Ingen grund til panik, her er, hvordan du håndterer udflåd fra skeden

, Jakarta - At pleje vitale områder er en vigtig ting at gøre. Årsagen er, at området let bliver angrebet af mange forstyrrelser. Abnormiteter, der almindeligvis angriber det kvindelige område, er forårsaget af bakterier. En af de lidelser, der ofte angriber kvinder, er udflåd fra skeden.

Vaginalt udflåd er en meget normal ting, der sker for enhver kvinde. Væsken, der kommer ud af denne vitale del, bærer døde celler og bakterier, der er skadelige for skeden. Derfor er forebyggelse af dette meget vigtigt at gøre. Sådan håndterer du vaginalt udflåd, der kan gøres!

Læs også: Kend 6 tegn på unormal leukorré

Hvordan man forebygger udflåd fra skeden

Vaginalt udflåd er normalt for en kvinde. Dette er en sund måde for kroppen at fjerne væsker og døde celler fra det reproduktive system. Når der opstår vaginalt udflåd, vil skeden frigive et klart eller hvidt udflåd. Selvom vaginalt udflåd er almindeligt, kan denne tilstand også være et symptom på en mere alvorlig lidelse.

Vaginalt udflåd er normalt for en kvinde, der stadig har menstruation. På grund af hormonelle ændringer i kroppen vil gravide desuden lettere opleve udflåd fra skeden. Kvinder vil holde op med at have vaginalt udflåd, når de kommer i overgangsalderen.

Vaginalt udflåd er måske ikke et tegn på noget. Men hvis farven, lugten eller teksturen, der kommer ud, er anderledes end normalt, er det en god idé straks at tjekke med din læge. Du kan bestille tid hos en læge på sygehuset gennem ansøgningen , du ved!

For at lidelsen ikke bliver værre, kan du gøre flere måder at overvinde den på. Dette gøres for at din kvindelige del forbliver sund. Derudover afhænger hvordan man håndterer denne lidelse af årsagen. Her er nogle måder at håndtere vaginalt udflåd, som du kan gøre:

  • Hold skeden ren ved altid at vaske den regelmæssigt med mild sæbe og varmt vand.

  • Brug aldrig duftende sæber og sprayprodukter på det feminine område.

  • Rengør altid skeden forfra og bagfra efter vandladning. Dette er for at forhindre, at bakterier kommer ind i skeden og forårsager infektion.

  • Undgå tøj, der er for stramt, så skeden stadig kan ånde.

Læs også: Dette er karakteristisk for normalt vaginalt udflåd

Hvis metoden til at håndtere udflåd fra skeden ikke er effektiv, bør du straks konsultere en læge. Generelt vil læger give lægemiddelbehandling for at overvinde usædvanligt udflåd fra skeden. Her er nogle lægemidler, som din læge kan ordinere:

  • Anti-svampemedicin: Din læge kan give dig medicin til behandling af en gærinfektion, der forårsager vaginalt udflåd, såsom clotrimazol og miconazol. Lægemidlet kan påføres skeden ved at påføre cremen.

  • Antibiotika: Dette lægemiddel vil blive givet, hvis årsagen til vaginalt udflåd på kroppen er bakterier. Lægemidler såsom clindamycin kan være nyttige til behandling af den bakterielle lidelse, der forårsager dette. Disse antibiotika kan være i form af piller eller topiske cremer.

  • Antiparasitisk medicin: Du kan også få medicin til behandling af parasitter i skedeområdet. Dette gøres ved at tage metronidazol eller tinidazol. Efter at være blevet indtaget regelmæssigt, vil parasitterne i kroppen dø.

Læs også: Symptomer på farlig leukorré

Du kan få mere at vide om denne sygdom ved at spørge lægen fra . Du kan også købe medicin igennem . Uden besværet med at stå i kø, vil din ordre blive leveret til din destination inden for en time. Så hvad venter du på? Hent Ansøgning lige nu!

Reference:
Everyday Health.Adgang i 2019.Hvad er vaginalt udflåd?
WebMd. Tilgået 2019. Vaginalt udflåd: Hvad er unormalt?