Det viser sig, at intime forhold under overgangsalderen stadig er sjove

, Jakarta - Overgangsalderen kan påvirke kvinder på mange måder. At have sex med en partner er noget, der ikke bør glemmes, selv efter overgangsalderen. Men er det stadig muligt? Du skal vide, at overgangsalderen ikke er en sygdom, men en transformerende tid i en kvindes liv.

Klinisk er overgangsalderen afslutningen på regelmæssig månedlig menstruation hos kvinder. Et af de mest oversete symptomer på overgangsalderen er et nedsat lyst til at have sex. Mangel på lyst, vaginal tørhed og smerter under sex kan skyldes ændrede hormonniveauer. Faktisk kan det stadig være sjovt at have sex efter overgangsalderen, du ved!

Genopdag Libido

Libido er et komplekst aspekt af seksualitet. Måske er mange mennesker utilpas med at diskutere det, endda bare at finde ud af betydningen af ​​libido efter overgangsalderen.

Læs også: 5 ting, kvinder skal være opmærksomme på om overgangsalderen

At finde nye måder at ændre spænding og behagelige øjeblikke på, såsom bækkenfysioterapi eller laservaginal foryngelse, genopretter også intimiteten i et forhold. En kombination af livsstilsændringer, teknologi og medicin kan hjælpe med at opretholde ophidselse med vaginal smøring og ændringer i vaginalt væv.

Andre mulige tips omfatter:

  • Skift din seksuelle rutine.
  • Fokus på opvarmning.
  • Brug af seksuelle hjælpemidler.

Endnu vigtigere er det, at en holistisk tilgang til behandling af nedsat libido bør integrere medicinske og psykoseksuelle behandlinger. Inkluderer bækkenøvelser, parrådgivning og holistiske ændringer. Du kan tale med sagkyndige læger om de problemer, du oplever, gennem ansøgningen om dens håndtering.

Lev en sund livsstil

Udover at kunne øge udholdenheden, er træning en måde at øge sexlysten på. Regelmæssig motion er en af ​​de bedste måder at øge libido på. Regelmæssig motion afbalanceret ved at spise sund og nærende mad og tilstrækkelig hvile er selvfølgelig nøglen til at opretholde seksuel ophidselse i overgangsalderen.

Læs også: Overgangsalderen, det er 5 ting du skal vide

Skab også en mere intim og romantisk parlivsstil. At skabe øjeblikke af intimitet alene med din partner er en af ​​nøglerne til at opretholde seksuel ophidselse. Vis kærlighed og hengivenhed med din partner med en romantisk middag. Sig behagelige og romantiske sætninger til din partner om morgenen, når du vågner og bliver ledsaget af varme kys og blide kærtegn.

Mens en kvindes vitale organer oplever tørhed i overgangsalderen, skader det aldrig at forberede et smøremiddel, så seksuelle aktiviteter er mere behagelige uden smerteforstyrrelser. Udover smøremidler kan specielle fugtighedscreme til vitale organer også regelmæssigt bruges til at opretholde fugten i det intime organområde.

Uanset hvad der sker, nyd livet med din elskede. Prøv at se og tale om de problemer, der findes med din partner, for at undgå stress. Ved stress vil den seksuelle ophidselse naturligvis falde drastisk, så du ikke kan nyde intime stunder med din partner.

Læs også: Allerede i overgangsalderen, kan kvinder blive gravide?

Prøv noget nyt

Du behøver ikke at bekymre dig om overgangsalderen kan reducere seksuel lyst. Du kan overvinde dette ved at finde ud af og prøve noget nyt under sex, såsom at begynde at prøve sexstillinger, som du aldrig har gjort før.

Glem ikke også at overveje aldersfaktoren. Det er fint at prøve en ny stilling, men glem ikke komfortfaktoren, OK! Fordi alder ikke kan lyve, så brug en pude som knoglestøtte for at gøre det mere behageligt, når du har sex.

Når vi bliver ældre, ændres intensiteten af ​​at få en orgasme. Måske kunne du nemt få orgasme, da du var ung. Det er anderledes, når man ikke længere er ung. Under eller efter overgangsalderen skal du arbejde hårdere for at nå det "klimaks". Men der er ingen grund til bekymring, for det er en naturlig ting at ske i overgangsalderen.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. An OB-GYNs 3 strategier til at gøre sex bedre efter overgangsalderen.