værre to til tre dage før din menstruation. Nogle gange vil smerten fortsætte gennem hele menstruationscyklussen.

For at afgøre, om brystsmerter er relateret til din menstruationscyklus, skal du registrere din menstruation, og hvornår du oplever smerter i løbet af måneden.

Det, du skal huske, er at der er flere perioder eller udviklingsperioder, der påvirker menstruationscyklussen, som har potentiale til at forårsage brystsmerter. For eksempel pubertet, graviditet og overgangsalder.

2. Muskelirritation

Nogle gange skyldes brystsmerter ikke brystet, men på grund af irritation eller skade på bryst-, arm- eller rygmusklerne. Skader på disse områder kan opstå ved roning, skovlning og vandski eller andre aktiviteter.

3. Medicin

Brystsmerter er ikke kun forårsaget af visse medicinske tilstande. I nogle tilfælde kan visse lægemidler også udløse brystsmerter. For eksempel kan antidepressiva, hormonbehandling, antibiotika og medicin mod hjertesygdomme alle bidrage til brystsmerter.

Husk, stop ikke med at tage stoffet uden en læges råd. Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen , for at søge eller anmode om andre lægemidler, der ikke udløser brystsmerter.

Læs også: Sådan overvindes brystsmerter under menstruation

  1. Fibroadenom

En klump i brystet kan også udløse brystsmerter. En af dem er fibroadenom eller brystfibroadenom (FAM), den mest almindelige type godartet tumor, der opstår i brystområdet. Formen på FAM er rund med faste grænser og har en sej konsistens med en glat overflade. Derudover kan størrelsen af ​​disse klumper forstørres under graviditeten.

Det er vigtigt at forstå, at denne medicinske tilstand er forskellig fra brystkræfttumorer. Forskellen er, at FAM ikke spredes til andre organer over tid, i modsætning til brystkræft. Kort sagt forbliver disse klumper bare i brystvævet.

  1. Brystcyste

Brystklumper kan også være forårsaget af brystcyster. De fleste brystcyster er runde eller ovale i form. Ved berøring føles den gummiagtig som en ballon fyldt med væske. Heldigvis er cyster, der vises i brystet, generelt, hvis ikke, fordi de ikke indeholder kræftceller. Alligevel kan disse cyster forårsage smerte og ubehag. I nogle tilfælde kan brystcyster også forårsage brystsmerter. Dette afhænger dog af cystens størrelse.

  1. Brystkræft

Brystsmerter kan også udløses af brystkræft. Faktisk er ikke alle brystknopper kræftfremkaldende, men de bør tages alvorligt, indtil de rent faktisk er erklæret ikke-kræftfremkaldende. Nå, et af symptomerne på brystkræft kan være karakteriseret ved smerter eller hævelse i brystet.

Pas på, leg ikke med denne sygdom. Brystkræft er en ondartet tumor, der udvikler sig i brystceller. Det, der gør dig nervøs, disse unormale celler kan spredes til andre dele af kroppen på et mere alvorligt stadium.

7. Brystkirurgi

Hos kvinder, der er blevet opereret i brystet, kan smerten fra arvævsdannelsen fortsætte længe efter, at snittet er helet. Det er det, der gør, at smerten efter en brystoperation kan mærkes længere hos nogle kvinder.

Læs også: Hvordan man overvinder brystsmerter i første trimester

8. Bryststørrelse

Kvinder med store bryster eller bryster, der er ude af proportioner med deres krop, kan opleve ubehag eller smerter i brysterne. Faktisk kan denne smerte mærkes op til nakke, skuldre og ryg.

  1. mastitis

En anden årsag til brystsmerter er mastitis eller brystbetændelse. I de fleste tilfælde opleves mastitis af ammende kvinder. Denne tilstand vil få brystet til at føles ømt og hævet på grund af betændelse.

I nogle tilfælde kan mastitis også være ledsaget af infektion. Tag ikke let på denne klage, da mastitis også kan forårsage bylder i brystvæv.

  1. Visse Forhold

Ud over de ni ting ovenfor, kan brystsmerter også være forårsaget af flere andre tilstande. Her er hvorfor ifølge National Institutes of Health - "brystsmerter”:

  • Graviditet, brystsmerter har en tendens til at være mere almindelige i første trimester.

  • Pubertet hos piger og drenge.

  • Efter fødslen kan en kvindes bryster svulme op på grund af amning. I nogle tilfælde kan dette være meget smertefuldt. Hvis du bemærker et rødt område på dit bryst, skal du straks søge læge. Dette skyldes, at tilstanden kan signalere en infektion eller andet, mere alvorligt brystproblem.

  • Fibrocystiske brystforandringer er en almindelig årsag til brystsmerter. Fibrocystisk brystvæv indeholder klumper eller cyster, der har tendens til at være blødere før en menstruation.

Vil du vide mere om årsagerne til brystsmerter og hvordan man behandler det? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, du kan chatte når som helst og hvor som helst med ekspertlæger uden at skulle forlade huset. Meget praktisk, ikke? Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2020. Mastitis.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Sygdomme og tilstande. Brystsmerter.
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået 2020. Brystsmerter.
NIH. National Cancer Institute. Tilgået 2020. Brystændringer og -betingelser.