SGPT Normale værdiniveauer, du behøver at kende

Jakarta - SGPT står for Serum Glutamin Pyruvat Transaminase eller også kendt som ALT ( alanin aminotransferase ), det samme som SGOT, som er et enzym, der findes i leverceller. Når leverceller er beskadiget, vil disse enzymer komme ud og strømme ind i blodbanen. Ved undersøgelse af blodprøver i laboratoriet vil man se forhøjede niveauer af SGPT.

De fleste SGPT viser sig at være placeret i leveren. SGPT vil blive frigivet til blodbanen, hvis der er skade på leveren. Derfor indikerer resultaterne af SGPT mere bestemt en leversygdom.

Det normale niveau af SGPT er vigtig information for dig at vide, så du kan se værdien af ​​SGPT-resultatet er høj eller ej. Normale niveauer for SGPT er 7-56 enheder pr. liter serum eller 0-34 u/L (mikro pr. liter). Denne værdi er ikke sikker. Dette skyldes, at det normale niveau af SGPT også bestemmes af køn. Hos mænd er den normale grænse for SGPT normalt højere end hos kvinder. Derudover kan det normale område af SGPT være anderledes end andre kilder. Dette skyldes, at de anvendte teknikker og protokoller er forskellige.

Læs også: Her er hvordan alkohol påvirker levende sundhed

SGPT-værdien er en leverblodprøve, der kan bruges til at påvise leverskader eller lidelser. En høj SGPT-værdi kan indikere et eller flere problemer med leveren. En høj SGPT indikerer dog ikke altid et leverproblem.

Der er en lille variation fra de normale værdier for disse to enzymer (SGOT og SGPT), og dette er meget afhængig af det respektive laboratorium. Alligevel vil hvert laboratorium udskrive resultaterne af din undersøgelse og de normale værdier, de bruger, så bare sammenlign dem med tallene på eksamensopgaven.

Selv normale SGPT-resultater indikerer ikke nødvendigvis, at en person er fri for leversygdom. Dette skyldes, at der i tilfælde af kronisk leversygdom (kronisk og langsomt fremadskridende) kan findes SGPT-enzymniveauer, der er normale eller kun let forhøjede. Denne tilstand ses ofte i tilfælde af kronisk hepatitis B eller kronisk hepatitis C.

Læs også: 7 Sunde fødevarer til mennesker med leversygdomme

Leverenzymer vil bindes, når leverceller henholdsvis beskadiges, mens ved kroniske leverinfektioner (kroniske) beskadiges leverceller langsomt, så stigningen i SGPT ikke er signifikant og endda ser normal ud. Ved leversygdomme som denne er der derfor behov for flere typer undersøgelser.

Forskellige medicinske tilstande bortset fra leversygdomme kan også ses gennem SGPT-værdien. For eksempel kan muskelskade eller hjerteanfald også påvises ved en høj SGPT-værdi. Derfor bør leverblodprøver, nemlig SGPT, udføres af erfarne læger for at fortolke SGPT korrekt. Lægen bør have erfaring med at evaluere leversygdomme og andre organsygdomme relateret til resultaterne af SGOT- og SGPT-testene.

Hvis SGPT er normalt, kan det heller ikke garantere, at du er sikker mod leversygdom. En lav SGPT-værdi kan skyldes andre årsager. Normale værdier af SGPT kan også ses hos personer med kronisk leversygdom.

Læs også: 5 måder at opretholde leversundhed for at undgå hepatomegali

Det er information om normale niveauer af SGPT, som du skal vide. For at finde ud af niveauet af SGPT skal du først lave en undersøgelse. Før du gør det, kan du diskutere med lægen gennem ansøgningen om de problemer, du oplever. Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Lægens råd kan i praksis accepteres af Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu.