Disse er fordelene ved grønne bønner for sundheden

, Jakarta - Grøn bønnegrød er en af ​​de morgenmadsmenuer, der kan være mange menneskers favorit. Ikke kun lækre, grønne bønner er kendt for at have en hel del sundhedsmæssige fordele, som er en skam at gå glip af. Grønne bønner kan bruges som en række andre typer menuer, såsom fyld af bakpia, dumplings, mokka og andre.

Grønne bønner er en af ​​de sundeste typer bønner og er meget nemme at få. Fordelene ved grønne bønner opnås fra de forskellige næringsindhold i dem, såsom protein, kulhydrater, fibre, vitaminer, mineraler, folinsyre, calcium til jern. Kom nu, overvej følgende fordele ved grønne bønner:

Læs også: Smag grønne bønnegrød, her er fordelene

Glat fordøjelse

Grønne bønner er en type bælgfrugt, der også er høj i fiber. Så når du spiser disse fødevarer mere regelmæssigt, vil du få en jævnere fordøjelse. Fibrene i grønne bønner vil også hjælpe med at rense toksiner i kroppen.

Afgiftning

Indholdet af protein, tanniner og flavonoider i grønne bønner er også nyttigt til at rense kroppens toksiner, såsom kviksølv og jern.

Kræftforebyggelse

Indtagelse af grønne bønner er også rigtig godt for det langsigtede helbred, det skyldes, at grønne bønner kan forebygge DNA-skader og skadelige cellemutationer i kroppen, så du undgår kræft. Det skyldes, at grønne bønner er rige på polyfenoler og oligosaccharider, som er kendt for at hæmme udviklingen af ​​kræft.

Hjælp med at tabe sig

For dem af jer, der også forsøger at tabe sig til det ideelle antal, kan du prøve at tilføje grønne bønner til din daglige menu. Årsagen er, at fibrene i grønne bønner også kan få dig til at føle dig mæt længere. På den måde vil du ikke spise meget, så det hjælper dig med at tabe dig. Men laver du mungbønnegrød, skal du kun bruge lidt sukker, eller bruge andre alternativer, der er sundere og sukkerfattigere, så din kostplan bliver vellykket.

Læs også: Hummus, mellemøstlig sund mad

Vedligeholde immunsystemet

Grønne bønner er fødevarer, der er rige på phytonutrientforbindelser. Dette stof har en anti-inflammatorisk funktion og kan hjælpe med at øge immuniteten og neutralisere skadelige stoffer i kroppen, såsom bakterier, vira og meget mere.

Oprethold hjertesundhed

Ved regelmæssigt at indtage grønne bønner kan du også bevare hjertesundheden. Dette skyldes, at grønne bønner indeholder højt fiberindhold, så det vil absorbere dårligt kolesterol i fordøjelseskanalen.

Oprethold knoglesundhed

I 100 gram grønne bønner er der mindst 53 procent af det daglige magnesiumbehov. Disse næringsstoffer vil være meget nyttige til at øge knogletætheden, spille en rolle i dannelsen af ​​knogleceller og reducere risikoen for osteoporose, især hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Reducer PMS-symptomer

Har du bækkensmerter på grund af PMS og kan du ikke bevæge dig? Bare rolig, for grønne bønner er også en god løsning til at behandle PMS-symptomsmerter. Grønne bønner vil virke i kroppen ved at hjælpe med at kontrollere hormoner, der kan udløse PMS-symptomer. Dette skyldes, at indholdet af vitamin B6, B-vitaminer, magnesium og folat indeholdt i grønne bønner. Så ved at drikke mere eller spise grønne bønner kan du undgå forstyrrende PMS-symptomer.

Vedligeholdelse af graviditetens sundhed

Grønne bønner er også rige på folinsyre, som er et af de vigtigste næringsstoffer under graviditeten. Gravide kvinder skal få nok folinsyre, så barnet kan undgå for tidlig fødsel, lav fødselsvægt eller endda risikoen for abort. Folinsyre kan også reducere risikoen for, at babyer bliver født med nervesystemdefekter med op til 50 procent.

Læs også: Fra Agurk Suri til Cantaloupe med vitaminer til Iftar

Det er nogle af fordelene ved grønne bønner for sundheden. Hvis du stadig vil vide mere om andre sundere fødevarer eller ønsker at få tips til at få en sund kost, kan du spørge lægen på . Læger vil altid være klar til at give dig alle de nødvendige råd for at holde dit helbred i topform.

Reference:
Harvard Health Publishing. Tilgået 2020. Opskrift på sundhed: Billige, nærende bønner.
Healthline. Tilgået 2020. 10 imponerende sundhedsmæssige fordele ved Mung bønner.
United States Department of Agriculture Agricultural Research Service USDA. Åbnet 2020. Grundlæggende rapport: 16080, Mung bønner, modne frø, rå.