6 symptomer på knæ slidgigt at passe på

, Jakarta - Knæ slidgigt eller også kendt som knæ arthritis er den mest almindelige type gigt. Slidgigt er en tilstand, hvor den naturlige dæmpning mellem led og brusk går tabt, hvilket forårsager betændelse i leddene. Hvad er symptomerne på knæartrose, og hvordan behandles det? Tjek følgende forklaring.

Slidgigt i knæet kan opstå over år, eller det kan opstå pludseligt på grund af en knæskade, ledbånd, knæbrud, meniskrivning eller infektion. Denne sygdom kan også forekomme hos alle, selv hos unge mennesker, selvom den har en tendens til at være mere udsat for personer over 45 år.

Irriterende symptomer

Når du har knæartrose, kan du opleve symptomer som:

1. Smerter, der går væk og kommer

Smerten ved knæledt kan opstå pludseligt, men er mere tilbøjelig til at komme langsomt og komme og gå. Den syge kan kun føle smerte om morgenen eller efter at have gennemført aktiviteter, der ikke er blevet udført i lang tid.

Knæ kan også føle smerte, når man går op ad trapper, rejser sig fra en siddende stilling, knæler eller bare sidder. Ikke sjældent siger nogle mennesker, der har gigt, også, at de oplever smerter i deres knæled, når luften er kold.

Læs også: Hvorfor er kvinder mere i risiko for slidgigt?

2. Huden er rød og føles varm

Knæligt forårsager normalt periodisk betændelse. Dette skyldes dannelsen af ​​knoglesporer ( osteofytter ) eller ekstra væske i knæet. Huden på knæet kan se rød ud og føles varm at røre ved. Er det alvorligt, bliver betændelsen i knæet ikke bedre på trods af medicin eller anti-inflammatoriske lægemidler.

3. Knæ føles stive

Med tiden vil knæmusklerne svækkes og få ledstrukturen til at blive ustabil. Leddet kan også klæbe eller låse, så det ikke kan bøje eller rette knæet.

4. Der høres en knækkende lyd, når knæet bevæges

Mennesker med knæartrose vil normalt føle en knækkende lyd, som en 'knæk'-lyd, når de forsøger at bevæge knæet. Disse symptomer kan opstå, hvis den syge mister noget af den fine brusk, selvom den bevæger sig langsomt. Den knækkende lyd er resultatet af mødet mellem ru overflader og knoglefremspring, der gnider mod hinanden, når leddet bevæges.

5. Begrænset bevægelse

Knæartrose kan med tiden gøre det stadig sværere at bevæge knæet. Når gigten forværres, bliver det meget svært for leddene at fungere normalt, hvilket kan hindre daglige aktiviteter. Patienter kan også opleve problemer, når de går, fordi knæene ikke kan bære vægten af ​​kroppen, så de kan have brug for en stok eller rollator.

Læs også: 3 job, der kan øge din risiko for slidgigt

6. Knædeformiteter

Disse symptomer opstår normalt også efter at slidgigtbetændelsen er udviklet. Patienter kan bemærke ændringer i knæet eller knædeformitet. Slidgigt i knæet kan også få knæet til at blive sunket, da musklerne omkring knæet skrumper og svækkes. Denne knædeformitet kan variere fra tilbøjelig, som knapt er mærkbar, til ret alvorlig, som er invaliderende.

Behandlinger du kan lave

Hovedformålet med at behandle slidgigt i knæet er at lindre smerter og dermed give den syge mulighed for at kunne bevæge sig og være aktiv igen. Nogle ting der kan gøres er:

  • Tabe sig.
  • Lav strækøvelser, der hjælper med at holde knæleddet i bevægelse og fleksibelt.
  • Påføring af en topisk creme, der indeholder capsaicin, lav akupunktur eller tager kosttilskud.
  • Har du problemer med daglige aktiviteter, kan du lave fysioterapi og ergoterapi.

Hvis disse behandlinger ikke giver væsentlig forbedring af de oplevede symptomer, er det bedre straks at konsultere en læge for at sikre korrekt behandling for at reducere knæledgigt. Normalt vil lægen udføre en indsprøjtning af kortikosteroider eller hyaluronsyre i knæet og operation, hvis det er en god mulighed.

Læs også: Der er mange slags, kender denne type slidgigt terapi

Det er en lille forklaring om knæartrose. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!