Vær opmærksom, dette får mænd til at få varicocele

, Jakarta - En varicocele er en forstørret vene i den løse hudpose, der holder testiklerne (pungen). Varicoceles ligner åreknuder, som du normalt kan se i dine ben eller lægge.

Varicocele hos mænd er en almindelig årsag til lav sædproduktion og nedsat sædkvalitet, som kan føre til infertilitet. Det er dog ikke alle varicoceles, der påvirker sædproduktionen. Varicoceles kan også forårsage, at testiklerne ikke udvikler sig normalt eller krymper.

De fleste varicoceles hos mænd udvikler sig over tid. Heldigvis er de fleste varicoceles nemme at diagnosticere, og mange kræver ikke behandling. Hvis en varicocele forårsager symptomer, kan det ofte korrigeres med operation.

Varicoceles producerer ofte ingen tegn eller symptomer. Giver sjældent også smerte. Ekstrem smerte med flere reaktioner, såsom:

  1. Varierer fra skarpt ubehag til kedeligt

  2. Forbedre dig med stående eller fysisk aktivitet, især over længere perioder

  3. Forværring i en dag

  4. Reducerer, når du ligger på ryggen

  5. Forstyrret fertilitet

Bortset fra følelsen af ​​smerte, er der forskellige udseender, der indikerer, at du kan have en varicocele, herunder:

  1. En klump i en af ​​testiklerne

  2. Hævelse i pungen

  3. Synlige forstørrede eller snoede årer i pungen, der ofte beskrives som at ligne en pose orme

  4. Kedelige og tilbagevendende smerter i pungen

Med tiden kan varicocele forstørre og blive mere synlig. Varicoceles er blevet beskrevet som at ligne "poser med orme." Denne tilstand kan få testiklen til at svulme og er næsten altid på venstre side.

Hvad forårsagede det?

Forstyrrelser i det reproduktive system kan forårsage varicocele hos mænd. Din sædsnor skal føre blod til og fra dine testikler. Men i en situation dannes en varicocele, når ventiler i venerne i navlestrengen forhindrer blodet i at flyde ordentligt.

Denne tilstand får venerne til at udvide sig, hvilket forårsager skade på testiklerne og dårlig fertilitet. Varicoceles dannes ofte i puberteten. Varicoceles forekommer normalt på venstre side, højst sandsynligt på grund af placeringen af ​​venstre testikelvene.

Der er ingen specifikke risikofaktorer for at udvikle en varicocele. Imidlertid kan komplikationer føre til krympning af den berørte testikel (atrofi). De fleste af testiklerne består af tubuli, der producerer sædceller. Når den beskadiges af en varicocele, krymper testiklen og bliver blød.

Det er ikke rigtig klart, hvad der får testiklerne til at skrumpe, men en defekt ventil tillader blodet at strømme i venerne. Det kan øge trykket i blodkarrene og udsættelse for toksiner i blodet, der kan forårsage testikelskader. En varicocele kan gøre den normale temperatur i eller omkring testiklen for høj, hvilket påvirker sæddannelse, bevægelse (motilitet) og funktion.

Jo tidligere du starter behandlingen, jo bedre er dine chancer for at øge sædproduktionen. At bære stramt undertøj kan nogle gange give en vis lindring af smerte eller ubehag. Yderligere behandlinger, som f.eks varicocelektomi (varicocele-operation) og embolisering (tilfredsstiller et kateter eller et lille rør ind i en vene) af varicocele, kan være nødvendig, hvis symptomerne forværres.

Vil du vide mere om varicoceles og hvordan de behandles, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Læs også:

  • Vær forsigtig med at opleve infertilitet, dette er måden at forhindre varicocele sygdom på
  • Store testikler ved siden af? Indikationer for Varicocele?
  • Disse 5 ting falder ind under kategorien seksuel chikane