Årsager til, at sene børn får deres første menstruation

, Jakarta – Ved du, hvornår piger siges at gå gennem puberteten? Der er forskellige tegn, som mødre kan se, hvoraf et er gennem den første menstruation hos piger. Ifølge den indonesiske børnelægeforening (IDAI) begynder puberteten hos unge piger med vækst af brysterne, efterfulgt af vækst af kønsbehåring (kønsbehåring) og ender med menstruation.

Så den første menstruation hos piger indikerer, at puberteten nærmer sig sin afslutning. Stadierne af puberteten skal forløbe sekventielt. Ifølge IDAI vil menstruation ikke forekomme, hvis der ikke er brystvækst.

Nå, første periode ( menarche ) forekommer på et fremskredent stadium af puberteten og varierer meget mellem individer. Den gennemsnitlige første menstruation indtræffer i alderen 10,5-15,5 år. Forekomsten af ​​menstruation indikerer, at barnets højdestigning nærmer sig slutningen.

Spørgsmålet er, hvad årsagen er, når en piges første menstruation ikke kommer?

Læs også: Hvorfor motion er godt at lave under menstruation

Første menstruation kommer sent, hvordan kommer det?

Menarche anses for sent, hvis barnet er 16 år gammelt, har vokset bryster, armhulehår og kønsbehåring, men ikke har haft menstruation. Men hvis barnet i en alder af 14 år ikke har haft menstruation og ikke har fået bryster, armhulehår og kønsbehåring, så siges den første menstruation også at være forsinket. Så hvad er årsagen til, at den første menstruation ikke kommer?

1. Lav vægt

Forsinkelsen af ​​den første menstruation kan også skyldes lav kropsvægt. Menstruation er tæt forbundet med hormoner. Når kropsvægten er under normalen, kan hormonniveauet blive påvirket, og dermed forhindre barnet i at få sin første menstruation. Hvis barnets vægt er 10 procent mindre end idealvægten justeret for højden, vil hormonpræstationen falde. Som et resultat blev menstruationscyklussen afbrudt.

2. Overvægtig

Som ved lav kropsvægt kan overvægt også udløse en forsinkelse i den første menstruation. For at få en normal menstruationscyklus har kroppen også brug for et normalt fedtniveau. Mangel eller overvægt kan føre til en sen menstruationstilstand.

Læs også: Påvirkning af menstruation under 10 år

3. Familie menstruationshistorie

Familiens menstruationshistorie kan også være et mål for, om en piges første menstruation er forsinket eller ej. Hvis moderen oplever en sen første menstruation, så er det ikke umuligt for hendes barn at opleve det samme.

Hvis det ikke sker for moderen, så prøv at se, om det sker for andre familiemedlemmer? Hvad med hans søster eller søster? Menstruationshistorie i familien kan normalt gentages, selvom den ikke er direkte relateret.

4. Under Behandling

Nogle lægemidler kan påvirke ankomsten af ​​menstruation, især lægemidler til behandling af kræft, forhøjet blodtryk, allergier og depression. Hvis dit barn tager et af disse lægemidler, vil lægen normalt fortælle dig om bivirkningerne, herunder forsinket menstruation. Derudover kan urteingredienser såsom urter også påvirke det.

5. Overdreven stress

Forsinkelsen af ​​den første menstruation hos piger kan også være forårsaget af psykisk stress. Ifølge eksperter kan stress forårsage forsinkelser i den første menstruation. Tag ikke fejl, stress er ikke kun monopoliseret af voksne eller kontoransatte. Hos børn kan lektier (PR), familieproblemer eller stridigheder med venner udløse stress.

6. Problemer med kropsorganer

Abnormiteter i de intime organer kan også udløse forsinkelsen i den første menstruation. Kald det abnormiteter eller problemer i skeden, æggestokkene, æggelederne eller livmoderen. Selvom det er meget sjældent, men hvis barnet har abnormiteter i dette område, så er det sandsynligt, at han vil opleve en forsinkelse i sin første menstruation.

Læs også: 7 tegn på unormal menstruation, du skal passe på

7. Overdreven motion

Motion sparer et utal af sundhedsmæssige fordele. Men overdreven motion er en anden historie. Denne tilstand kan udløse forskellige helbredsproblemer, hvoraf en er forsinkelsen i den første menstruation hos piger.

Overdreven træningsintensitet kan reducere fedt og kalorier, som kroppen har brug for. Nå, denne tilstand kan udløse fertilitetshormoner, der fører til forsinkelsen af ​​den første menstruation.

Vil du vide mere om den første menstruation hos piger? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Du kan også tjekke med det sygehus, du vælger. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet.

Reference:
Teenagers sundhed. Tilgået 2021. Jeg er 14 og jeg har endnu ikke min menstruation. Er dette normalt?
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Amenoré
WebMD. Tilgået i 2021. Hvorfor ingen menstruation efter 15 år?
IDAI. Adgang i 2021. Ungdomsvækst og udvikling, som forældre har brug for at kende
IDAI. Tilgået i 2021. Hvornår kaldes et barn pubertet?