Udflåd fra skeden kan være et tegn på, at man ønsker at føde

, Jakarta - Ind i den niende måned af graviditeten vil mødre opleve symptomer, som de aldrig har oplevet før. Nogle af disse symptomer kan faktisk være et tegn på at ville føde, og et af disse tegn er udflåd fra skeden.

Under graviditeten vil den tykke slimprop blokere åbningen af ​​livmoderhalsen for at forhindre bakterier i at trænge ind i livmoderen. Men i slutningen af ​​tredje trimester kan denne blokering blive skubbet ind i skeden. Som et resultat kan du bemærke en stigning i vaginalt udflåd, der er klart, lyserødt eller let blodigt. Denne tilstand kan forekomme et par dage før fødslen begynder eller i begyndelsen af ​​fødslen.

Læs også: Genkend tegnene på, at en gravid mor vil føde

Vaginalt udflåd før fødsel

Vaginalt udflåd opstår ikke kun, når moderen ikke er gravid. Så bliv ikke overrasket, hvis denne tilstand opstår før fødslen, for dette er et ret almindeligt tegn på, at du ønsker at føde. Dette vaginale udflåd kan komme ud i én stor passage, der ligner slim i næsen eller komme mere ud. Mødre ser det måske slet ikke, og nogle kvinder oplever det måske ikke før fødslen.

I de sidste dage før fødslen kan moderen mærke øget og/eller fortykket vaginalt udflåd. Dette tykke, lyserøde udflåd kaldes blod og er en god indikation på, at veer er nært forestående. Men hvis der ikke er nogen sammentrækninger eller en udvidelse på 3 til 4 centimeter, kan veer stadig være et par dage væk.

Men hvis tegn på forestående veer, såsom udflåd fra skeden, ledsages af blødninger så kraftige som en normal menstruation, bør du kontakte din læge. Dette skyldes, at alvorlig vaginal blødning kan være et tegn på et problem.

Du skal straks bestille tid hos en gynækolog på det nærmeste sygehus til en undersøgelse. Nu kan du nemt bestille tid hos en læge hjemmefra vha . Så du behøver ikke længere at stå i kø på hospitalet.

Læs også: Det er 20 fødsler, som mødre skal kende

Tegn på vilje til at føde, der kræver lægebehandling

Hvis du tror, ​​du går i fødsel, kan din læge have fortalt dig, hvad du skal gøre, når din termin nærmer sig, og du tror, ​​du har regelmæssige veer. Normalt vil lægen bede moderen om at ringe til hende, hvis veerne varer i omkring fem minutter til mindst en time.

Fødselssammentrækninger vil ikke være i den rigtige afstand, men hvis veerne bliver nogenlunde konsekvente, mere smertefulde og længere, som normalt varer omkring 30 til 70 sekunder hver, er det tid til at se en læge.

Hvis du tror, ​​du går i fødsel, men ikke er sikker, så ring til din læge med det samme. Lægen kan forklare, hvad der foregår, så moderen kan være bedre forberedt.

Læs også: 8 tips til normal fødsel

Du bør altid kontakte din læge eller jordemoder, hvis:

  • Har blødning eller udflåd, der er lys rød (ikke brun eller lyserød).
  • Dit vand er sprængt, især hvis væsken ser grøn eller brun ud. Dette kan være et tegn på, at der er meconium, eller barnets første afføring, hvilket kan være farligt, hvis barnet sluger det ved fødslen.
  • Mor oplever sløret syn eller dobbeltsyn, svær hovedpine eller pludselig hævelse. Disse kan alle være symptomer på præeklampsi, som er karakteriseret ved forhøjet blodtryk på grund af graviditet og kræver lægehjælp.

Det er nogle af tegnene på fødslen, som du skal være meget opmærksom på. Vær ikke flov eller bekymret over at ringe uden for arbejdstiden, da fødsel ofte sker på de mest uventede tidspunkter.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Arbejdskraft og levering.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Tegn på veer: Vid, hvad du kan forvente.
Hvad kan man forvente. Tilgået i 2021. 10 tegn på arbejde.