Disse 12 faktorer øger risikoen for diabetes mellitus

, Jakarta - Du skal være bekendt med en sygdom kaldet diabetes mellitus (DM) eller det der ofte kaldes diabetes. DM er en kronisk sygdom karakteriseret ved forhøjede blodsukkerniveauer (glukose) til over det normale.

Normalt bliver den mad, vi spiser, forarbejdet af kroppen til glukose og brugt som energi. Det hormon, der hjælper glukose med at blive absorberet af kroppens celler, er insulin. Dette hormon produceres af bugspytkirtlen.

Men hos mennesker med diabetes producerer kroppen ikke nok insulin, eller insulinen virker ikke, som den skal. Denne tilstand forårsager en stigning i blodsukkerniveauet.

Diabetes mellitus er en alvorlig sygdom, som ikke bør undervurderes, fordi den kan forårsage dødelige helbredskomplikationer, såsom hjertesygdomme, nyresvigt, blindhed, amputation og endda død. Men DM er faktisk en sygdom, der kan forebygges. En måde er at kende risikofaktorerne for diabetes mellitus her.

Typer af diabetes mellitus

Generelt kan diabetes mellitus opdeles i to typer, nemlig type 1 og type 2 diabetes.

Type 1 diabetes opstår på grund af en autoimmun tilstand, hvor patientens eget immunsystem angriber og ødelægger de insulinproducerende bugspytkirtelceller. Dette får blodsukkerniveauet til at stige og udløser derved skader på kroppens organer. Det vides stadig ikke, hvad der forårsager denne autoimmune tilstand. Den stærkeste mistanke skyldes dog de genetiske faktorer, som den syge besidder og koblet med miljømæssige faktorer.

Type 2-diabetes er den mest almindelige type diabetes. Diabetes skyldes, at kroppens celler er mindre følsomme over for insulin, så den producerede insulin ikke kan bruges korrekt (kroppens celleresistens over for insulin). De fleste mennesker med diabetes i verden har type 2-diabetes.

Læs også: Type 1 og 2 diabetes, hvad er mere farligt?

Ud over disse to typer diabetes findes der også en særlig type diabetes hos gravide, der kaldes svangerskabsdiabetes. Diabetes under graviditeten skyldes hormonforandringer, så blodsukkeret vil normalt vende tilbage til det normale, efter den gravide har født.

Diabetes mellitus risikofaktorer

Nå, hver type diabetes mellitus har forskellige risikofaktorer. Følgende er risikofaktorer for type 1-diabetes:

  1. Har et familiemedlem med type 1-diabetes

  2. Fik en virusinfektion

  3. Hvide mennesker menes at have større risiko for at udvikle type 1-diabetes end andre racer

  4. At rejse til områder langt fra ækvator (ækvator)

  5. Alder. Selvom type 1-diabetes kan forekomme i alle aldre, opleves denne sygdom for det meste af børn i alderen 4-7 år og 10-14 år.

Læs også: Forhindr blodsukkeret i at stige ved at kende 5 forbud for personer med diabetes

Mens risikofaktorerne for type 2 diabetes mellitus er som følger:

  1. At være fed eller overvægtig.

  2. Har en familiehistorie med type 2-diabetes.

  3. Mindre aktiv. Fysisk aktivitet kan hjælpe en person med at kontrollere vægten, forbrænde glukose til energi og gøre kroppens celler mere følsomme over for insulin. Det er derfor, personer, der er mindre fysisk aktive, er mere tilbøjelige til at udvikle type 2-diabetes.

  4. Alder. Risikoen for at udvikle type 2-diabetes stiger med alderen.

  5. Har forhøjet blodtryk eller hypertension.

  6. Har unormale kolesterol- og triglyceridniveauer. Folk, der har godt kolesterol eller HDL ( højdensitetslipoprotein ), der har lave, men høje triglyceridniveauer, er mere udsatte for at udvikle type 2-diabetes.

  7. Har polycystisk ovariesyndrom (PCOS). Især hos kvinder, at have en historie med PCOS sætter en kvinde i høj risiko for at udvikle type 2-diabetes.

Hvorimod hos gravide kvinder er risikoen for at udvikle svangerskabsdiabetes større, hvis moderen har type 2-diabetes.

Nå, det er risikofaktorerne for diabetes mellitus efter type. Hvis du har disse risikofaktorer, skal du straks starte indsatsen for at forhindre diabetes mellitus ved at kontrollere dit blodsukkerniveau regelmæssigt, have en sund kost, motionere regelmæssigt, holde op med at ryge og kontrollere underliggende sygdomme, såsom hypertension, kolesterol og PCOS.

Læs også: Kend sundhedstjek for diabetikere

For at kontrollere blodsukkerniveauet kan du bruge applikationen , du ved. Metoden er meget praktisk, bare vælg funktionerne Service Lab og laboratoriepersonalet vil komme til dit hus for at tjekke dit helbred. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.