Kan Panu helbredes med diæt?

, Jakarta – En af de hudsygdomme, man skal være opmærksom på, er udseendet af tinea versicolor. Denne tilstand opstår på grund af en svampeinfektion, der forstyrrer hudens pigment. Senere infektioner forårsager, at lysere eller mørkere farvede pletter vises på hudens overflade. Pletterne vil normalt optræde langsomt, men med tiden vil de smelte sammen og danne større mærker eller pletter.

Panu, der vises på overfladen af ​​huden, er ikke en sygdom, der forårsager smerte. Denne sygdom er heller ikke smitsom. Trøske kan forekomme overalt på kroppen, men findes oftest på ryggen, brystet, overarmene, nakken og maven. Alle kan opleve denne sygdom, men den største risiko er hos teenagere. Selvom det ikke er smertefuldt, kan tinea versicolor forstyrre udseendet og reducere selvtilliden. Så hvordan behandler man tinea versicolor?

Læs også: Panu på ansigtet forstyrrer udseendet, her er hvordan du overvinder det

Overvind Panu med diæt

Panu kan forstyrre udseendet og få en person til at føle sig utilpas. Derfor vil der normalt blive gjort forskellige måder for at fjerne disse pletter. Generelt vil tinea versicolor på overfladen af ​​huden blive behandlet med svampedræbende terapi. Målet er at dræbe den svamp, der forårsager tinea versicolor, så pletterne på huden også forsvinder.

Antifungal terapi til behandling af tinea versicolor kan udføres ved brug af lotioner, cremer eller shampoo. Behandling af denne sygdom afhænger af sværhedsgraden og antallet af pletter, der vises på overfladen af ​​huden. Derudover kan dette ene hudproblem også håndteres ved at justere en sundere kost.

Panu-pletter kan angribe alle. Det mest oplagte symptom er udseendet af hvide eller mørke pletter på overfladen af ​​huden. Derudover kan pletter også være lyserøde, røde, brune eller brune. Pletter af tinea versicolor kan forekomme overalt, men findes oftest på ryggen, brystet, nakken eller overarmene. Denne tilstand får også huden til at føles tør, skællende eller kløende.

Læs også: Kend 4 vaner, der kan vokse Panu i kroppen

Panu vises på grund af udviklingen af ​​svampe på huden. Der er flere faktorer, der kan udløse skimmelvækst, hvoraf den ene udløses af et svagt immunsystem. Denne tilstand kan også opstå på grund af hormonelle ændringer eller ernæringsproblemer, nemlig ernæringsmangler. Panu-pletter findes også ofte, når en person oplever overdreven svedtendens, har en familiehistorie med samme sygdom og har fedtet hud.

Ud over behandling af lotioner eller cremer kan tinea versicolor også overvindes ved at justere kosten. Faktisk er der ingen specifik diæt for denne sygdom, men folk med tinea versicolor rådes til at spise sunde fødevarer, især dem, der kan hjælpe med at styrke immunsystemet. Husk, at en af ​​årsagerne til, at tinea versicolor kan forekomme, er en persons svage immunsystem.

Folk, der er tilbøjelige til at få tinea versicolor, rådes til at øge mængden af ​​forbrug af fødevarer, der indeholder masser af selen, zink, jern og vitamin A, B6 og E. Disse typer fødevarer kan faktisk hjælpe med at booste immunsystemet, så de er mindre tilbøjelige til infektioner. Derudover bør du undgå fødevarer, der kan få hudens olieproduktion til at stige, såsom fødevarer, der indeholder masser af sukker og raffinerede kulhydrater.

Læs også: Kend 4 Panu-medicin, der kan bruges derhjemme

Få mere at vide om tinea versicolor og hvordan du behandler det ved at spørge lægen i appen . Du kan kontakte en læge når som helst og hvor som helst via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Hentet 2019. Tinea Versicolor.
Lev stærkt. Hentet 2019. Mad du skal undgå, hvis du har Tinea Versicolor.