Dette er acnehormonet og hvordan man overvinder det

, Jakarta – Der er mange ting, der kan få bumser til at dukke op på dit ansigt og krop. Nogle af dem er problemer med ophobning af snavs på huden og også hormonelle problemer. Alligevel har hvert acneproblem en anden behandling. Acne forårsaget af hormonelle problemer, som vil være sværere at fjerne ved at bruge håndkøbsmedicin mod acne. Acne på grund af hormonelle problemer har en mere speciel behandling at håndtere.

Læs også: 5 fakta om acne, som sjældent folk kender

Faktisk er kvinder mere tilbøjelige til at have hormonel acne

Når en person oplever puberteten, er det normalt et tidspunkt, hvor nogen vil opleve udseendet af hormonel akne på deres krop og ansigt. I puberteten vil en person normalt producere mere olie end normalt dage på grund af en stigning i hormonet testosteron, som kan forårsage akne i ansigtet eller på kroppen.

Normalt hos kvinder kan øgede niveauer af hormonet progesteron før menstruation forårsage acne i ansigtet. Ikke nok med det, stigningen i testosteron efter menstruation får ansigtet til at producere oliekirtler, som kan forårsage tilstoppede hudporer, som kan forårsage akne. Dette er, hvad der gør, at acne nogle gange vises i ansigtet under menstruation hos kvinder.

Acneproblemer forårsaget af disse hormoner forekommer normalt hos kvinder og ikke kun i puberteten. Men andre tidspunkter, såsom når en kvinde kommer i overgangsalderen, menstruation, polycystisk ovariesyndrom og høje niveauer af androgener i en kvindes krop.

Normalt vil acne forårsaget af hormoner vokse på flere dele af ansigtet. Normalt på T-området af ansigtet, såsom panden, næsen og hagen. Normalt, hos voksne, er der også mange hormonelle akne, der vises på kæben og kinder.

Hormonelle acne symptomer

Du skal bestemt være i stand til at skelne mellem hormonel acne og acne forårsaget af problemer med din hudhygiejne.

  1. Normalt opstår hormonel akne først hos kvinder, der kommer i puberteten, som er omkring 13-17-årsalderen.
  2. Acne vil også dukke op jævnligt, når du skal ind i din menstruation eller afslutte din menstruation. Ikke nok med det, nogle gravide oplever også acneproblemer på grund af hormonelle ændringer i deres kroppe.
  3. Normalt vil acne forårsaget af hormonelle problemer være sværere at fjerne end acne på grund af hudhygiejneproblemer. Du har brug for en lægebehandling for at slippe af med hormonel akne.

Hvordan man overvinder hormonel acne

Du behøver ikke bekymre dig, der er flere måder, du kan gøre for at reducere hormonelle acneproblemer, der opstår i dit ansigt.

  • Undgå junkfood

Junkfood Den indeholder meget salt, så den bør undgås for dig, der har hormonelle acneproblemer. Derudover udløser læskedrikke også dette hormonelle acneproblem.

  • Tager probiotika

Probiotika indeholder gode bakterier, der hjælper kroppen med at optage næringsstoffer og derved opfylder det indtag, som kroppen har brug for, og forhindrer dig i hormonelle akneproblemer.

  • Forebyggelse gennem sig selv

Selvom det er inkluderet i hormonel acne, bør du stadig være opmærksom på din egen personlige hygiejne for at undgå acneproblemer i dit ansigt og krop.

Læs også: Forebyg akne ved at spise sund mad

Ud over at gøre nogle af ovenstående måder, kan du også spørge en ekspertlæge om dit acneproblem ved hjælp af applikationen . Kom nu, Hent Ansøgning nu gennem App Store eller Google Play!