Ignorer ikke 5 vaner, der gør dine læber tørre

“Tørre læbers udseende kan reducere selvtilliden. Men nogle gange kan tørre læber være forårsaget af usunde vaner, som du selv gør. For eksempel kan vanen med at bide dine læber, ikke drikke nok vand, indtil du kan lide at slikke dine læber, forårsage tørre læber."

, Jakarta – Mine damer, du skal være træt, når dine læber er tørre og sprukne. Årsagen er, at tørre og sprukne læber helt sikkert vil få den brugte læbestift til at klæbe mindre og endda tydeliggøre teksturen af ​​tørre læber. Tørre læber kan forstyrre udseendet, men er du klar over, at denne tilstand er forårsaget af vaner, som du ofte gør?

Det er ikke kun vejret, der kan gøre dine læber tørre og sprukne, men denne vane, som du sjældent er klar over, faktisk kan være årsagen, du ved! Citeret fra flere kilder, her er en række vaner, der gør tørre læber, nemlig:

Læs også: Den rigtige måde at tage sig af læberne for at forblive fugtige

1. Bidende læber

Når panik, nervøsitet og angst rammer, gør du nogle gange nogle ting i et forsøg på at forberede dig på dårlige situationer, der kan ske. Ud over at ryste på benene, bider nogle mennesker også i læberne, når de er angste eller nervøse. At bide i læberne kan også blive en vane, selvom personen ikke er nervøs.

Tilsyneladende kan denne dårlige vane gøre læberne tørre. Vanen med at bide i læberne over tid kan irritere læberne og forværre læbernes tilstand, fordi de er tilbøjelige til at komme til skade. Så hvis du har denne vane, bør du stoppe og bruge en fugtighedscreme, så dine læber er sunde igen.

2. Læbe slikning

En anden vane, der ofte gøres ubevidst, er at slikke om læberne. Når læberne føles tørre, har nogle mennesker en tendens til at slikke deres læber. I stedet for fugtige læber kan det at slikke dine læber gøre dine læber endnu mere tørre. I starten kan det føles fugtgivende at slikke dine læber, men det er kun midlertidigt. Spyt tærer faktisk på det tynde lag læbehud og fjerner i stedet dets naturlige fugt.

Citeret fra Healthline Spyt indeholder enzymer, der hjælper med at fordøje mad. Enzymerne i munden indeholder forbindelser, der er stærke nok til ikke at give fugt til læberne. Når spyt kommer i kontakt med luft, kan det desuden få læberne til at tørre og skalle igen.

Læs også: Vær ikke ligeglad med at vælge en fugtighedscreme, her er 3 tips

3. Drik sjældent vand

Har du en doven vane med at drikke vand? Bedre, stop denne vane fra nu af. Årsagen er, at ikke drikke nok vand kan forårsage dehydrering, som kan forstyrre den naturlige mineralbalance i kroppen. Udover at gøre læber og hud tør, har dehydrering også en negativ indvirkning på organsystemer i kroppen.

Dehydrering er generelt karakteriseret ved svimmelhed, sjældent vandladning, forstoppelse, hovedpine og tørre eller sprukne læber. Hvis du oplever disse symptomer, er det et tegn på, at du skal drikke hurtigt for at genopfylde de tabte kropsvæsker.

4. Drik ofte alkohol

Vanen med at indtage for store mængder alkohol kan også forårsage tørre og sprukne læber. Lancering fra Hverdagssundhed De fleste drikker alkohol forårsager underernæring, som er processen med absorption af vitaminer i kroppen er hæmmet. Som følge heraf får du ikke nok vitaminer og mineraler. Mangel på disse vitaminer og mineraler forårsager tørre og sprukne læber.

Hvis du har et problem med alkoholisme og har svært ved at bryde denne vane, bør du konsultere en læge for korrekt behandling. Planlæg et lægebesøg på hospitalet gennem ansøgningen . Gennem ansøgningen skal du blot vælge lægen på det rigtige hospital efter dine behov. Kom nu, download applikationen lige nu!

Læs også: Overvind tørre læber med læbepomade

5. Kan lide at spise salt og krydret

Salt og krydret mad er virkelig vanedannende. Denne vane kan dog også gøre læberne tørre og sprukne. Saltet indeholdt i salt mad kan irritere hudlaget på læberne og forårsage betændelse. Som med krydret mad kan capsaicinen i chilipeberne gøre dine læber lettere tørre og sprukne.

Sådan overvindes tørre læber

Hvis du allerede har tørre og sprukne læber, er der flere måder, du kan gøre det på. Prøv at følge disse tips:

  • Brug Lip Moisturizer . Brug en læbepomade, der indeholder beroligende og fugtgivende ingredienser. For eksempel vaseline.
  • Brug Natural Lip Moisturizer . Nogle naturlige ingredienser såsom aloe vera, kokosolie, agurk og honning kan dulme og fugte tørre læber.
  • Eksfoliering af læber . Brug en læbe scrub, der indeholder sukker eller bagepulver til forsigtigt at eksfoliere tør hud.
  • Drik masser af vand . Dehydrering er hovedårsagen til sprukne læber. Desværre går tingene ubemærket hen. Så sørg for at drikke masser af vand for at forblive hydreret.

Nå, det er en vane, der ubevidst kan gøre læberne tørre. Indtag i stedet fødevarer med afbalanceret ernæring for at holde læberne fugtige. Desuden skader den ikke at have på læbepomade mens du er på farten.

Reference:
Healthline. Besøgt 2021. Hvad forårsager sprukne læber, og hvordan man behandler dem.
Hverdagssundhed. Fået adgang i 2021. Hvad du behøver at vide om sprukne læber.
Medicinske nyheder i dag. Fået adgang i 2021. Bedste 6 måder at lindre sprukne læber