Hvad er mere farligt, Mioma eller Cyste?

, Jakarta – Mine damer, kender du til fibromer og cyster? Myomer og cyster er to typer godartede tumorer, der angriber de kvindelige reproduktive organer. Ofte betragtet som det samme, fibromer og cyster er to forskellige tilstande, der kræver forskellig behandling. Nå, genkend forskellen mellem disse to sygdomme, så du kan undgå de risici, der kan opstå.

Læs også: Lær Mioma i livmoderen og dens farer at kende

Den slående forskel mellem de to er formen og placeringen. Myomer dannes ved vækst af godartede celler i livmoderens muskelvæg. Mens ovariecyster er formet som væskefyldte sække, der udvikler sig i æggestokkene. Cyster kan vokse til venstre, højre eller begge æggestokke. Så hvad er mere farligt? Myom eller cyste? Dette er anmeldelsen.

Ved godt Miom

Rapportering fra MSD-manualen er fibromer eller fibromer godartede tumorer, der delvist består af muskelvæv. Myomer udvikles sjældent på livmoderhalsen, men hvis de har udviklet sig på livmoderhalsen, opstår de normalt i den større øvre del af livmoderen. Myomer, der vokser i størrelse, kan delvist blokere urinvejene eller kan rage (prolaps) ind i skeden.

Årsagen til fibromer i livmoderen kendes ikke. En række faktorer menes at udløse dannelsen af ​​fibromer, hvoraf den ene er hormonerne østrogen og progesteron og graviditet hos kvinder. Desværre er de fleste kvinder normalt ikke opmærksomme på væksten af ​​fibromer i livmoderen.

Læs også: Kend årsagerne til cyster hos unge kvinder

Årsagen er, at disse tumorer ofte ikke giver symptomer, før de bliver værre. Hvis det er gået ind i et alvorligt stadium, forårsager fibromer vaginal blødning, mavesmerter, bækkensmerter, hyppig vandladning og smerter, når man har sex med en partner.

Når tumoren er begyndt at vise symptomer, betyder det, at myom kommer ind i et mere alvorligt niveau. Kirurgiske fjernelsesprocedurer skal udføres for at behandle fibromer i livmoderen.

Ved godt Cyste

I modsætning til fibromer er cyster tilstande, når en pose fyldt med væske, luft eller andre fremmede stoffer sætter sig fast på et nærliggende organ. Lancering fra WebMD, cyster er godartede eller ikke-cancerøse tumorer, så de er ikke farlige. Som med fibromer forårsager udseendet af cyster ikke symptomer. Som et resultat ignoreres cysten og får lov til at vokse sig større, hvilket gør tilstanden værre.

Cyster kan udvikle sig overalt, men disse tumorer findes oftest i livmoderen. Dette gør det så svært for mange kvinder at skelne mellem fibromer og cyster. Hvis du vil vide mere tydeligt om forskellen på de to, kan du spørge lægen direkte via . Gennem applikationen kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst. Mere praktisk, ikke?

Læs også: Kan ovariecyster forekomme hos teenagere?

Hvad er forskellen, og hvad er mere farligt?

Ikke få kvinder, der fejlagtigt tror, ​​at fibromer og cyster er den samme tilstand. Faktisk er disse to forhold klart forskellige, når de ses fra indholdet. Som forklaret ovenfor, er cyster væske, der akkumuleres, mens myomer opstår på grund af celler, der fortsætter med at vokse for at blive en del af det voksende kød.

Selvom cyster ofte kaldes harmløse, men det betyder ikke, at denne sygdom kan undervurderes. Årsagen er, at ovariecyster bliver større og værre, hvilket forårsager forskellige forstyrrende symptomer. Startende fra smerter i bækkenet, blokeret menstruation, oppustethed i maven og hyppigere vandladning.

Den nøjagtige årsag til cyster kendes ikke, men arvelighed og blokeringer i kanalerne eller udstrømning af væsker siges at spille en rolle i udviklingen af ​​ovariecyster.

Husk, at når der er flere symptomer, der indikerer fibromer eller cyster, skal du straks konsultere en læge for at forhindre forskellige komplikationer, der opstår.

Reference:
MSD manualer. Tilgået 2019. Cervikale myomer.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2019. Alt hvad du behøver at vide om ovariecyster.
WebMD. Tilgået i 2019. Hvad er myomer?.