Højt blodtryk truer sundheden, her er beviserne

"Højt blodtryk er en alvorlig tilstand, især hvis det ikke er kontrolleret. Der er mange risici for farlige sygdomme, der lurer. Hjerteanfald, slagtilfælde, nyresygdomme til seksuel dysfunktion komplikationer, der kan opstå på grund af forhøjet blodtryk. Patienterne skal klare det ved at ændre deres livsstil, om nødvendigt tage medicin, der er ordineret af en læge."

, Jakarta - Højt blodtryk eller hypertension opstår, når blodtrykket, der flyder i kroppen, bliver højere eller over normalt blodtryk. Denne tilstand er en af ​​de mest almindelige sundhedsproblemer. Denne tilstand kan ikke undervurderes, fordi den kan udløse forskellige farlige komplikationer. Hvad er de?

Tidligere skal du være opmærksom på, at normalt blodtryk er omkring 100-140 mmHg for systolisk og 60-90 mmHg for diastolisk. Så en person vil blive diagnosticeret med højt blodtryk, hvis blodtryksaflæsningen er over 140/90.

Læs også: At kende normalt blodtryk hos mænd og kvinder

Forstå de forskellige farer og komplikationer, der lurer

Forhøjet blodtryk er en alvorlig tilstand, især hvis det ikke er kontrolleret. Der er mange risici for farlige sygdomme, der lurer. Her er nogle af de farer eller sygdomme, der kan være forårsaget af forhøjet blodtryk:

1.Hjerteanfald

En af de dårlige virkninger, som også er dødelig, fra forhøjet blodtryk er et hjerteanfald. Forhøjet blodtryk i blodkarrene forårsager forstyrrelse af hjertet, som så udløser et hjerteanfald.

2. Slagtilfælde

Du er måske ofte stødt på mennesker, der er ramt slag på grund af forhøjet blodtryk, ikke? Ja, ukontrolleret hypertension er faktisk en af ​​de vigtigste risikofaktorer for diabetes slag . Derfor, hvis du bliver diagnosticeret med hypertension, bør du opretholde en sund kost og livsstil, så blodtrykket kan kontrolleres og risici slag kan også undgås.

3. Hypertensiv retinopati

Synssansen er en af ​​de vigtige ting, der understøtter vores dagligdag. Bare lidt nedsat funktion, påvirkningen kan være stor.

Nå, vidste du, at denne nedsatte synsfunktion også kan opstå på grund af forhøjet blodtryk? Denne tilstand kaldes hypertensiv retinopati, som er skade på de små blodkar i øjet på grund af forhøjet blodtryk.

4. Arteriel vaskulær sygdom

Hypertension kan også have en indvirkning på arteriel sygdom. Denne sygdom angriber normalt arterierne i arme og ben, hvilket kan forårsage flere symptomer, såsom:

  • Føler sig let øm og træt, når man går.
  • Forårsager vævsdød af ben og arme (koldbrand).
  • Forårsager prikken og følelsesløshed i ben og arme.

5. Nyrelidelser

En af de dårlige virkninger af hypertension, især ved ukontrolleret hypertension, er fremkomsten af ​​forskellige lidelser i nyrerne. Nyresvigt på grund af forhøjet blodtryk, der ofte opstår, er nyresvigt, som forårsager symptomer, såsom:

  • Hævelse på begge ben.
  • Der er blod i urinen.
  • Der er protein i urinen.
  • Nedsat hyppighed af vandladning på grund af nedsat urinproduktion.
  • Nedsat niveau af hæmoglobin i blodet (anæmi).
  • Åndenød på grund af væskeophobning i lungerne.

Læs også: 3 træningstips til personer med hypertension

6. Metabolisk syndrom

Hypertension kan også udløse metabolisk syndrom. Dette syndrom er en gruppe af tilstande, der forstyrrer kroppens metaboliske processer. En samling af symptomer, der opstår på samme tid, nemlig:

  • Hypertension (højt blodtryk).
  • Hyperglykæmi (høje blodsukkerniveauer).
  • Hyperkolesterolæmi (højt kolesteroltal).
  • Fedme (overvægt).

7. Seksuel dysfunktion

Manglende evne til at få og opretholde en erektion (erektil dysfunktion) er en almindelig tilstand hos mænd over 50 år. Men mænd med forhøjet blodtryk er endnu mere tilbøjelige til at opleve erektil dysfunktion.

Det skyldes, at den begrænsede blodgennemstrømning på grund af højt blodtryk kan blokere blodet i at strømme til penis. Kvinder kan også opleve seksuel dysfunktion på grund af forhøjet blodtryk. Nedsat blodgennemstrømning til skeden kan forårsage nedsat seksuel lyst eller ophidselse, vaginal tørhed eller besvær med at nå orgasme.

Årsager og forebyggelse af forhøjet blodtryk

Baseret på årsagen består hypertension af 2 typer, nemlig:

Primær hypertension

Denne type hypertension opstår af medicinske årsager, som ikke kan fastslås. Normalt opstår primær hypertension, fordi den udløses af ikke-medicinske faktorer som:

  • Stress.
  • For meget eller for lidt aktivitet.
  • Usund livsstil.
  • Efterkommere.
  • Depression.
  • Overdreven tanke.
  • Træthed.

Sekundær hypertension

I modsætning til primær hypertension opstår sekundær hypertension på grund af påvirkningen af ​​åbenlyse medieforhold. For eksempel bivirkninger af lidelser i kroppens organer, såsom nyrer eller arterier.

Læs også: 4 vaner, der kan forårsage forhøjet blod

Den bedste måde at sænke blodtrykket på er med livsstilsændringer. Det er meget vigtigt for personer med forhøjet blodtryk altid at have regelmæssig kontrol hos lægen.

Du kan planlægge en lægeundersøgelse på hospitalet gennem ansøgningen . Lægen vil ordinere medicin til at sænke blodtrykket kaldet antihypertensiva.

Målet med behandlingen er at reducere blodtrykket til et normalt niveau. Læger kan også ordinere medicin, der er nemme at tage og har få bivirkninger.

Hvis blodtrykket kun kan kontrolleres med medicin, skal patienten tage medicin resten af ​​livet. Stop ikke med at tage din medicin uden at tale med din læge. Ellers er der risiko for at få slag eller øget hjerteanfald.



Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad skal man vide om forhøjet blodtryk
Familielæge. Tilgået i 2021. Højt blodtryk
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Højt blod trykfarer: Hypertensions virkninger på din krop