6 bipolære træk, du skal kende

Jakarta - Overdreven udsving i ens følelser kan være et kendetegn ved bipolar. Denne lidelse betragtes ofte som en form for lidelse. Faktisk er bipolar en sundhedssygdom, der opleves af en person, der er karakteriseret ved drastiske humørsvingninger.

Op- og nedture i en persons følelser er to episoder af bipolar lidelse, hvor fasen med op- og nedture (episoder af mani) er, når den ramte bliver meget ophidset og taler hurtigt. Mens nedfasen (depressiv episode) er, når en person ser trist ud og mister entusiasme i daglige aktiviteter. Ikke nok med det, så er der også mennesker med bipolar lidelse, som oplever normale tilstande, selvom de er mellem de to episoder. Denne situation kan dreje hurtigt, hvor den ramte pludselig kan opleve depression eller omvendt.

Ændringer i bipolære symptomer kan forekomme på samme tid, og denne situation omtales som en blandet periode. blandet tilstand ). Selvom det er vanskeligt at opdage, er der nogle træk ved bipolar, som er nemme at få øje på. Hvad som helst? Kom nu, se følgende forklaring:

Symptomer på bipolar mani episoder

Denne situation opstår normalt i en time, en dag eller endda en uge. Dem i denne episode vil udvise ekstrem og ukontrollerbar adfærd. Nogle af dens egenskaber omfatter:

  1. Viser overdreven begejstring.
  2. Taler meget hurtigt og er svær at forstå.
  3. Har søvnløshed og sover ikke engang hele natten.
  4. Ude af stand til at skelne, hvad der er ægte og hvad der er imaginært.
  5. Svært ved at holde stille, bevæge sig kontinuerligt eller gå frem og tilbage.
  6. Ændret til at være mere opmærksom på omgivelserne omkring ham, såsom at bemærke faldende genstande, berøring fra andre mennesker, til lydene omkring ham.

Symptomer på episoder med bipolar depression

I modsætning til episoder med mani har personer med bipolar lidelse, der er i en situation med en depressiv episode, tendens til at vise unaturlig tristhed og håbløshed. Der er forskellige tegn på en bipolar depressiv episode, herunder:

  1. Tab af interesse for den aktuelle aktivitet.
  2. Tilsyneladende magtesløs og energisk lige pludselig.
  3. Ændringer i spisemønstre drastisk, både stigende til tab af appetit.
  4. At trække sig tilbage fra miljøet og de mennesker, der er tættest på dem.
  5. Har problemer med hukommelsen og svært ved at fokusere.
  6. Tal så langsomt, at det ser ud til, at samtalen går i ring.

Årsager til bipolar

Indtil nu er årsagen til denne lidelse stadig svær at formulere, men generelt er bipolar forårsaget af en ubalance neurotransmitter eller stoffer, der fungerer til at kontrollere hjernen. Mennesker med bipolar lidelse er også forbundet med arv. Der er også forskellige faktorer, der kan øge risikoen for at udvikle bipolar, herunder høj stress, traumatiske oplevelser og afhængighed af alkohol og stoffer.

Bipolar behandling

I mellemtiden kan behandling af bipolar lidelse kun ske med det formål at reducere hyppigheden af ​​op- og nedture i en persons følelser, så de syge kan leve normalt og blande sig med mennesker omkring dem. Ikke kun ved at forbedre livsstil, bipolar behandling kan også ske ved at give medicin kombineret med psykologisk terapi. For at udføre denne terapi skal du straks drøfte med din læge kl .

Brug appen at interagere med læger. Du kan bruge kommunikationsmuligheden chat, stemme, eller videoopkald at diskutere med ekspertlæger i via service Kontakt læge . Hurtigt Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu.

Læs også:

  • At få influenza, mens du er gravid, kan forårsage bipolære børn
  • Bipolar lidelse opstår på grund af genetiske faktorer?
  • 10 tegn på, at din psykologiske tilstand er forstyrret