Behov for at vide, forskellige kattelyde og deres betydning

, Jakarta – Ligesom mennesker laver katte også ofte lyde for at formidle noget, de ønsker, det er bare, at mennesker ikke forstår, hvad det betyder. Der er mange typer af kattelyde, der kan frembringes, såsom mjav, spinden, knurren, til hvæsende. Det er kendt, at katte har 60 typer lyde med forskellige intensiteter, og selvfølgelig er betydningerne ikke de samme. For at finde ud af, hvad det betyder, skal du læse følgende anmeldelse!

Forskellige betydninger af produceret kattelyde

Mange katteejere tror, ​​at når en kat miaver, spinder eller endda knurrer, betyder det ikke noget. Faktisk forsøger dit kæledyr at kommunikere alt, hvad det føler. Men hvis du lytter godt efter, er det muligt, at du med tiden vil kunne forstå, hvad han vil. Det kan selvfølgelig gøre det lettere i fremtiden.

Læs også: Katte bliver ved med at mjave, hvilke tegn?

Lyden en kat laver kan afhænge af situationen og det faktum, at disse dyr kan tale meget forskelligt. Nogle lyde kan være et tegn på tilfredshed og glæde, mens andre kan være relateret til bekymring, frygt eller vrede. Derfor skal du kende alle betydningerne af de lyde, der produceres af katte. Her er forklaringen:

1. Mjav

Mjav, eller "miav", er den mest almindelige lyd, som katte laver. Hos voksne katte bruges disse lyde næsten udelukkende til at kommunikere med mennesker, ikke med andre katte. Dette forekommer normalt kun hos huskatte. Katte miaver, når de vil have noget, opmærksomhed, mad eller til et rum, når de ikke kan åbne det. Nogle gange betyder miav også at hilse, når du kommer hjem.

Nogle gange kan denne kats stemme signalere ensomhed eller smerte. Ældre katte miaver ofte på grund af føleforstyrrelser eller angst for ikke at være så adrætte, som de plejede at være. Hyppigheden af ​​at miave kan også have forskellige betydninger, ligesom et hurtigt miav kan betyde hej eller vær opmærksom på mig. Hvis hans stemme er længere og mere trist, kan han være bekymret eller gøre indsigelse mod noget. Når en kat miaver non-stop, kan den være syg eller såret.

Læs også: Ins og outs af kattens kropssprog, du har brug for at kende

2. Snorken

En kats spinden kan skabe en behagelig følelse, der gør humøret glad. Denne lyd, der normalt kommer ud, når katten rede i skødet, er en sikker måde at fremkalde denne spinden på. En kats spinden kan dog også betyde, at den af ​​en eller anden grund føler sig rastløs. Nøglen, der kendetegner, om en kat er glad eller ophidset, er dens kropsholdning, hvis den er anspændt, er det et dårligt tegn.

Hvis du vil vide mere om kattelyde og deres betydning, kan dyrlægen fra klar til at give en ordentlig forklaring. Kun med Hent Ansøgning , kan du interagere direkte med medicinske eksperter med funktioner Snak eller Stemme/videoopkald. Tøv ikke længere, download straks applikationen på smartphone du!

3. Hvæsende

Hvæsen er ofte forbundet med kattens lyd, når den føler sig truet og er klar til at kæmpe, hvis det er nødvendigt. Det er rigtigt, især når dette sker med ændringer i en kats kropssprog, inklusive en buet ryg, strittende hår, en trækning i hale og hugtænder klar til at angribe. Når din kat oplever dette, så prøv at holde dig væk og se efter noget, der får katten til at føle sig truet for at vende tilbage til det normale.

Læs også: Sovende kat snorken, pas på åndedrætsbesvær

Det er nogle kattelyde, som du skal kende og deres betydninger, især for katteejere. Ved at vide dette, er det håbet, at du bedre vil forstå, hvordan dit kæledyr har det. Jo oftere du er opmærksom på kattens adfærd, jo mere vil du vide, hvad han vil have.

Reference:
Moderne maling. Hentet 2021. 12 lyde, som katte laver, og hvad de mener.
Trækrammere. Hentet i 2021. Cat Sounds and What They Mean.