Disse er karakteristika ved frisk oksekød og egnet til konsum til Eid

, Jakarta – Om få dage vil muslimer verden over fejre Eid al-Fitr. Dette øjeblik er en fejring af sejren efter en måneds faste og tilbageholdelse af ens begær fra dårlige gerninger. Selvom dette års Eid-fejring er anderledes end normalt, ser det ud til, at Eid-specialiteter såsom oksegryderet, rendang, kyllingeopor, ketupat og kager stadig vil dekorere Eid-fejringen.

Oksekød er en af ​​hovedingredienserne i en typisk Eid-ret. Proteinindholdet i oksekød er også et af de højeste sammenlignet med andet husdyrkød. Proteinindholdet i 100 gram oksekød kan nå op på 18,8 gram. Derfor er det vigtigt at sikre, at det oksekød, der senere skal forarbejdes, er friskt oksekød.

Læs også: Gedekød vs oksekød, hvad er sundere?

Genkender egenskaberne ved frisk oksekød

At vælge frisk oksekød er et must. Årsagen er, at hvis du får oksekød, der ikke er frisk og usundt, kan det faktisk forårsage sygdom, fordi det indeholder bakterier, bakterier eller andet. Sørg for ikke at behandle oksekød, der ikke er frisk.

Følgende er egenskaberne ved frisk, sundt og sikkert oksekød til Lebaran, nemlig:

  • Naturligt frisk rødt kød;

  • Pink kalvekød;

  • Den har stadig den karakteristiske oksekødsduft;

  • Har en sej, men tæt tekstur;

  • Kød har fine fibre og har lidt fedt;

  • Gult fedt.

  • For at være sikker er der normalt et slagteristempel, der angiver, at oksekødet kommer fra en sund ko, der er egnet til slagtning, og som er slagtet på den rigtige måde.

Derudover skal du være smart til at genkende kød, der ikke er egnet til konsum, såsom:

  • blålig kødfarve;

  • Har en dårlig lugt;

  • Fedtet er grødet, kødet er slimet, så fluer er angrebet.

Kød, der ikke er egnet til konsum, sælges også normalt på salgssteder, som har tendens til at være uhygiejniske. Hvis du har købt fersk kød, er det vigtigt at vaske det først, før det behandles eller opbevares indeni fryser .

Læs også: Disse er fordelene og risiciene ved at spise rødt kød

Forstå også, hvordan man opbevarer oksekød korrekt

Det oksekød, der købes for at blive forarbejdet til Eid-retter, forarbejdes normalt heller ikke med det samme. Normalt vil noget af kødet blive opbevaret til senere forarbejdning. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man korrekt opbevarer kød indeni fryser . For kødet holder længere, hvis det opbevares på den rigtige måde. Nogle af disse måder, nemlig:

  • Inden du sparer ind fryser , sørg for, at kødet er pakket ind i plastik først. Dette gøres for at kødets overflade ikke tørrer ud.
  • Kød skal opbevares umiddelbart efter at dyret er slagtet.
  • Sørg for at kødet opbevares ved stuetemperatur under 2 grader celsius, på denne måde kan kødet holde sig i 6 dage.
  • I mellemtiden, hvis du vil opbevare kød i mere end 6 dage, bør du indstille fryseren til en temperatur under minus 20 grader celsius.

Læs også: Spis ikke kød, så veganere kan være sundere?

Det er vigtige tips til at vælge og opbevare frisk oksekød, der skal forarbejdes til et lækkert måltid, der skal ledsage Eid al-Fitr senere. Hvis du stadig vil vide om sunde menuer under Eid, eller tips så du ikke tager på, så spørg lægen direkte på appen . Tage smartphone dig med det samme, og drag fordel af spørgsmål og svar-funktionen med lægen, når som helst og hvor som helst.

Reference:
eHow. Hentet 2020. Sådan fortæller du, om oksekød er frisk.
Virkelig simpel. Tilgået 2020. Dette er hemmeligheden bag opbevaring af kød, så det varer længere.
Spoon Universitet. Hentet 2020. Sådan fortæller du, når godt kød er blevet dårligt.