4 typer af skildpadderacer, der kan opdrættes derhjemme

, Jakarta – Skildpadder er en type dyr, der kan holdes som kæledyr derhjemme. Denne type krybdyr har fire ben med en skal og skæl. Du kan opbevare dem i et akvarium eller frigive dem et særligt sted. Så hvilke racer eller typer af skildpadder kan og kan holdes derhjemme?

Skildpadder er kendt som en type dyr, der er ret tæt på mennesker. Disse dyr kan være et alternativ til folk, der ikke ønsker at holde pelsdyr, ikke vil generes og ikke har meget plads derhjemme. Af alle de tilgængelige typer skildpadder siges nogle at være mere egnede som kæledyr.

Læs også: Sundhedsmæssige fordele ved at eje et kæledyr

Skildpadder som kæledyr

Der er flere typer eller racer af skildpadder, som siges at være velegnede som kæledyr i hjemmet. Her er nogle af dem!

  1. Sulcata skildpadde

Denne skildpaddeart siges at være den tredjestørste art i verden. Kropsvægten af ​​denne ene skildpadde kan nå 105 kg med en kropslængde på 83 cm. For alder siges dette ene dyr at kunne leve op til 150 år.

  1. Aldabra skildpadde

Aldabra-skildpadden er den største type skildpadde. Det oprindelige levested for denne skildpadde er buske, græs og træ i mangroveskoven. Aldabra-skildpadder har en temmelig dyr pris, kan nå op på 30 millioner rupiah.

  1. Brasiliansk skildpadde

Brasilianske skildpadder er en populær type kæledyr. Udover at være mindre i størrelse, kan brasilianske skildpadder også leve i et akvarium, så det er ikke for besværligt. Denne type skildpadde kan leve op til 20 år med en kropslængde på op til 30 cm.

  1. Sokake skildpadde

Sokake-skildpadder er kendt for at have skønhed med hensyn til udseende, så de bliver ofte valgt til at blive holdt hjemme. Denne type skildpadde er kendt som en eksotisk skildpaddeart.

Læs også: Før du rejser en skildpadde, skal du være opmærksom på disse 5 ting

Sundhedsproblemer på grund af skildpadder

Selvom det er velegnet som kæledyr, anbefales det at være forsigtig med dette ene dyr. Årsagen er, at skildpadder kan være en udløser for visse sundhedsproblemer. Der er flere sundhedsrisici, der kan udløses af skildpadder, herunder:

  • Salmonellose

Skildpadder kan siges at være bærere af Salmonella-bakterier, og kan igen øge risikoen for salmonellose. Denne type sygdom angriber tarmene og er karakteriseret ved symptomer som mavekramper, feber, hovedpine, kvalme og opkastning til blodig afføring.

  • Diarré

Salmonellabakterier, der overføres af skildpadder, kan også udløse diarré. Ud over at forårsage mere flydende afføring, kan denne sygdom også udløse mavesmerter, mavekramper, feber, flatulens, kvalme og afføring med blod.

  • Dehydrering

Alvorlig diarré på grund af bakterier fra skildpadder kan føre til dehydrering. Denne tilstand er karakteriseret ved flere symptomer, såsom svimmelhed, tør mund og tunge, indsunkne øjne og svaghedsfølelse.

Læs også: Kend 9 meget nærende fødevarer til brasiliansk skildpadde

Når din kæleskildpadde derhjemme har symptomer på sygdommen, bør du straks gå til dyrlægen til undersøgelse. Nu kan du kontakte dyrlægen kl . Uden besværet kan du diskutere med dyrlægen når som helst og hvor som helst. Kom nu, HentAnsøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
Liputan6.com. Fået adgang i 2021. 6 typer kæledyrskildpadder, du kan passe derhjemme.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Salmonella-infektion.
FDA. Tilgået 2021. Kæledyrskildpadder: søde, men almindeligvis forurenet med salmonella.
Washington Post. Fået adgang i 2021. Vil den kæleskildpadde gøre dig syg?