7 Karakteristika for intelligente børn ifølge psykologer

, Jakarta - Hvert barn bliver født og vokser med deres egne talenter og privilegier. Et barns intelligensniveau kan ikke kun måles ved dets akademiske præstationer i skolen alene. Ifølge forskellige psykologiske teorier er der nogle karakteristika ved intelligente børn, der kan ses, selv før han træder ind i skolens verden. Hvad er du?

1. Skriv og læs tidligt

Et af kendetegnene ved børn, der har intelligens over gennemsnittet, er deres evne til at kunne skrive og læse tidligt, selv før de tager formel uddannelse i skolen. Når han så er startet i skole, vil intelligente børn have en tendens til at kunne lide bøger, der er et trin over at læse bøger for børn på hans alder. Årsagen er enkel, fordi intelligente børn som regel har et ønske om at lære mange ting, herunder at lære komplekse ting og er generelt kun lært af børn, der er over dem.

2. Meget aktiv

De fleste intelligente børn kan ikke blive stille, som aktiviteter, der involverer meget fysisk aktivitet og udfordrende. De vil altid lede efter aktiviteter at lave i stedet for at sidde stille. Men 'aktiv' her er forskellig fra 'hyperaktivitet'. Børn, der er klassificeret som hyperaktive, har tendens til at være utålmodige, aggressive og svære at fokusere. I mellemtiden vil børn, der er aktive, fordi de er intelligente, have et godt fokus på opmærksomhed og er mere tålmodige.

Ikke kun fysisk aktive, intelligente børn vil også være aktive i at skændes og stille spørgsmål. De vil aktivt udtrykke meninger, dele det oplevede og stille spørgsmålstegn ved alt omkring dem. Dette skyldes, at intelligente børn har en tendens til at have en høj følelse af nysgerrighed.

3. Har et højt fokusniveau og er ikke let at distrahere

Et af kendetegnene ved intelligente børn er, at de har et højt niveau af fokus og koncentration, når de laver noget. De bliver normalt heller ikke let distraheret af andre ting, når de er fokuserede, og er i stand til at koncentrere sig intenst i lange perioder.

4. I stand til at opbevare information i hukommelsen

Har du nogensinde hørt om udtrykket 'i højre øre, ud i venstre øre'? Intelligente børn har ikke sådanne egenskaber. De har normalt en ret stærk hukommelse og er i stand til at beholde den information, de modtager, i hukommelsen.

For eksempel data Landsforeningen af ​​Begavede Børn (NAGC) sagde, engang var der et 6-årigt barn, der gik på rummuseet. Da han vendte tilbage derfra, var drengen i stand til med stor nøjagtighed at beskrive den rumraket, han så på museet.

5. Kan lide at være opmærksom på detaljer

Sammenlignet med almindelige børn vil intelligente børn være interesserede i detaljer. De har en tendens til at se på tingene i detaljer og lægge mærke til, hvad andre mennesker ofte overser. Med denne natur vil intelligente børn normalt være interesserede i at lære, hvordan et værktøj fungerer, specifikt og så detaljeret som muligt.

6. Har et kunstnerisk talent

Et barn kan også kategoriseres som et intelligent barn, når det har balance mellem højre og venstre hjerne. Det vil sige, at et barn, der er i stand til at tegne, synge og lave musik godt, er en af ​​de egenskaber, han har høj intelligens.

7. Rig på ordforråd

Intelligente børn har generelt gode verbale færdigheder og kan ses på det store ordforråd, de har sammenlignet med andre børn. De er i stand til at formidle noget i hele sætninger og bruge svært ordforråd på passende vis.

For eksempel plejede et barn at sige, 'der er en kat'. Mens et smart barn vil sige, 'der er en kat på verandaen, der kigger ind i huset'.

Karakteristikaene ved intelligente børn diskuteret ovenfor er kun som en reference, ikke et bestemt benchmark. For som sagt i begyndelsen skal hvert barn have deres egen intelligens og specialiteter. Forældre er ansvarlige for at finde og udforske det.

Har du brug for rådgivning fra læge eller psykolog vedrørende forældreskab, kan du også kontakte lægen på , via funktioner Snak eller Stemme / Videoopkald . Så glem det ikke Hent Ansøgning i App Store eller Google Play Store, ja!

Læs også:

  • Tjek 5 nemme måder at gøre børn kloge på fra barndommen
  • Dette er grunden til at spise fisk gør børn smarte
  • 3 måder at skabe et sundt miljø for smarte børn