Her er 5 årsager til hyppig besvimelse pludselig

, Jakarta - Har du nogensinde oplevet eller set mennesker omkring dig, der pludselig mistede bevidstheden? Når du mister bevidstheden, er det ikke umuligt, at der kan ske farlige ting, især når du er på farten. Derfor er det vigtigt at kende årsagen til en, der pludselig besvimer, for at undgå, at de skadelige virkninger sker.

Besvimelse opstår, når en person mister bevidstheden, fordi hjernen mangler ilt. Denne lidelse, også kendt som 'synkope', kan opstå inden for sekunder til minutter. Alligevel kan en person, der ofte pludselig besvimer, være et tegn på en farlig sygdom, der angriber. Her er nogle af grundene til, at en person oplever at besvime pludselig!

Læs også: Dette er grunden til, at folk kan besvime på grund af en nedsat puls

Årsager til, at nogen ofte pludselig besvimer

Besvimelse, der opstår, er ikke en sygdom, men et symptom eller en tilstand, der kan få en person til at miste bevidstheden. Denne tilstand opstår generelt pludseligt, så den kan ikke forudsiges at opstå. Derudover kan denne lidelse også forekomme hos alle uanset alder. Men hvad nu hvis besvimelse er forekommet for ofte?

En person, der pludselig besvimer for ofte, kan være forårsaget af flere farlige lidelser. Det er dog almindeligt, at hjernen bliver frataget tiltrængt ilt og glukose. Det kan også opstå på grund af blod, der ikke når hjernen eller mangel på ilt i blodet. Her er nogle årsager til hyppig besvimelse pludselig:

  1. Vagus nervesygdom

Den første og mest almindelige årsag til, at en person pludselig besvimer, er at opleve en forstyrrelse i vagusnerven. Abnormiteter i hjernen opstår på grund af forstyrrelse af balancen mellem det kemiske adrenalin og acetylcholin. Adrenalin kan stimulere hjertet til at bevæge sig hurtigere, mens acetylcholin er det modsatte. Når der produceres mere acetylcholin, sker der et fald i blodgennemstrømningen til hjernen, hvilket forårsager pludseligt bevidsthedstab eller besvimelse.

Læs også: Dette er, hvad der sker, når din krop besvimer

  1. Blodtrykket ændrer sig pludseligt

En person, der ofte har lavt blodtryk, kan også have en risiko for at besvime pludseligt oftere. Blodkar skal modstå virkningerne af tyngdekraften, når en person ændrer kropsposition. En person, der ændrer kroppens stilling fra liggende til stående, bliver hans nervesystem ude af kontrol og forsøger at pumpe blod til hjernen så hurtigt som muligt. Hos ældre mennesker er blodkarrene ikke så stærke, som de plejede at være, og risikoen for at opleve pludselig besvimelse øges.

En person, der pludselig besvimer, kan være forårsaget af flere farlige ting. Derfor, for at finde ud af mere om årsagen til pludselig besvimelse, lægen fra klar til at hjælpe. du er nok Hent Ansøgning i smartphone ofte brugt!

  1. Anæmi

En anden årsag til, at nogen pludselig besvimer, er anæmi eller mangel på blod. Når kroppen oplever mangel på blod, reduceres blodforsyningen, der transporterer næringsstoffer og ilt til hjernen. Endelig kan hjerneaktiviteten blive forstyrret, og den ramte kan pludselig besvime. Hvis du har blodmangel, er det derfor altid en god idé at sørge for, at der er nok blod i din krop.

  1. Dehydrering

En person, hvis krop er dehydreret eller dehydreret, har mulighed for at besvime. Mange ting kan få en person til at blive dehydreret, såsom opkastning, diarré, diabetes og andre. Reduceret væskeindtag i kroppen vil forårsage en reaktion på vagusnerven. Ligesom den indledende forstyrrelse kan dette få behovet for blod i hjernen til at falde.

Læs også: Dette er grunden til, at nogen pludselig kan besvime

  1. Chok

Chok kan også få en person til at opleve pludselig besvimelse. Flere tilstande forårsager dette, såsom blødning, allergiske reaktioner, til alvorlige infektioner. Denne tilstand kan få blodtrykket i kroppen til at falde drastisk, så blodtilførslen til hjernen falder. Inden de besvimer, kan nogle mennesker være fortumlede eller forvirrede.

Efter at have vidst flere ting, der kan få nogen til at besvime pludselig. Det er håbet, at du vil passe bedre på din krop for at forblive sund, så dette kan undgås. Alle vil bestemt ikke besvime, især når man laver ting, der kræver koncentration, såsom at køre bil.

Reference:
MedicinNet. Tilgået 2020. Besvimelse (synkope) Symptomer, årsager, behandling og forebyggelse
WebMD. Tilgået 2020. Understanding Fainting -- the Basics