Svedige hænder et tegn på hjertesygdom?

, Jakarta - Når håndfladerne sveder for meget, siger mange, at dette er et tegn på hjertesygdom. Men er dette medicinsk sandt, eller er det bare en myte? Tjek følgende anmeldelse!

Sved i hænderne på grund af hyperthyroidisme eller hjertesygdom?

Medicinsk er der to typer lidelser, der får en person til at have overdreven svedproduktion i kroppen. For det første forekommer i håndfladerne ( håndfladesved ) og begge på fodsålerne ( plantar svedtendens ). Denne tilstand opstår, fordi en persons krop har overskydende skjoldbruskkirtelhormon i blodet (hyperthyroidisme).

Ikke kun det, tilstanden af ​​håndflader og fødder, der ofte er våde af sved, indikerer, at en person oplever overdreven forbrænding af kropsceller. Det, der forårsager hyperthyroidisme, er forbundet med hjertesygdomme, fordi de begge får hjertet til at slå hurtigere.

Læs også: Kend flere årsager til hyperthyroidisme

Andre årsager til svedige hænder

Overdreven svedtendens i visse områder af kroppen uden grund kan forårsages, hvilket klart kaldes primær hyperhidrose. Denne tilstand kan forekomme, selv når den ikke er varm. Denne tilstand opstår generelt, når de ekkrine svedkirtler er aktive. Eccrine er den mest talrige svedkirtler i kroppen. Mest eccrine er på håndflader, fødder, ansigt og armhuler. Disse ekkrine svedkirtler kan aktiveres som følge af aktivering af nerver. Årsagen er usikker, men det er muligt, at den er påvirket af arv.

Bortset fra nerveaktivitet kan svedige hænder være forårsaget af psykologiske faktorer. Denne tilstand får nervesystemet til at arbejde overdrevent, hvoraf den ene er præget af overdreven sveden i håndfladerne. Ikke nok med det, den syge kan mærke andre symptomer såsom koncentrationsbesvær, angst, rastløshed under søvn og hyppigere afføring eller vandladning.

Læs også: Hvad forårsager overdreven sveden i ansigtet?

Hvordan håndterer man svedige hænder?

Hvis årsagen er hyperhidrose, så omfatter flere trin, der kan tages i et forsøg på at overvinde primær hyperhidrose:

  • Brug af antikolinerge lægemidler. Dette lægemiddel virker ved at påvirke nervesignaler til svedkirtlerne. Denne medicin er muligvis ikke egnet til alle, så det er nødvendigt at diskutere det med din læge.

  • Tager antiperspirant medicin. Dette lægemiddel hjælper med at kontrollere overdreven svedtendens takket være aluminiumindholdet. Husk dog, at antiperspiranter kan forårsage hudirritation og ikke kan begrænse svedproduktionen.

  • Iontoforese behandling. Iontoforesebehandling bruger en mild elektrisk strøm til midlertidigt at stoppe svedkirtlerne i at virke. Denne terapi varer normalt i 10-30 minutter.

  • Botox indsprøjtninger. Botox-injektioner er en alternativ behandlingsmetode til behandling af primær hyperhidrose. I denne procedure injicerer læger Botox i visse dele af kroppen med svedkirtler, der anses for at være overaktive, for eksempel i området omkring armhulerne, håndfladerne eller på fodsålerne.

Så overdreven sveden på håndfladerne skyldes ikke en svag hjertesygdom. Hjertesygdom har andre tegn, nemlig åndenød, træthed, uregelmæssig hjerterytme, lav appetit og hukommelsesproblemer.

Så fra nu af behøver du ikke længere at stille spørgsmålstegn ved, om svedige håndflader er et tegn på hjertesygdomme. Men hvis du har andre symptomer, der peger på hjertesygdomme, skader det aldrig at foretage yderligere undersøgelser hos lægen.

Læs også: Hvordan genkender man symptomer på et hjerteanfald?

Det er nogle sygdomme, der kan forårsage svedige hænder. Hvis denne tilstand forværres, bør du straks konsultere en læge. Ved at gøre den rigtige behandling på hospitalet, så kan dette minimere risikoen. Vælg en læge på hospitalet med dit hjemsted gennem ansøgningen . Praktisk, ikke? Hurtigt Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play, ja!