Blindtarmsbetændelse forårsaget af arvelige faktorer, virkelig?

, Jakarta - Mange mennesker tror, ​​at man skal være forsigtig med blindtarmsbetændelse, hvis man spiser for meget krydret mad. Men er dette den eneste faktor, der kan få en person til at opleve blindtarmsbetændelse? Er der en sammenhæng med blindtarmsbetændelse med arvelighed?

Bemærk venligst, blindtarmsbetændelse er en lidelse forårsaget af betændelse i blindtarmen. Fordøjelseskanalen er en fingerformet pose, der stikker ud fra tyktarmen i den nederste højre del af maven. En person, der lider af denne lidelse, kan føle smerte i navleområdet og dets omgivelser. Efterhånden som betændelsen bliver værre, kan smerten være meget alvorlig.

Læs også: Kend 2 komplikationer forårsaget af blindtarmsbetændelse

Arvelige faktorer øger risikoen for blindtarmsbetændelse

Blindtarmen er en del af kroppen, der ikke har nogen funktion, og dens fjernelse forårsager ingen ændringer i kroppen, især fordøjelsessystemet. Men mange mennesker spekulerer på, om denne lidelse kan være forårsaget af arvelighed eller en familiehistorie, der også tidligere har oplevet det?

Faktisk har denne lidelse en højere risiko, når din kernefamilie har oplevet det, så stigningen er ret betydelig. Næsten halvdelen af ​​risikoen for akut blindtarmsbetændelse, som man aldrig troede skyldtes arvelighed. Faktisk oplyses det, at den øgede risiko for blindtarmsbetændelse næsten er tredoblet på grund af familiens historie.

Alligevel kan alle stadig opleve forstyrrelser i fordøjelsessystemet, uanset om der er en familiehistorie med denne lidelse eller ej. Men hvis du har en kernefamilie, der lider af blindtarmsbetændelse, så er det en god idé at få tjekket dit helbred regelmæssigt.

Sørg for at være mere opmærksom på de symptomer, der kan følge af blindtarmsbetændelse, så du kommer i behandling med det samme. Hvis du har bekymringer vedrørende risikoen for blindtarmsbetændelse relateret til arvelighed, skal du diskutere det med din læge gennem ansøgningen .

Læs også: Ting, der kan øge risikoen for blindtarmsbetændelse

Sådan diagnosticeres blindtarmsbetændelse

Hvis lægen har mistanke om, at du har blindtarmsbetændelse, vil der blive foretaget en fysisk undersøgelse. Lægen vil tjekke for smerter i nederste højre side af maven og hævelse i det område. Efter resultaterne af den fysiske undersøgelse er afsluttet, kan lægen kontrollere for symptomer på lidelsen.

Følgende er almindelige kontroller for at bekræfte dette problem:

1. Blodtjek

Den måde at bekræfte symptomerne på infektion, der opstår, kan lægen lave en komplet blodtælling. Denne test udføres ved at indsamle en blodprøve og sende den til et laboratorium til analyse.

Denne lidelse kan forårsage bakterielle infektioner, men infektioner i urinvejene kan også forårsage symptomer, der ligner blindtarmsbetændelse.

2. Graviditetstjek

Kvinder, der har en graviditet uden for livmoderen, kan blive fejldiagnosticeret med blindtarmsbetændelse. Derfor laves en graviditetstest for at bestemme lidelsen, der forårsager det.

Lægen vil tage en urin- eller blodprøve til undersøgelse. Derudover tjekker med transvaginal ultralyd Det gøres også for at bestemme placeringen af ​​æggets befrugtning i kroppen.

3. Billedbehandlingsinspektion

Lægen kan også anbefale billeddiagnostiske undersøgelser af kroppen, såsom en abdominal røntgen, abdominal ultralyd, en computeriseret tomografiscanning eller CT-scanning og magnetisk resonansbilleddannelse (MRI). Dette er for at hjælpe læger med at bestemme blindtarmsbetændelse eller finde andre årsager til lidelser, der forårsager smerter i den nederste del af kroppen

mave.

Læs også: Disse er komplikationer forårsaget af blindtarmsbetændelse

Efter at have vidst, at blindtarmsbetændelse har en højere risiko for arvelige faktorer, bør alle være mere forsigtige med det. Sørg også for at undgå alle vaner, der kan gøre lidelsen mere tilbøjelig til at opstå. Gør det derfor til en vane at indtage nærende og sund mad hver dag.

Reference:
Find en Top Doc. Hentet 2020. Er arvelig blindtarmsbetændelse?
Healthline. Hentet 2020. Alt hvad du behøver at vide om blindtarmsbetændelse.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Blindtarmsbetændelse.