Anerkend hyperthyroidisme og dens bivirkninger for kroppen

Jakarta - Har du nogensinde hørt om en sygdom kaldet hyperthyroidisme eller hyperthyroidisme? Denne sygdom opstår, når skjoldbruskkirtelhormonniveauet i kroppen er for højt. Nå, denne tilstand vil forårsage mange symptomer. Startende fra rystende hænder, til hjertebanken.

Det, der skal huskes, denne sygdom kan forårsage forskellige klager hos den syge. Så hvad er virkningerne af hyperthyroidisme på kroppen? Nysgerrig? Her er en fuldstændig forklaring.

  1. Alvorlig øjenlidelse

Mange tilstande kan forårsage forskellige former for hyperthyroidisme, hvoraf en er Graves' sygdom. Stadig ikke bekendt med denne sygdom? Graves' sygdom kan føre til hyperthyroidisme eller overskydende produktion af skjoldbruskkirtelhormon. Nå, en der har denne sygdom, vil hans immunsystem angribe skjoldbruskkirtlen (autoimmun), i stedet for at beskytte kroppen.

Læs også: Lær 5 sygdomme at kende, der lurer skjoldbruskkirtlen

Vil du vide virkningen af ​​hyperthyroidisme på kroppen på grund af Graves' sygdom? Ifølge eksperter ved National Institutes of Health - Medlineplus, har mange mennesker med Graves' sygdom problemer med deres øjne. Eksempel:

  • Øjeæblet kan virke svulmende og kan være smertefuldt.

  • Irritation eller kløe i øjnene.

  • Synet er fordoblet.

  • Alvorlige symptomer, såsom nedsat syn og hornhindeskader, kan også forekomme.

  1. Forårsager fåresyge

Vil du vide virkningen af ​​hyperthyroidisme på kroppen? Der er flere symptomer, der kan mærkes af personer med hyperthyroidisme, hvoraf en er forstørrelse af skjoldbruskkirtlen eller struma. Undervurder ikke denne sygdom.

Årsagen er enkel, hvis struma efterlades ubehandlet, kan denne sygdom forårsage forskellige komplikationer.

Komplikationer af denne struma kan generelt forekomme, når størrelsen af ​​struma er stor nok. Komplikationer kan omfatte lymfom, blødning, sepsis, til kræft i skjoldbruskkirtlen. Det er skræmmende, ikke?

I de fleste tilfælde vil personer med struma ikke mærke nogen symptomer, bortset fra en klump i nakken. Men i alvorlige tilfælde kan personer med struma opleve forskellige andre symptomer, såsom hoste, kvælning i nakken, hæshed i stemmen, synkebesvær og åndedrætsbesvær.

Nå, hvis du mærker symptomerne ovenfor, skal du straks se eller spørge en læge for at få den rigtige behandling. Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen .

  1. Hjerterytmeforstyrrelse

Indvirkningen af ​​hyperthyroidisme på kroppen kan også udløse en hjerterytmeforstyrrelse eller atrieflimren (atrieflimren). Vil du have bevis? Tjek tidsskriftet i US National Library of Medicine National Institutes of Health med titlen "Atrieflimren og hyperthyroidisme”.

Ifølge eksperter i tidsskriftet ovenfor forekommer atrieflimren hos 10-15 procent af mennesker med hyperthyroidisme. Ikke kun det, atrieflimren er en væsentlig årsag til sygelighed og dødelighed ved subklinisk hyperthyroidisme.

Læs også: Med Jet Li, her er 4 hyperthyroidismefakta

Mennesker med atrieflimren vil opleve symptomer med en uregelmæssig og hurtig puls. Denne tilstand kan få dem til at føle sig svage, hjertebanken og åndenød.

  1. Drastisk vægttab

Faktisk er uforklarlige vægtændringer et af de mest almindelige tegn på en skjoldbruskkirtelsygdom. For eksempel kan uforklarlig vægtøgning signalere lave niveauer af skjoldbruskkirtelhormon, en tilstand kaldet hypothyroidisme.

Det modsatte er også sandt, hvis skjoldbruskkirtlen producerer flere hormoner, end kroppen har brug for, så oplever en person uventet vægttab. Nå, denne tilstand kaldes hyperthyroidisme. Imidlertid er hypothyroidisme meget mere almindeligt end hyperthyroidisme.

Selve skjoldbruskkirtlen er placeret i nakken, forsiden af ​​hænderne, og er formet og på størrelse med en sommerfugl. Denne kirtel producerer skjoldbruskkirtelhormoner, hvis funktion er at regulere væksten og kroppens stofskifte.

Læs også: Undervurder ikke farerne ved hyperthyroidisme, som du har brug for at kende

  1. Porøse Knogler

Ud over de tre ting ovenfor, udløser virkningen af ​​hyperthyroidisme på kroppen også knogletab, også kendt som osteoporose. Hvorfor? Tilsyneladende kan mængden af ​​skjoldbruskkirtelhormon, der er for meget, påvirke kroppens evne til at optage calcium i knoglerne. Nå, det er det, der i sidste ende kan reducere styrken af ​​knoglen, hvilket gør den skør.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger uden at forlade huset når som helst og hvor som helst. Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play!

Reference:
American Thyroid Association. Tilgået 2020. Struma.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Hyperthyroidisme (overaktiv skjoldbruskkirtel).
National Institutes of Health - Medlineplus. Tilgået 2020. Graves sygdom.
National Library of Medicine National Institutes of Health. Tilgået 2020. Atrieflimren og hyperthyroidisme.