Har du brug for at vide, genkende egenskaberne ved HIV og AIDS hos kvinder

Jakarta - HIV er en type sygdom, der er ret farlig. Denne sygdom er forårsaget af HIV-virus, som kan forårsage skade på immunsystemet ved at ødelægge hvide blodlegemer i kroppen. HIV, der ikke behandles ordentligt, kan øge risikoen for mere alvorlige helbredsproblemer, såsom AIDS.

Læs også : 2 fakta om gravide kvinder med hiv og aids, der skal forstås

Ikke kun hos mænd, kvinder kan faktisk også opleve hiv/aids. Selvom symptomerne for mennesker med hiv/aids generelt er ens, både mænd og kvinder, er der nogle symptomer på hiv/aids, som er forskellige for kvinder. For det, se karakteristikaene for HIV og AIDS hos kvinder i denne artikel!

Disse er kendetegnene for HIV og AIDS hos kvinder

HIV og AIDS er relaterede sygdomme, men de er ikke de samme. AIDS er en tilstand forårsaget af HIV ( Humant immundefektvirus ) som kommer ind i kroppen og ødelægger CD4-celler. Disse celler er en del af de hvide blodlegemer, der fungerer til at bekæmpe infektion. Jo lavere antallet af CD4-celler i kroppen er, jo svagere vil en persons immunsystem være.

HIV og AIDS er sygdomme, der overføres gennem blod, sæd eller vaginale væsker. Faktisk anses denne virus også for at blive overført gennem modermælk hos nyfødte babyer. Overførselsprocessen varierer også. Startende fra seksuelle aktiviteter, til at bruge en sprøjte sammen med den syge.

Faktisk kan overførsel hos kvinder, der har HIV og AIDS, ske til babyer, gennem fødslen til amning. Til det er det meget vigtigt for en kvinde at kende de tidlige symptomer, der opstår på grund af HIV og AIDS.

1. Der opstår influenzalignende symptomer

Selvom denne tilstand generelt sjældent forårsager symptomer, er der nogle kvinder med HIV, der mærker forekomsten af ​​influenzasymptomer i begyndelsen af ​​sygdommen. Der er flere tilstande, som ikke bør ignoreres, såsom feber, hovedpine, træthed, hævede lymfeknuder, indtil der opstår udslæt på huden. Normalt kan denne tilstand komme sig midlertidigt. Derefter vil yderligere symptomer opleves igen med forskellige tidspunkter.

2. Oplever tilbagevendende vaginale infektioner

HIV-sygdom, som kvinder oplever, gør det faktisk svært for kroppen at kontrollere eller overvinde de bakterier, der kan forårsage infektion. Denne tilstand gør kvinder mere modtagelige for vaginale gærinfektioner. Generelt vil vaginale gærinfektioner opleves gentagne gange af kvinder med HIV.

Der er flere symptomer, man skal være opmærksom på i forbindelse med denne tilstand. Startende fra fornemmelsen i skeden og vulvaen, smerter under samleje og udflåd fra skeden. Besøg det nærmeste hospital og lav en undersøgelse af din helbredstilstand, hvis du har gentagne vaginale gærinfektioner. Kom nu, Hent nu for at bestille tid på det valgte hospital uden at stå i kø!

Læs også : 3 symptomer på hiv og aids hos mænd, du behøver at kende

3. Menstruationscyklusændringer

Kvinder, der lever med hiv, er generelt mere tilbøjelige til at opleve forstyrrelser i deres menstruationscyklus, såsom amenoré og oligomenoré, end kvinder, der ikke har hiv. Denne tilstand vil lettere opleves af kvinder, når antallet af CD4-celler i kroppen falder.

4. Kronisk bækkensmerter

Med overførsel, der næsten ligner seksuelt overførte sygdomme, vil kvinder med HIV også være mere modtagelige for eksponering for bakterier, såsom klamydia og gonoré. Dette medfører, at kvinder, der lever med HIV, vil opleve kronisk bækkenbetændelse og forårsage bækkensmerter.

5. Fertilitetsforstyrrelser

Kroniske bækkensmerter forårsaget af bækkenbetændelse kan faktisk udløse en række andre tilstande hos kvinder. En af dem er fertilitetsproblemer. HIV-virussen kan undertrykke immunsystemet, så behandling af kroniske bækkensmerter eller bækkenbetændelse måske ikke er optimal. På den måde vil kvinder med hiv være sårbare over for fertilitetsproblemer.

6. Tidlig overgangsalder

Tidlig overgangsalder er defineret som overgangsalder, der indtræffer før 40 års alderen. Kvinder med hiv er mere tilbøjelige til at opleve tidlig overgangsalder, når denne sygdom er ledsaget af en ugunstig livsstil, såsom rygning, manglende fysisk aktivitet og lavt CD4-celletal.

Det er nogle tegn på hiv hos kvinder, man skal passe på. Symptomer eller tidlige tegn på HIV vil normalt vise sig efter 1-2 måneder, en person er smittet. På nuværende tidspunkt er folk med hiv normalt ikke klar over, at de er smittet.

Læs også : Kend de tidlige tegn på HIV-transmission uden særlige symptomer

Mere alvorlige symptomer vil blive oplevet, når man går ind i det fremskredne stadium. Generelt vil det fremskredne stadium kunne mærkes omkring 8-10 år efter, at virussen trænger ind i kroppen. Gør nogle måder, der kan forhindre dig i denne sygdom. Begynd at praktisere sikker sex, undgå at dele nåle.

Hvis du har familie eller nære slægtninge med hiv-sygdomme, bør du støtte dem, mens de er i behandling og pleje. Sørg for, at deres mentale helbredstilstand vedligeholdes ordentligt. Derudover inviter mennesker med hiv til altid at gennemføre en sund livsstil og kost, så deres helbred altid er i god stand.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. HIV og kvinder: 9 almindelige symptomer.
Healthline. Besøgt 2021. En omfattende vejledning til HIV og AIDS.
Medline Plus. Tilgået i 2021. HIV/AIDS hos kvinder.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad er symptomerne på hiv hos kvinder.
Meget godt helbred. Tilgået i 2021. Tegn og symptomer på HIV hos kvinder.