Lindre stress ved at udføre disse 6 afslapningsteknikker

Afspændingsteknikker er en god måde at hjælpe med hverdagens stress. Denne metode kan hjælpe med at berolige dit sind, så du kan føle dig mere afslappet. Ikke alene kan du lindre stress, afspændingsteknikker, der udføres regelmæssigt, kan også forbedre dit generelle helbred og dit velvære.

, Jakarta – Når du er træt og stresset, er en af ​​de ting, du kan gøre, at tænde for fjernsynet og lægge dig på sofaen eller sengen. Faktisk reducerer det ikke ret meget at se fjernsyn eller bare ligge ned de dårlige effekter af stress.

Den mest effektive måde at lindre stress på er at aktivere kroppens naturlige afspændingsrespons. Sådan aktiveres det ved at lave afspændingsteknikker. Har du prøvet det før? Hvis ikke, så tjek følgende anmeldelser.

Læs også: 4 tegn, der vises i kroppen, når du er under stress

Afslapningsteknikker til at lindre stress

Her er afspændingsteknikker samlet ud fra Harvard Health Publishing at hjælpe med at fremkalde en afspændingsrespons og reducere stress, nemlig:

1. Fokus på vejrtrækning

Fokuseret vejrtrækning er den enkleste teknik, men den kan have en kraftig effekt. Måden at gøre det på, skal du tage lange, langsomme og dybe vejrtrækninger. Denne metode er kendt som maveånding. Mens du trækker vejret, så prøv langsomt at give slip på den forstyrrende fornemmelse.

Åndedrætsfokus kan hjælpe mennesker med spiseforstyrrelser til at hjælpe dem med at fokusere på kroppen på en mere positiv måde. Men denne teknik er muligvis ikke egnet til dem med helbredsproblemer, der gør vejrtrækningen vanskelig, såsom luftvejssygdomme eller hjertesvigt.

2.Body Scan

Denne teknik kombinerer fokuseret vejrtrækning med progressiv muskelafspænding. Efter at have trukket vejret i et par minutter, bør du fokusere på én kropsdel ​​eller muskelgruppe ad gangen. Slip derefter den fysiske spænding, som du føler. Kropsscanninger hjælper med at øge bevidstheden om sind og kropsforbindelse. Hvis du for nylig har fået foretaget en operation, der påvirker dit kropsbillede, er denne teknik muligvis ikke til meget hjælp for dig.

3. Berolig sindet med visualisering

Du har brug for en beroligende hukommelse, et sted eller en oplevelse i dit sind for at hjælpe dig med at slappe af og fokusere. Du kan være i stand til at søge i applikationer og optagelser online af beroligende scener også, hvis du har problemer med at huske. At berolige dit sind kan hjælpe dig med at styrke dit positive syn på dig selv. Denne teknik er dog vanskelig for dem med distraherende tanker.

4. Mindfulness Meditation

Denne øvelse involverer at sidde komfortabelt, fokusere på åndedrættet og bringe sindets opmærksomhed mod nutiden uden at blive revet med i bekymringer om fortiden eller fremtiden. Denne teknik anses for nyttig for mennesker, der lider af angst, depression og smerte.

Læs også: Lindre stress med meditation

5.Yoga, Tai Chi og Qigong

Disse tre gamle praksisser kombinerer rytmisk vejrtrækning med en række flydende stillinger eller bevægelser. De fysiske aspekter af disse praksisser tilbyder mental fokus for at hjælpe dig med at distrahere dig fra distraherende tanker.

Denne praksis forbedrer også fleksibilitet og balance. Men hvis folk normalt er inaktive, har helbredsproblemer eller tilstande, der er smertefulde eller invaliderende, kan denne afspændingsteknik være for svær.

6. Gentaget bøn

For at gøre denne teknik skal du bede stille og gentage en kort bøn eller en sætning fra bønnen, mens du øver dig i fokuseret åndedræt. Denne metode kan være særlig interessant, hvis religion eller spiritualitet betyder meget for dig.

For at vælge, hvilken teknik der virker bedst, skal du muligvis prøve nogle af disse teknikker. Prøv at træne mindst 20 minutter om dagen. Selvom det kun tager et par minutter, kan denne teknik hjælpe. Jo længere og oftere du praktiserer denne afspændingsteknik, jo større fordele er den og jo mere stress kan du klare.

Læs også: 4 måder at bevare mental sundhed, selv når du er stresset

Det lindrer ikke kun hverdagens stress og angst, regelmæssig motion kan også hjælpe med at forbedre søvn, booste energi og humør og forbedre det generelle helbred og velvære.

Hvis den stress, du oplever, er alvorlig nok, og du selv har problemer med at håndtere det, bør du bede om hjælp fra fagfolk. Du kan gå til psykolog eller psykiater ved at bestille tid på det sygehus du vælger via ansøgningen . Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
Harvard Health Publishing. Tilgået i 2021. Seks afspændingsteknikker til at reducere stress.
Hjælpevejledning. Tilgået i 2021. Afspændingsteknikker til stressrelief.