Faren for tusindbenede bid for mennesker

, Jakarta – Selvom de har en krop, der plejer at være lille, får tusindben ofte mange mennesker, der ser dem, til at føle sig bange. Årsagen er, at det dyr, der ofte pludselig dukker op og kryber, har et meget smertefuldt bidemærke.

Tusindbenede bid forårsager ofte en betændelsesreaktion karakteriseret ved udseendet af et rødligt udslæt, til udseendet af vandbobler under huden. Derudover kan bidet af en tusindben også udløse en mere alvorlig allergisk reaktion. Startende fra hævede øjne og hævede læber, åndenød, til hjertebanken. Denne tilstand varer normalt i flere dage.

Påvirkningen af ​​et tusindbensbid opstår på grund af den gift, den har. En undersøgelse siger, at giften fra denne tusindben kan dræbe dyr, der har store størrelser, endda op til 15 gange større end deres kroppe.

Efter et par dage vil de tusindbenede bidmærker normalt begynde at blive bedre. Men hvis såret efter et par dage ikke bliver bedre og i stedet viser mere alvorlige symptomer, bør du straks kontakte en hudlæge. Fordi smerter på grund af gentagne bid af tusindben kan være et tegn på betændelse, der tidligere ikke blev behandlet fuldstændigt.

Hvis du ved et uheld bliver bidt af en tusindben, skal du straks rense det berørte område. Derefter skal du komprimere området med varmt vand eller vand, der har en temperatur ikke langt fra huden. Påfør kompressen på huden i 15 minutter og gør dette mindst 3 gange om dagen.

Fakta om tusindbenet insektgift

En undersøgelse udført af gift- og gifteksperter ved Kunming Institute of Zoology i Kina sagde, at giften, som tusindben besidder, har tendens til at være dødbringende. Årsagen er, at giften er i stand til at blokere bevægelsen af ​​kalium ind og ud af pattedyrsceller.

Eksempler på pattedyr, der kan angribes af denne insektgift, er rotter. Hvis toksiner trænger ind i kroppens celler, vil der være forstyrrelse af bevægelsen af ​​kaliumioner, der er nødvendige for at bevæge muskler. Hvis denne forstyrrelse opstår i musklerne i luftvejene, kan rotten dø af ikke at kunne trække vejret.

Desuden siges giften fra biddet af en tusindben også at kunne forårsage en begrænset blodgennemstrømning til hjertet. Desuden kan det føre til død på grund af hjertesvigt. Selvom det er meget farligt, men indtil nu er der ikke fundet menneskelige dødsfald, der opstår på grund af bid af tusindben. Baseret på de data, der er registreret i Emergency Medicine Journal , indtil 2006 var der kun tre tilfælde af tusindbenede bid, der fik en person til at dø.

Selvom det er en sjælden begivenhed, er det en god idé at være opmærksom, især hvis du er omkring disse insekter. Tusindbenede bidemærker på menneskelig hud kan faktisk udløse smerte og ubehag. En måde at undgå bid af tusindben er at holde dit hus og værelser rene.

Dette vil forhindre tusindben eller andre insekter i at gemme sig i snavsede eller rodede områder. Så muligheden for en tusindbensbidning vil være mindre, hvis husets renlighed opretholdes.

Har du et helbredsproblem eller har du brug for en læges råd på grund af insektbid? Brug appen lige! Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald og chat . Få anbefalinger til køb af medicin og tips til at bevare sundheden fra en betroet læge. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play.

Læs også:

  • Sådan behandler du Tomcat-bid
  • Vær forsigtig med midebid og hvordan man håndterer dem
  • Bidet af en igle, mens du bestiger et bjerg, her er, hvordan du overvinder det