Cantengan Helbreder aldrig, hvad er årsagen?

, Jakarta - Indgroet tåneglelidelse, eller i medicinske termer kendt som paronychia, er en tilstand med betændelse i neglen og vævet omkring neglen. I nogle tilfælde kan en person have prøvet mange måder at slippe af med denne lidelse, men det er stadig svært. Hvad er grunden til, at dette kan ske? Her er den fulde forklaring!

Årsager til, at indgroede tånegle ikke heler

Først og fremmest skal du vide alt, hvad der kan være årsagen til indgroede tånegl. Denne lidelse, kendt som paronychia, kan være forårsaget af forskellige ting, såsom en svampeinfektion eller infektion i neglen, som følge af traumer til neglen og dens omgivelser. Denne tilstand kan også være forårsaget af et unormalt mønster af neglevækst indad, hvilket gør, at neglen altid bliver skadet.

Normalt er indgroede tånegle kendetegnet ved hævelse, rødme og smerter i fingerspidsernes hjørner på grund af væksten af ​​den side af neglen, der rager indad, hvilket skader huden. Indgroede tånegle opleves normalt på storetåen, især hos personer, der har buede eller tykke negle. Indgroede tånegle kan også forekomme på den ene fod eller endda på begge fødder.

Læs også: Hvorfor storetåen kan være indgroet

Selvom indgroede tånegle kan kureres, er denne tilstand i risiko for tilbagefald og forsvinder måske ikke engang. Indgroede tånegle kan også forårsage komplikationer, hvis de ikke behandles ordentligt. Kombinationen af ​​indgroede tånegle kan være alvorlig, især hos mennesker, der har diabetes eller blodkarsygdomme.

Smerter under en indgroet tånegl kan opstå på grund af traumer til neglen, der ikke heler, normalt på grund af følgende:

  • Skær negle forkert. Hvis fingerneglen klippes for kort, trænger den ind til kanten af ​​neglen, det kan få tåens hud til at vokse unormalt og trænge ind i huden.
  • Negleform. Neglenes viftelignende form gør det nemmere for neglene at punktere huden.
  • Svedige fødder. Sved på tæernes hud kan medføre, at neglene bliver bløde og let beskadiges, så de stikker ind i huden.
  • Fodskade. At lide en skade på foden, for eksempel ved utilsigtet at snuble eller sparke en hård genstand, kan forårsage skade på neglen eller få neglen til at klæbe til huden.
  • Brug sko eller sokker, der er stramme og smalle. Stramme sokker og sko vil lægge pres på tåneglene, så de kan trænge ind i huden.
  • Holder ikke fødderne rene
  • Derudover er andre årsager til vanskeligheder ved behandling af indgroede tånegle forårsaget af genetiske eller medicinske tilstande. For eksempel kan en person med diabetes og nerveskader forårsage kredsløbsproblemer og langsom heling. Derudover er en person med et immunsystemproblem også mere udsat for at udvikle en infektion på grund af en indgroet tånegl.

Læs også: Sådan overvindes indgroede negle

Hvis du oplever en indgroet tånegl, er det bedst at konsultere en læge med det samme. Pointen er at fastslå årsagen til den indgroede tånegl og få passende terapi for årsagen til den indgroede tånegl, som allerede er vandig og stivner. Dette skal også gøres for at forhindre komplikationer, der kan være farlige.

Hvis den indgroede tånegl er forårsaget af en infektion, så giv antibiotika eller svampedræbende midler. Men hvis infektionen er alvorlig, overveje at få fjernet neglen. Hvis årsagen til den indgroede tånegl er traumer eller en unormal indadtilvækst af neglen, kan du udføre en negleudtrækningsproces for at løse klagen.

Du skal vide, at denne lidelse, også kendt som paronychia, kan opstå akut eller kronisk. Akut paronychia opstår på grund af traumer eller overdreven manipulation af negleområdet og dets omgivelser, såsom neglebidning, forkert manicurebehandling, brug af kunstige negle eller klipning af negle for dybt.

Mens kronisk paronychia, er en tilstand, der opstår i 6 uger eller mere og ofte opstår efter udsættelse for vand eller et fugtigt miljø. Nogle gange forekommer dette også hos dem, der har sygdomme som diabetes, fedme, hyperhidrose (hænder, der er for svedige), et dårligt immunsystem, hormonforstyrrelser og tager medicin, der undertrykker immunsystemet.

Læs også: Cantengan Lad det ikke gå ubetjent

For at forhindre indgroede tånegle kan du tage en række trin, som omfatter:

  • Rengør neglene og det omkringliggende område med varmt vand og sæbe.
  • Lav en kompres på den indgroede tånegl med varmt vand.
  • Prøv at bruge en vatpind for at holde huden væk fra neglen.
  • Brug ikke sko, der er for smalle.
  • Klip ikke dine negle for korte.

Det er nogle af de ting, der kan forårsage, at indgroede tånegle ikke heler. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på denne sygdom regelmæssigt og beregne, hvor længe lidelsen har opstået. Hvis det føles som om, der er gået mere end et par uger, så tjek straks den indgroede tånegl for at få øjeblikkelig handling.

Hvis du ønsker at tjekke tilstanden af ​​den indgroede tånegl, kan du bestille en undersøgelse gennem ansøgningen . Kun med Hent Ansøgning , kan du direkte booking tjek op på det hospital, der er tættest på dit område, og juster den eksisterende tidsplan. Nyd bekvemmeligheden nu.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad er de bedste måder at klippe en indgroet tånegl på?
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Indgroede tånegle.